• Haberler
  • Siyaset
  • “Emek, özgürlük, adalet ve demokrasi için yürüyoruz”

“Emek, özgürlük, adalet ve demokrasi için yürüyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Adalet Yürüyüşü”nün 7. gününde Kızılcahamam mevkiinde eşlik ederek haftalık basın açıklamasını burada yapan CHP İl başkanı Kemal Demirkırkan, “Bugün Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet için yürüyeceğim diyerek yola çıkmasının ardından geçen 7’inci gün. Bizlerde Afyonkarahisar il örgütü olarak adalet için yürüyenlere, genel başkanımıza destek olmak için buradayız. Öncelikle şunu [&hellip]

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Adalet Yürüyüşü”nün 7. gününde Kızılcahamam mevkiinde eşlik ederek haftalık basın açıklamasını burada yapan CHP İl başkanı Kemal Demirkırkan, “Bugün Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet için yürüyeceğim diyerek yola çıkmasının ardından geçen 7’inci gün. Bizlerde Afyonkarahisar il örgütü olarak adalet için yürüyenlere, genel başkanımıza destek olmak için buradayız. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; buradaki coşkuyu, buradaki inancı gördükten sonra ülkemize, çocuklarımızın geleceğine ve aydınlık günlere inancım bir kat daha arttı” dedi.
ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ
Sadece tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için yürümediklerinin altındı çizen Demirkırkan, “Biz; atanamayan öğretmenlerimizi için, oyun çağında eğitim çağında olup ta küçük yaşta çalışmak, ailesine katkı sağlamak zorunda olan çocuklarımız için, Karadeniz’de Altın madenlerine, HES’lerine, Ege’de zeytinliklerin yıkılıp yerlerine fabrika yapılmasına,  Akdeniz’de kıyıların ve ormanların talan edilmesine karşı çıkanlar için, yer altında, yemek molası dahi veremeden çalışmak zorunda olup da göçüklerde hayatını kaybeden maden işçilerimiz için, iş cinayetlerine toplu ölümlere tepkisini ortaya koyduğu için tekme yiyen işçi yakınları için,
zeytin, çay, fındık, türün, arpa, buğday yetiştirip hakkını alamayan, hayvancılıkla uğraşıp zarar eden  çiftçimiz için, Suruç’ta, Ankara Garında, Beşiktaş stadyumu önünde patlamalarda kaybettiğimiz canlar için, gezi olayları sırasında kaybettiğimiz gençlerimiz için, cemaat yurtlarında kalmak zorunda olup ta tacize uğrayan, eziyet gören, yanıp kül olan çocuklarımız için, maddi imkansızlıkları nedeniyle çocukları bu yurtlara mecbur edilen aileler için, eziyet gören, taciz edilen, darp edilen, öldürülen kadınlarımız için, 15 Temmuz gecesi vatanı için  canlarını feda eden şehitlerimiz için, ülkemizi korurken şehit ya da gazi olan Mehmetçiklerimizin anne babaları, eşleri, çocukları için Manisa’da asker ocağında 1 ayda 3 kez zehirlenme geçiren vatan evlatları için, sorgusuz sualsiz işlerinden atılan, yeni iş bulmaları engellenen FETÖ mağdurları için, haksız yere işinden olduktan sonra tepkilerini ortaya koyan ve açlık grevine başlayan, ardından açlık grevi yaptıkları için tutuklanan Nuriye ve Semih için, basına karşı uygulanan baskılara ve sansüre dur demek için, emek için, özgürlük için, demokrasi için ve adalet için yürüyoruz” diye konuştu.
TEPKİMİZİ ORTAYA
KOYACAĞIZ
Demirkırkan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Bu ülkeye demokrasi ve adalet gelinceye kadar, adaleti bulana kadar yürüyeceğiz. Sadece burada değil, bulunduğumuz her yerde, mahallelerimizde, işyerlerinde, okullarımızda, yaşam alanlarımızda adalet ve demokrasiye kavuşmakiçin yürüyeceğiz. Tepkimizi ortaya koyacağız. Kim adalet istiyorsa, kimler adaletsizlikten yakınıyorsa, kucağımız açtık aramıza bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı destek olmaya, ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum.”

Bakmadan Geçme