• Haberler
  • Gündem
  • Emekli öğretmene anlamlı hediye – Kocatepe Gazetesi

Emekli öğretmene anlamlı hediye – Kocatepe Gazetesi

İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri örnek bir çalışmaya imza attılar. Okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından toplanan para ile akülü bir tekerlekli sandalye alınarak, geçirdiği kaza sonucu engelli hale gelen emekli öğretmene hediye edildi.Akülü aracın teslimi nedeniyle dün İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde küçük bir tören düzenlendi. İbrahim [&hellip]

İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri örnek bir çalışmaya imza attılar. Okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından toplanan para ile akülü bir tekerlekli sandalye alınarak, geçirdiği kaza sonucu engelli hale gelen emekli öğretmene hediye edildi.
Akülü aracın teslimi nedeniyle dün İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde küçük bir tören düzenlendi. İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu müdürü Meral Yılmaz okul öğrencilerinin Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Esra Işık ile irtibata geçtikten sonra kermesler düzenlediklerini, yetmediği yerde kendi imkanlarını kullanarak akülü araca yetecek bütçeyi sağladıklarını belirterek, “Öğretmen ve öğrencilerimizin katkıları ile Akülü sandalye için gereken miktarı aramızda topladık ve bugün kendilerine teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Arkadaşımızın öğretmen olması bizim için ayrı bir önem taşıyor” dedi.
Öğrencilerin sorumluluk anlayışlarının değerler eğitimi kapsamında da var olan değerlerimizi koruması adına sevindirici bir durum olduğunu belirten İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meral Yılmaz, “Aynı zamanda Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu Meslek liseleri ailelerle buluşuyor projesi kapsamında yine çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bundan sonra çalışmalarımız bu kadar olmasa da devam edecektir” dedi.
MS ve Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Esra Işık de bu çalışmaya emeği geçen herkese teşekkür etti.
İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katkıları ile akülü aracına kavuşan Emekli Öğretmen Sevim Tilger ise duygularını şöyle ifade etti:
“İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin öncelikle müdüre hanımına öğretmenlerine, öğrencilerine çok çok teşekkür ediyorum. Beni bu zorlu yolda yalnız bırakmadılar. İnşallah onlar sağlıklarının kıymetini bilerek yaşarlar. 24 yıl öğretmenlik yaptım. Herkesin bir engelli adayı olduğunu öğreterek çalıştım ama yıllar sonra kendimin engelli oldum.” >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme