Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emekliye can suyu verilmeli”

TÜED Afyonkarahisar Şube Başkanı

TÜED Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, devletin aynası olduğunu vurguladığı emekli kesimin hakkını istediğini kaydetti. Ege, açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğunu belirttiği emekli maaşlarının düzenlenerek emekliye cansuyu verilmesini istedi

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Ahmet Ege, emeklilerin emekli olmadan önce Türkiye’nin her bir yerinde zor şartlarda çalıştıklarını ifade etti.
“AYLIKLAR AÇLIK
SINIRI ALTINDA”
Emekli kesimin ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, yükselmesinde, her taşın altında alın teri, göz nuru olduğunu belirten Ege, “Emeklilerimiz devletin aynasıdır. Yaşamlarının son baharını yaşayan çınar ağaçlarına haksızlık yapılıyor. Pazara gidemez sokağa çıkamaz hale geldiler, adeta ölüme terk edildiler. Vergisini ödedik, sağlık primlerini ödedik, emeklimizin maaşları sadaka değil kendisinin geleceği için yatırdığı primlerdir. Yılbaşından bu yana tüketim mallarına yüzde 50’leri geçen oranlarda zam yapılmasına rağmen emeklimize yüzde 5,75 zam yapılması emekliyi açlığa yokluğa terk etmektir. Emekli ekonomik olarak desteklenmezse evin ana kirişleri çökmek üzere. Kirişler çökerse ev çöker. Emeklimizin aylıkları açlık ve yoksulluk sınırının altındadır. Emeklimize cansuyu verilmelidir. Sosyal devlet olmanın gereği yapılmalı, emeklinin sorunlarına el atılmalı ve düzeltilmelidir.” dedi.
“SAĞLIK HİZMETİNDE
KATKI PAYI KALDIRILMALI”
Emekli kesimin iktidardan yeri göğü değil, insanca yaşayacak yaşam istediğini belirten Ege şunları kaydetti: “Emeklimize verilen TÜİK’in enflasyon hesapları gerçeği yansıtmıyor. Az olana az çok olana çok. Bu sistem emekliler arasında makasın açılmasına yol açıyor ve adaletli değil. Seyyanen zam sistemine dönülmesi emekliyi azda olsa rahatlatacaktır. Emekli aylıkları en az asgari ücret kadar olmalıdır. Sağlık hizmeti alırken kesilen katkı paylarının kaldırılması gerekiyor. Emeklimize sağlık hizmetleri ücretsiz ve kamu denetiminde olmalıdır. İki bayramda alınan ikramiyelerin günün şartlarına göre ayarlanması beklenmektedir. 2000 ile 2008 arasındaki emeklimizin intibak yapılmadığından mağduriyet yaşamaktadır. Bu yıllarda emekli olanların intibakları yapılmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım emeklilerimiz için indirimli olması gereklidir. Emeklimize yakacak yardımı yapılmalıdır. Velhasıl insanca yaşanacak yaşam istiyoruz.”
>> Kocatepe Haber Merkezi