• Haberler
  • Gündem
  • “Emekliler Ve Çalışanlar Arasındaki Adaletsizlik Giderilmeli”

“Emekliler Ve Çalışanlar Arasındaki Adaletsizlik Giderilmeli”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP İl yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türk-iş il Temsilciliği’nde sendika temsilcileriyle bir araya gelerek ve çalışan kesimin sorunlarını dinlediklerini bildirdi.

BU YIL EMEKLİ OLANLA GELECEK YIL EMEKLİ OLANIN ARASINDA % 34 FARK VAR

Ev sahipliği, misafirperverliği ve kendilerini sendika temsilcileriyle buluşturduğu için Türk-iş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’ya teşekkür ettiklerini belirten CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, “2024 yılında emekli olan bir işçi 2025 yılında emekli olacak bir işçiye göre %34 daha fazla maaş alıyor. Bu durum tecrübeli personelin kaçarcasına emekli olmasına sebep oluyor. Acilen bir düzenleme getirilmezse tüm kurumlarda büyük bir zaafiyet oluşacak” dedi.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEBİ UNUTULMASIN

İşçiler memurla aynı işi yapıyorsa aynı maaşı almak istediğini hatırlatan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, “Eşit işe eşit ücret talebi acilen yerine getirilmeli” dedi.

KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMALI

Kit olarak bilinen kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan ve kadroya geçirileceğine söz verilen taşeron işçilerin hala kadro beklemekte olduğuna dikkat çeken CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan sözlerini şöyle tamamladı:

“Taşeron işçileri için yaşam her gün daha da zorlaşıyor.

Coğrafi konum olarak ve fiziki yeterlilik olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü olmamız çok uygunken hala şube müdürlüğü olarak hizmet vermekte. Bu durum şehrimizin yüzlerce gencinin çalışmak için dışarıya gitmesine sebep oluyor. Bugüne kadar çözülemeyen bu konun Afyonkarahisar millet vekilleri tarafından mecliste dile getirilerek çözüme kavuşturulması gerekiyor”

Bakmadan Geçme