Elon Musk serveti ile sıralamada kaçıncı?

209.6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Musk yıl sonuna kadar 1.8 milyon müşteriyi yeni araçlarla buluşturacağını savunuyor

Haber
Elon Musk serveti ile dünyanın en zengin isimlerinden biri. Tesla’nın zayıf üçüncü çeyrek kazançlarıyla serveti 16.1 milyar dolar düştü.
Elon Musk serveti
209.6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Musk, Tesla’nın yüzde 13’üne sahip. Servetinin büyük kısmını otomobil şirketinden sağlıyor. Tesla’nın hisseleri, çeyrekte hem kazanç hem de satış beklentilerini kaçırdıktan sonra yüzde 9,3 oranında düştü.

Elon Musk serveti nasıl değerlendiriyor?
Açıklanan kazançların ardından konferans görüşmesinde Musk, yüksek faiz oranlarının tüketici güveni üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetti. Elektrikli araç ezici gücü bu yıl satışlarında ilk çeyrek düşüşünü bildirdi ve 435.059 araç teslim etti. Şirketin araba fiyatlarını düşürmesinin ardından marjlar dört yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Musk’ın serveti, kötüleşen temellere rağmen Tesla hisselerindeki toparlanmanın yanı sıra 2023’te 70 milyar dolardan fazla arttı. Kısa süreliğine LVMH’den Bernard Arnault’u geride bıraktıktan sonra, açık ara dünyanın en zengin insanı oldu.

Tesla, yaşadığı zorluklara rağmen yıl sonuna kadar 1.8 milyon müşteriyi yeni araçlarla buluşturacağını savunuyor. Tesla, dünyanın en değerli araç üreticisi olmaya devam ediyor. Uzun zamandır beklenen ilk Cybertrucks’ını, programın yaklaşık iki yıl gerisinde, Kasım ayında teslim edeceğini söyledi.

Musk hakkında
Güney Afrika’da doğan Musk, Kanada’ya taşındı ve Stanford’daki doktorasını bıraktı. 30 yaşına gelmeden milyoner oldu. Musk, kardeşi Kimbal ile birlikte gazetelere şehir seyahati rehberleri sağlayan bir web sitesi olan Zip2’yi kurdu. Musk, onu 1999’da 300 milyon dolardan fazla bir fiyata Compaq’a sattı. O zamanlar 27 yaşında olan Musk’ın bu anlaşmadan 22 milyon dolar kazandığına inanılıyor. 1999’da çevrimiçi banka X.com’un kurucu ortaklarından biri oldu. Kısa süre sonra Peter Thiel’in Confinity’siyle birleşerek PayPal adını aldı. Şirketi 2002’de eBay 1.5 milyar dolara satın aldı. CEO’luk görevinin bitmesine rağmen Musk, yaklaşık 165 milyon dolar aldı.

Musk, 2002 yılında uzay araştırma şirketi SpaceX’in kurucularından biriydi. 2008 yılındaki mali kriz sırasında 40 milyon dolarlık yatırım ve 40 milyon dolarlık krediyle Tesla’yı iflastan kurtardı. Musk, 2016 yılında tünel kazma şirketi Boring Company’yi kurdu. Ertesi yıl nöroteknoloji girişimi Neuralink’i kurdu.

Bloomberg şu anki net servetini 239 milyar dolar olarak tahmin etse de Forbes, 242,4 milyar dolar olarak tahmin ediyor.

Bakmadan Geçme