Emekliler termal keyfi Afyon'da yaşayacak

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, gelecek yıl yapımına başlanacağı öngördüğü termal tesisle emeklilerin termal keyfi Afyon'da yaşayacağını kaydetti Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, derneğin jeotermal kaynaklı projesini Kocatepe Gazetesine anlattı. Burcu Aydın: Dernek Şubesi olarak jeotermal kaynaklı proje çalışmanızı anlatır mısınız? Ahmet Ege: Türkiye Emekliler Derneği genel merkezimiz Afyonkarahisar Şubesi [&hellip]

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Ahmet Ege, gelecek yıl yapımına başlanacağı öngördüğü termal tesisle emeklilerin termal keyfi Afyon’da yaşayacağını kaydetti

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, derneğin jeotermal kaynaklı projesini Kocatepe Gazetesine anlattı.
Burcu Aydın: Dernek Şubesi olarak jeotermal kaynaklı proje çalışmanızı anlatır mısınız?
Ahmet Ege: Türkiye Emekliler Derneği genel merkezimiz Afyonkarahisar Şubesi olarak bizim görüş ve önerimiz doğrultusunda hareket geçti. Bu hareket doğrultusunda Oruçoğlu Termal Otelin arkasında 23 bin metrekarelik yerin tapusunu alarak sosyal içerikli Jeotermal Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi kurma yolunda bir adım attı.
Burcu Aydın: Projenin amacı ve gelişim seyrine ilişkin neler söylersiniz?
Ahmet Ege: Bu yolda Türkiye genelinde dernek üyesi emekli kardeşlerimiz inşallah bu imkândan yararlanacaklar. Projemiz için tahsis edilen 23 bin metrekarelik alanda 400 yataklı jeotermal tesis düşüncemiz var. Derneğimizin her şubesi kendi arasında onar, yirmişer kişi Afyonkarahisar’a gelerek 400 yataklı yerde senede 10 bin insan çevirmek şartıyla hem şehrimize katkı sağlamış olacağız hem de Emekliler Jeotermal Tesisi kazanmış olacak. Buradan yola çıkarak biz bu tesisleri halkımıza, emeklilerimize kazandırmak yönünde çaba sarf ediyoruz.
Burcu Aydın: Süreç nasıl işliyor?
Ahmet Ege: Bundan önce Ankara da dernek olarak bizim Misafirhane Projemiz vardı. Bu projemiz hayata geçti. Ankara’da Kocatepe Camii altında hizmet veriyor. Mersin ilinde derneğimiz uhdesinde Huzurevi faaliyete geçti. İnşallah Afyonkarahisar’da ki jeotermal tesisimiz de önümüzde ki süreç içerisinde faaliyete geçecek.
Burcu Aydın: Bu faaliyetler nasıl gerçekleştiriliyor?
Ahmet Ege: Biz bu faaliyetleri gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Geçmeyen para ile bu türlü tesisleri kurma çalışmalarımız var. Derneğimizin üyelerinden senede bir sefer 36 TL aidat alıyoruz. Bu aidat bedelinin yarısı Ankara da kalırken diğer yarısı da derneğimizin Afyonkarahisar Şubesine geliyor. O yarısının yüzde 15’i ile havuz oluşturduk. Yaptığımız tüm sosyal faaliyetleri ve sosyal tesislerin giderlerini oluşturduğumuz bu havuzdan karşılıyoruz.
Burcu Aydın: Dernek bünyesinde başka tesisler söz konusu mu?
Ahmet Ege: Erdek Narlı da bir eğitim dinlenme tesisimiz var. Bu tesisimiz 160 yataklıdır. Sadece üç öğün yemek ve barınma bedeli kişi başına 70 TL’dir. Emeklilerimiz oraya giderek tatil yapma imkânı bulmaktadır. Aynı şey şehrimize nasip olup yapıldığında burada yani Afyonkarahisar’da da gerçekleştirilecek. 400 yataklı tesiste takriben on bin insan gelecektir. On bin insanın şehrimize gelmesi demek; on bin kilogram sucuk, on bin kilogram lokum demektir. Afyon’da ticari anlamda esnafın yüzünün güleceğini tahmin ediyorum. İnşallah bu proje önümüzdeki süreç içerisinde gerçekleştirilecektir.
Burcu Aydın: Detaya girersek projenin tam adı nedir? Projenin fikir babası kim oldu?
Ahmet Ege: Türkiye Emekliler Derneği Jeotermal Otel diyelim. Henüz adını koymadık. Ben Dernek Başkanı görevine seçildiğim günden beri böyle bir düşünce hâsıl oldu. Derneğimizin genel merkezine 10 yıldır bu isteğimizi söylüyorduk. Jeotermalin başkenti Afyonkarahisar. Kavşak noktanın da Afyonkarahisar olması nedeniyle böylesi bir jeotermal tesisin şehrimizde yapılması için şube olarak biz direttik. Projeyi biz ortaya koyduk. Genel merkezde projemizi anlattık. Sağ olsun genel merkez yönetimimizle birlikte projenin yapılması için Belediye eski Başkanımız İl Genel Meclisi’nin mevcut Başkanı Burhanettin Çoban’la istişare ederek arsa tahsisi gerçekleştirildi. Sayın Çoban arsayı bize göstererek bir ekip kurdu. 23 bin metrekarelik araziye toplamda 4,5 trilyon TL para vererek tapusunu aldık. Şu anda çalışma proje safhasındadır. İnşallah ekonomik şartlar düzeldiğinde proje hayata geçirilecek. Önümüzde ki sene içerisinde başlanacağını tahmin ediyorum. İnşallah emekliler termal keyfi Afyonkarahisar’da çıkaracak. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme