Emeklilere özel termal tesis kurulacak

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin Genel Kurulu'nda konuşan Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün, Afyon'da emeklilere yönelik termal bir tesis açmayı planladıklarını belirtti Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin Genel Kurulu Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul'a, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez [&hellip]

Emeklilere özel termal tesis kurulacak

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin Genel Kurulu’nda konuşan Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün, Afyon’da emeklilere yönelik termal bir tesis açmayı planladıklarını belirtti

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin Genel Kurulu Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.
HAYIR DUASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin rahat etmesi için çalıştıklarını belirtti. Afyonkarahisar’da önemli bir yatırıma imza atacaklarını kaydeden Ergün, “Biz hedefi olan insanlarız. Bu teşkilatı kim yönetirse yönetsin insanoğlu arkasından rahmet okutturacak hizmetler yapmalı. Şanla, şerefle anılacak hizmetler yapmalı. Emeklinin duasını almak için çalışıyoruz. Niyetimizin sonunda da özellikle Afyon veya Kütahya’da, ki üyelerimizle yaptığımız istişarede Afyon ağır basıyor. En az 200-250 aileyi barındıracak bir termal tesisin de Allah nasip ederse temellerini atacağız. Devlette devamlılık esastır. Bize emanet ettiğiniz paraya da davaya da ihanet etmedik. 2011 yılında biz müdahale etmeseydik, işçi ve Bağ-Kur emeklileri daha az para alacaktı, 2012’de de aynı şekilde. İntibakta aldığınız farkları toplarsanız, 3 lirada 1 lira bu derneğin katkısıyla olmuştur” dedi.
EMEKLİLER LOKALİ AÇILACAK
Genel Kurul’da konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Emekliler Lokali müjdesi verdi. Çoban, işçilerin hakları konusunda titiz davrandıklarını hatırlatarak “Emeklilerin hak ve menfaatlerini koruma noktasında arkadaşlarımız tam kadro çalışıyorlar. Bizim de aradığımız budur. Biz de işbirliği içinde çalıştık. Biz ilk kez 0-20 metreküp suya hiç zam yapmadık. 2015’te de yapmayacağız. Genelde de enflasyonun altında bir zam yapmaya çalışıyoruz. Afyonkarahisar’da ilk defa memuruyla sözleşme yapıp her ay ek ödeme yapan bir belediyeyiz. İşçilerimiz bize dilekçe veriyor, en fazla 1 hafta içinde tüm kıdem tazminatını hesaba yatırıyoruz. İnşallah yakında Emekliler Lokali’ni de açacağız” ifadelerini kullandı.
SİZİN HAKLARINIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da emeklilerin haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerini belirtti. Toptaş, “Bir ömrü bu ülke için verdiğinizi biliyorum. Sosyal Güvenlik Destekleme Primleri’nin işçiye verilen bir ceza olduğunu defalarca Meclis’te anlattım. Emeklinin özlük haklarının iyileştirilmesi hakkındaki çalışmalarımızı biliyorsunuz. Emekliler bütün emeklerini, bu ülkenin kalkınması için verirler. Ama emekli olduktan sonra da başkasına muhtaç olmadan yaşamak isterler. Bizim görevimiz de emeklilerin başkasına muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamaktır” diye konuştu.
DERNEĞE ÖNEM VERİLMELİ
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu da bu tür toplantılarda asıl konuşmacının emekliler olması gerektiğinin altını çizdi. Emeklilerin kendi derneklerine sahip çıkmasını dileyen Uslu, “Siyasetçinin görevi, bütün ülkeye hizmet etmektir. Türkiye’nin gerçekleri var. Bizim Türkiye gerçekleri dışında bir talebimiz olmuyor. Kurumlar zaman zaman bunda başarılı olamıyorlar. Siyasetçinin, iktidarın bardağından, validen emekliye su çıkmaz. Derneğinizin söylemleri sizin için daha önemli olmalı” dedi.
EMEKLİDEN YANA BİR İKTİDAR ŞART
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz de Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’nun sözlerine katıldığını belirtti ve şöyle devam etti:
“Sizin bardağınıza, sizin gibi emekçiden yana bir iktidar gelmediği müddetçe kimse su taşımayacaktır. Türkiye’de 10 milyonun üzerinde emeklimiz var. Bu emeklilerin yüzde 96’sı kesinlikle mutlu olmadıklarını söylemiştir. Tablo budur, değişmez. Gerçek olan şudur: AKP iktidarı döneminde emeklilerimiz dilenci konumuna düşürülmüştür. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde, çocuklarımızın, emeklilerinizin geleceği oylanacaktır. Kim olursak olalım, birlik ve bütünlük içinde emek ve emekçi düşmanı bu AKP iktidarına ders vereceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

SIFIR NOKTASINDAN ZİRVEYE GETİRDİK

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Genel Kurulu’nda mevcut Şube Başkanı Ahmet Ege, güven tazeledi. Ege, “Sıfır noktasında olan derneği zirveye çıkarmak için çalıştık. Emekli dul ve yetimlerin sarsılmaz ifadesinin temsilcisi olan derneğimizin güzide şubesi olan Afyonkarahisar Şubesi, sizlere hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Derneğimize kim gelirse gelsin, sorunları dinlenmiş, çözüm önerileri sunulmuştur. Afyonkarahisar Şubesi olarak toplumsal olarak her yerde dayanışmayı temin etme anlayışı içindeyiz. Milli bayramlarımızı kutladık. 29 Ekim’de kutlamadan dolayı bu dernek soruşturma geçirmekteyiz” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin yönetiminde şu isimler yer aldı: Ahmet Ege, Hasan Aytuğ, Musa Karşen, Birgül Taş. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme