'Emekli insanca yaşamak istiyor'

TÜED Şube Başkanı Ahmet Ege, emekli kesimin alım gücünün her geçen gün azaldığını belirtti. Ege, emeklilerin kalan ömürlerinde insanca yaşamak istediklerini vurguladı   Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, zamlar nedeniyle emeklinin alım gücünün giderek azaldığını, yaklaşan Kurban Bayramı'nda kurban kesmek bir tarafa tenceresine aş koyamaz, torununa harçlık veremez durumda olduğunu [&hellip]

TÜED Şube Başkanı Ahmet Ege, emekli kesimin alım gücünün her geçen gün azaldığını belirtti. Ege, emeklilerin kalan ömürlerinde insanca yaşamak istediklerini vurguladı

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, zamlar nedeniyle emeklinin alım gücünün giderek azaldığını, yaklaşan Kurban Bayramı’nda kurban kesmek bir tarafa tenceresine aş koyamaz, torununa harçlık veremez durumda olduğunu belirtti.
“SEYYANEN ZAM YAPILARAK
EMEKLİ NEFES ALDIRILMALI”
Ahmet Ege, emekli aylıklarında görülen farklılıkların ve yetersizliklerin, çözüm bekleyen ana sorun olduğunu dile getirdi. Ege, “Çarş, pazar fiyatlarıyla TÜİK’in enflasyon oranlarının uyuşmadığı gerçek enflasyonu yansıtmadığı yaz-boz tahtasına çevrildiği için emekliye zam verileceği zaman enflasyon aylık yüzde 10’ların üzerindeyken neredeyse enflasyonu yok denilecek noktalara getirilmesi bizleri üzmektedir. Nüfusumuzun yüzde 32’sini temsil eden emeklimize seyyanen zam yapılarak emeklinin nefes alması sağlanmalı. Emeklimizi koruyacak ve aylıklarımızı iyileştirecek tedbirlerin alınması şarttır. Yaşam şartlarının ağırlığı yük halinde omuzlarımızda kurban kesemez durumdadır. Emekli aylıklarında ortaya çıkan sorunların çözümü için az maaş alana az çok maaş alana çok verilen yüzdeli zamlardan vazgeçilip acilen seyyanen zam sistemine geçilmesi 2000 sonrası intibak yapılmadığından maaşları en altlarda kalan hak kayıpları olan emeklimizin intibakları yapılmalı emeklimize rahat bir nefes aldırmalıdır.” dedi.
“AYLIK BAĞLAMA ORANI
YÜZDE 70’E GETİRİLMELİ”
Memur ve memur emeklisinin yıllardır beklediği 3600 ekgösterge düzenlemesinin 2023 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek olmasının sevindirici olduğunu belirten Ege, “Memur emeklimiz bu uygulamadan maaşlarından bin 200 ile bin 300 TL oranında artış olacaktır. Dernek olarak düşüncemiz 6 ay beklemeden gazi meclisin zorda olan memur emeklisi, SSK emeklisi, Bağ-Kur emeklisini ayırt etmeden pazara çıkamayan kurman kesemeyen, torununa harçlık veremeyen darda olan emeklimize cansuyu vererek sıkıntılarını çözüme kavuşturmalıdır. Emekli aylığı hesaplamalarında giderek küçülen aylıklar yerine 2000 öncesi uygulanan aylık bağlama oranı olan yüzde 70’lere getirilmelidir. Emeklimiz bizi yönetenlerden iki şey istiyor. Birinci isteği kalan ömründe insanca yaşayacak bir yaşam, ikincisi gelecek nesillerimize çocuk ve torunlarımıza yaşanacak bir ülke bırakmaktır.” ifadelerini kullandı.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme