• Haberler
  • Genel
  • Emeklilerin sorunları TBMM’ye taşındı – Kocatepe Gazetesi

Emeklilerin sorunları TBMM’ye taşındı – Kocatepe Gazetesi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’la birlikte 20 milletvekili emeklilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdıklarını bildirdi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve 20 MHP’li milletvekili emeklilerin sorunlarını meclis gündemi-ne taşıdı. Kemalettin Yılmaz ve MHP'li 20 milletvekili emeklilerin hak ettiği değeri almaları, onların hizmetlerinin karşılığını tam olarak alıp huzurlu, sağlıklı mutlu bir emeklilik hayatı geçirmeleri gerektiğini [&hellip]

Emeklilerin sorunları TBMM'ye taşındı

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’la birlikte 20 milletvekili emeklilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdıklarını bildirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve 20 MHP’li milletvekili emeklilerin sorunlarını meclis gündemi-ne taşıdı. Kemalettin Yılmaz ve MHP’li 20 milletvekili emeklilerin hak ettiği değeri almaları, onların hizmetlerinin karşılığını tam olarak alıp huzurlu, sağlıklı mutlu bir emeklilik hayatı geçirmeleri gerektiğini belirterek sorunların çözümü için meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
Çeşitli çalışmalar yapılıyor
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, emeklilerin kendilerinin gözbebeği olduklarını sayıları 10 milyona yaklaşan emeklilerin hak ettiği şartlarda yaşamasını temin edecek maaş ve sosyal hakların kendilerine acil olarak verilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz açıklamasında; “Mevcut iktidarın yıllardır suiistimal ettiği intibak yasası başta olmak üzere sağlıkta alınan katkı paylarının sonlandırılması gibi birçok konuda emeklilerimi-zin acilen çözülmesi gereken sorunları bulunmaktadır. Bu konuya parti olarak seçim beyanname-mizde de belirttiğimiz hedeflerde çalışmalar yürütüyoruz. Milletin bizlere verdiği muhalefet görevini yerine getirerek bu sorunların araştırılması ve çözülmesi noktasında yapılacakların tespiti amacı ile 20 milletve-kili arkadaşımızla bir komisyon kurulmasını istedik.’’ dedi.
Araştırma komisyonu kuruldu
TBMM Başkanlığına verilen önergede şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizdeki sayıları 9 milyonu bulan emeklilerimizin içinde bulundukları sıkıntıların araştırılması, taban aylıklarının eşitlenmesi, maaş farklılıklarının giderilmesi, sağlıkta katkı payı alınması ve çok düşük oranda kalan maaş zamları gibi benzer uyugalamaların yarattığı mağduriyetlerin tespiti, bu sorunların giderilmesi ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla, Anayasamızın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105. Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.” denildi.
Emekliler mağdur oluyor
Türkiye de her kesimi derinden etki-leyen ekonomik krizin faturasını en ağır şekilde ödeyen kesimlerin başında sayıları 9 milyonu bulan emeklilerle onların dul ve yetimleri geldiğini ifade edilen önergede; “Günümüz şartlarında geçinmekte bile zorlanırken, birde işini kaybeden çocuklarına da bakmak zorunda kalan emeklilerimizin durumu içler acısıdır. Ekonomik kriz öncesinde de emeklile-rimiz, en mağdur kesimler arasında ön sıralarda yer alırken, zaman zaman gündeme taşınan ancak sonuçlandırılmayan emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri ortadan kaldıracak olan İntibak Kanunu’nun çıkarılmamış olması,.eşitli dönemlerde eksik hesaplamalar nedeniyle ortaya çıkan adaletsizlikler, sağlıkta katkı payı alınması ve komik denecek oranda reva görülen maaş zamları gibi benzeri uygulamalar, emeklilerimizin mağdur olmalarında en büyük etkenlerdendir.” ifadeleri kullanıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme