• Haberler
  • Genel
  • 'Emeklilerimiz, fırsatçılara itibar etmesin' – Kocatepe Gazetesi

'Emeklilerimiz, fırsatçılara itibar etmesin' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Ege, bazı kişilerin Dernek'in adını kullanarak para topladığını öğrendiklerini belirtti. Ege, vatandaşları, bu konuda dikkatli olmaya çağırdı Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Ege, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Ege, 'Bazı fırsatçılar tarafından, derneğimiz üyelik aidatının her ay 18 TL olarak kesildiği söylenerek, emeklilerimize ısrarla istifa dilekçeleri satıldığı [&hellip]

“Emeklilerimiz, fırsatçılara itibar etmesin”

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Ege, bazı kişilerin Dernek’in adını kullanarak para topladığını öğrendiklerini belirtti. Ege, vatandaşları, bu konuda dikkatli olmaya çağırdı

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Ege, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.
Ege, “Bazı fırsatçılar tarafından, derneğimiz üyelik aidatının her ay 18 TL olarak kesildiği söylenerek, emeklilerimize ısrarla istifa dilekçeleri satıldığı ve bunun karşılığında da 5-10 TL tutarlarında paralar alındığı öğrenilmiştir. Derneğimiz aidatı sadece ve sadece aylık 1,5 Lira olup yılda bir kez toplu olarak kesilmektedir. Bu tutarın dışında başkaca bir para kesilmemektedir. Emeklilerimizin kendilerine 5-10 TL’ye dilekçe satmaya çalışan fırsatçılara itibar etmemeleri kendi çıkarları için olacaktır” dedi.
İntibak hakkı dilekçesi satıyorlar
Ege, “Danışmanlık firmaları adı altında faaliyet gösteren bazı büroların fırsatçılıkla köşe dönmeye çalışırken, birçok emeklimize de ‘İntibak hakkınızı alacağız’ diyerek 15-20 TL tutarlarında dilekçe sattıkları ve bu yolla dolandırmaya çalıştıkları öğrenilmiştir. İntibak hakkımızın alınabilmesi ancak ve ancak çıkarılacak bir yasayla mümkün olabilecektir. Dilekçeyle veya dava açarak bu hak alınamamaktadır. Geçmişte Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda verdiği kararlar bulunmaktadır ve her seferinde mahkeme bu talepleri ne yazık ki, reddetmiştir.Diğer taraftan, Anayasa Mahkemesi lehte karar verse bile mahkeme kararları geriye dönük işlemeyeceği için geçmiş haklarımızı topluca geri alma imkanı da ne yazık ki, bulunmamaktadır” diye konuştu.
“Bize başvursunlar”
Ege, şöyle devam etti: “Emeklilerimiz, adlarına dilekçe verme veya dava açma vaadiyle kendilerine yaklaşan fırsatçılara paralarını kaptırmamalı ve bazıları hakkında emniyet birimlerince soruşturmalar açılmış bu kişi ve firmalara kimlik bilgilerini beyan etmemelidirler. Emeklilerimizin her konuda danışabileceği yegane kuruluş, Türkiye Emekliler Derneğimizdir ve emeklilerimizden danışma hizmeti olarak tek bir kuruş bile talep edilmemektedir. Sosyal Güvenlik Uzmanlarımız ve Avukatlarımız emeklilerimize gün boyu danışmanlık hizmetlerini ücretsiz sunmaktadır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme