Emeğimizi zenginleşmeye sarf edelim

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis toplantısının sonucu kamuoyuna duyuruldu. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, teröre karşı akıl ile hareket etmemiz gerektiğini söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis toplantısında terör ve ekonomi konuşuldu. Meclis toplantısının sonucunu kamuoyuna duyuran ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, “Son günlerde tırmandırılan terör olayları ile ulusumuzun, [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis toplantısının sonucu kamuoyuna duyuruldu. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, teröre karşı akıl ile hareket etmemiz gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis toplantısında terör ve ekonomi konuşuldu. Meclis toplantısının sonucunu kamuoyuna duyuran ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, “Son günlerde tırmandırılan terör olayları ile ulusumuzun, akil davranması engellenmek, kaos ortamı yaratılmak ve kardeş düşmanlığı oluşturulmak istenmektedir” dedi.
“Ülkemiz, terör nifakı ile durdurulamaz”
Hancıoğlu, “2023 yılında dünyanın en büyük ilk on ekonomik gücü olmayı hedefleyen, özel sektörümüzün çalışması ile çift haneli büyüme potansiyeli gösteren, artık bölgesel güç olan ülkemiz, terör nifakı ile durdurulamaz. Mazlum ile zalim, katil ile maktul aynı kefeye konmadan, suçlular cezalandırılarak, hep birlikte eşitlikçi, daha büyük, güçlü bir ekonomi için yılmadan çalışmalıyız. Akıl ile hareket etmekten asla vazgeçemeyiz… Bin yıllardır aynı türküleri söyleyenler, aynı tezgahta çalışanlar, aynı cephede savaşanlar, emeklerini, betonlaşmış birliktelikleri ile, ülkenin üretmesi, büyümesi, refahı, zenginleşmesi için sarfetmelidir” diye konuştu.
“Enerjimizi refahımız için kullanmalıyız”
Anadolu’nun önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Hancıoğlu, “Bu topraklar tarihi süreç içinde dünyanın kaderini belirleyenlerin, dünyanın kaderini belirledikleri topraklardır. Sevgi, dostluk, kardeşlik mayasının hüküm sürdüğü vatanımızda bütün enerjimizi ortak refah için kullanmalıyız. Bunun için de kaliteli demokrasi, güçlü ekonomi ortak hedefimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.
KOBİ’lere destek hatırlatması
ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu’nun açıklamasında ekonomiye ilişkin gündem maddeleri de yer aldı. Hancıoğlu, “KOBİ’leri geliştirmek, yeni yatırımları desteklemek, kırsal kesimdeki girişimciliği artırmak, kırsal kesimdeki nüfusu yerinde tutmak, istihdamı artırmak için AYF(Avrupa Yatırım Fonu) ile KGF(Kredi Garanti Fonu) tarafından protokol imzalanmıştır. ‘her köye bir KOBİ’ projesi ile fikrini projelendirene KGF destek vermeye başlamıştır” dedi.
Havaalanı çözüme kavuşmalı
Havaalanı konusunun da bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirten Hancıoğlu, “İlimizin kalkınması için havaalanı konusu acilen çözüme kavuşturulmalı, ilimiz sivil toplum örgütlerinin ortak görüşü ve sergiledikleri birliktelik, karar mercileri tarafından bir an önce fiiliyata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme