Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emeğe saygıyı unuttunuz mu”

“Emeğe saygıyı unuttunuz mu”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Ocak, yaptığı açıklama ile Federasyon’un verdiği kararın yanlış olduğunu ve Türk futboluna zarar verdiğini aktardı

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Ocak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Play-Off’lar ile ilgili verdiği kararın yanlış olduğunu anlattı. Futbol başlığı ile yaptığı açıklamada ilk olarak futbolu kelimelere döktü.
“FUTBOL EN KÜÇÜK BELDEDE VE BÜYÜK METROPOLLERDE DE ÇOK ÖNEMLİDİR”
Dünyada en fazla kişi tarafından oynanan ve izlenen spor branşının futbol olduğunu belirten Ocak, “Kimisine göre bir oyun, kimisine göre yaşam biçimi, bazılarına göre güçlü bir ekonomik sektör, bazıları için meslek ve birileri içinde rant kapısı. Ne derseniz deyin ama şunu bilin ki, dünyada en fazla kişi tarafından oynanan ve izlenen bir spor branşı. Ekonomisi ise hayret uyandırır. Büyük bir futbol organizasyonu ile ekonomilerini düzelten ülkeler, kazanılan bir müsabaka ile gülen ve mutlu olan yüzler. Bir şampiyonlukla ne hatırlanan ekonomik sorunlar ne de yaşanılan acılar ve toplumsal moral kazanan insanlar. Böyle bir şey futbol. Yani 90 dakikada oynanan ve biten bir oyun değil. Futbolu arkasına alan yerel yönetimler bu güçle büyük mesafeler kat etmişlerdir. Dolayısıyla futbol en küçük belde de ve büyük metropollerde de çok önemlidir. Şimdi gelelim Pandemi süreci ve Futbol Ailesinin Türkiye’deki hamisi olan Türkiye Futbol Federasyonuna. Pandemi ile ara verilen liglerimiz. Sonrasında devam eden Süper Lig ve 1. Ligimiz ve TFF’nin bir kararıyla sonuçlandırılan diğer liglerimiz.” dedi.
“ÇOK BASİT MATEMATİK HESABI YAPAMIYOR MUSUNUZ?”
Federasyonuna seslenerek sorular yönelten Ocak, “Şimdi küçük bir analiz yapalım; 2. Lig Beyaz Grup. Kalan 6 hafta ve alınabilecek 18 puan. Play Off’a kalan son takımın puanı 45. Takip eden iki takımın 43’er puanı var, sonrada 40’ar puanda iki takım. Şimdi hangi yönetici, hangi spor adamı bu dört takımdan birinin 6 hafta sonunda Play Off’a giremeyeceğini söyler. 16. Sırada ve 28 puanda olan düşme hattındaki 3. takım. 15. Sırada olan takımın 31 puanı var. 10. Sırada olan takımın 36 puanı var. Diyebilir misiniz düşme hattının üstünde olan bu takımlar 6 hafta sonra lig bittiğinde kesin ligden düşmezler. Benzer durum kırmızı gurupta ve 3. ligdeki diğer gruplarda da var. Şimdi soruyorum, futbolun sahibi ve yöneticisi olan Türkiye Futbol Federasyonu;
* Çok basit matematik hesabı yapamıyor musunuz?
* Emeğe saygıyı unuttunuz mu?
* Toplumların psikolojisini hiç düşündünüz mü?
* Gerek ekonomik gerekse psikolojik olarak pamuk ipliğiyle varlıklarını sürdüren kulüpleri yok mu sayıyorsunuz?
* Bu konuda sizlere destek verecek Futbolun taban birliklerinden görüş aldınız mı?
* Ülkede yüzlerce Üniversite ve 100’e yakın Spor Bilimleri Fakültelerinden görüş ve destek aldınız mı?
* En basit şekli ile Play-Off’u düşecek ve çıkacak takımları içine alacak daha geniş bir yapıyla oynatabilirdiniz.” şeklinde konuştu.
“BAŞARISIZLIĞIN BİRİNCİ SORUMLUSU TFF’DİR”
Türk futbolundaki başarısızlığın en büyük etkeni olarak Federasyonu işaret eden Ocak, “Artık Ben Yaptım Oldu düşüncesinden bir an önce uzaklaşıp, Futbolumuzu ayaklar altından alarak baş tacı yapmamız gerekiyor. Çünkü bugün dibe vurmuş olan futbolumuzdaki bu başarısızlığın birinci sorumlusu TFF’dir. Sonrasında teknik adamlar, sporcular, spor yazarları, biz spor bilimcileri, seyirciler kısacası futbolun tüm üniter yapıları gelmektedir. Artık bu birimler gerçek anlamda bir araya getirerek, dünya futbolundaki en iyiler arasına girmemiz gerekiyor. Çünkü bizim insanımız kadar yetenekli gençleri olan başka ülke yok. Onlar sıradan çocuk ve gençleri yıldız yaparken, Biz yeteneklerimizi Yok Ediyoruz. Saygılarımla.” diye konuştu.