• Haberler
  • Genel
  • “Emek, zayıflatılmak isteniyor” – Kocatepe Gazetesi

“Emek, zayıflatılmak isteniyor” – Kocatepe Gazetesi

Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilciliği, Oruçoğlu Termal Otel’de İş ve İşçi Sağlığı başlıklı bir seminer düzenledi. Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, emek dünyasındaki asıl sorunun sigortasız çalışanlar olduğunu kaydetti Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından İş ve İşçi Sağlığı başlıklı bir seminer düzenlendi. Oruçoğlu Termal Otel’deki seminere 90 kursiyer katıldı. Seminerdeki eğitimler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan [&hellip]

"Emek, zayıflatılmak isteniyor"

Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilciliği, Oruçoğlu Termal Otel’de İş ve İşçi Sağlığı başlıklı bir seminer düzenledi. Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, emek dünyasındaki asıl sorunun sigortasız çalışanlar olduğunu kaydetti

Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından İş ve İşçi Sağlığı başlıklı bir seminer düzenlendi. Oruçoğlu Termal Otel’deki seminere 90 kursiyer katıldı.
Seminerdeki eğitimler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, emek dünyasında asıl sorunun sigortasız çalışanlar olduğunu söyledi. Uslu, “Dışarıda örgütsüz olan, asgari ücretin altında çalıştırılan, sigortasız çalıştırılan hak kaybı içinde olan çalışanlarımız var. Türkiye’deki çalışma hayatında sendikalar bu kişilerin sorunlarını esas almaktadır. Bundan sonraki süreçler de örgütsüz çalışanların karşı karşıya olduğu sorunlar, üyeleri olmadığı halde gündeme getirmeleri asli görevleridir” dedi.
ÇALIŞANLARIN
SORUNLARI ARTACAK
Türkiye’de emek adına olumlu gelişmelerin yaşanmadığına dikkat çeken Uslu, “Türkiye’de emek adına gelişmeye yönelik bir şeyleri görmek şu anda mümkün değil. Emek Türkiye’de zayıflatılmak isteniyor. Yok görülmek isteniyor. Türkiye’de çalışanların sorunlarının çok daha fazla artacağını görüyoruz. Özel sektörde çalışanların örgütlenmesi ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılması lazım. Bu bir siyasi irade meselesidir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Eğitimler yararlı oluyor

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, iş ve işçi sağlığına yönelikeğitimlerin son derece yararlı olduğunu belirtti

Türk-iş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, sendika olarak amacına uygun eğitimler verdiklerini söyledi. Uslu, “Çok değerli hocalarımız var. Burada bizim arkadaşlarımızı bilgilendirmeye tabi tutuyoruz. Burada elde edilen bilgiler işveren ve çalışanlar bakımından önemli bir kaynak oluyor. Bu tür bilgilendirmelerin bütün çalışanlara yapılmasına fayda var. Sadece yasal haklar değil, bu iş yeriyle de ilgili. İşyerine sağlanabilecek önemli faydalar da ön plana çıkartılmak suretiyle konular da gündeme geliyor. işyerinin sağlıklı olması, işverenin bundan istifade etmesi ön planda tutuluyor. Türk-İş yönetimine teşekkür ediyorum. Burada 90 tane kursiyer var. İlimizde işyerlerini temsilcisi ve baştemsilcisi konumundalar” dedi.
Türk Harp-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak, “Gayet doyurucu ve etkin bir eğitim oldu. Biz Türk-İş nezdinde Muharrem Uslu Başkanımıza teşekkür ediyorum” derken Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, “Toplantıların yararlarının çok büyük olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Yol-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Atilla Kılınç, “Böyle bir toplantının düzenlenmesi için mutlu oldum. Gerekli eğitimleri aldığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullanırken Tez Koop-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Galip Koç, “Bu eğitimlerin işyerlerinde de yapılmasını talep ediyorum” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme