Emekli Muhtar Maaşı Ne Kadar?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından emekli muhtar maaş oranı araştıran sayısı arttı.

Peki, emekli bir muhtar ne kadar maaş alıyor?

MUHTAR MAAŞI NE KADAR 2024?

2024 yılı itibariyle en düşük ve en yüksek muhtarlık maaşı oranı nedir? Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yerel yönetim seçimleri kapsamında sandık başına gitti. Büyükşehir Belediye Başkanları, Belediye Başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlıklar için oy kullanan seçmenler, yerel yönetimleri belirlediler. Sonuçlar ülke genelinde açılmaya devam ederken muhtar maaşlarının ne kadar olduğu araştırılıyor.

MUHTAR MAAŞI NE KADAR 2024?

En düşük ve en yüksek muhtarlık maaşının ne kadar olduğu merak edilen ve gündem oluşturan konular arasında yer alıyor. Muhtarlık maaşlarına, 2024 yılı itibarıyla zam geldi. Son asgari ücret zammının ardından muhtarların aldığı maaşlarda da artışa gidildi. Buna göre muhtarların aldığı maaşlar; 2024 yılı en düşük muhtar maaşı 17.002 TL’dir. 2024 yılının en yüksek muhtar maaşı da 18.500 TL’dir.

EN YÜKSEK MUHTARLIK MAAŞI KİME VERİLİR?

Köy ve mahallelerinin yönetimi olan muhtarların görev yerleri ise değişiklik gösteriyor. Buna göre, muhtarlar hem mahalle muhtarı hem köy muhtarı olarak görev alabiliyor. 2024 yılı itibarıyla en yüksek muhtarlık maaşı ise büyükşehirlerde görev alan muhtarlara veriliyor. Muhtar azaları maaş almaz. Muhtar azalığı, gönüllü olarak yapılan bir iştir. 2024 yılı itibarıyla emekli bir muhtarın maaşı ise 11.566 TL’dir.

Bakmadan Geçme