• Haberler
  • Genel
  • “Elma şekerleriyle kandırılıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Elma şekerleriyle kandırılıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, partisinin İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları arasında yaşananları ve Afyon gündemini yorumladı. Demirkırkan, yerel yönetim ve yaşanan süreci “Elma şekerleriyle kandırılıyoruz” sözü ile özetledi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan ve yönetim kurulu üyeleri Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve çalışanlarını gazetenin [&hellip]

"Elma şekerleriyle kandırılıyoruz"

CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, partisinin İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları arasında yaşananları ve
Afyon gündemini yorumladı. Demirkırkan, yerel yönetim ve yaşanan süreci “Elma şekerleriyle kandırılıyoruz” sözü ile özetledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan ve yönetim kurulu üyeleri Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve çalışanlarını gazetenin 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle ziyaret ettiler. Ziyarette; Kamil Göçen, Funda Tutar, Mustafa Kırmızı, Ramazen Kirez, Murat Balkır hazır bulundular.
Kocatepe Gazetesi’nin saygın bir kurum ve ciddi bir yayıncılık çizgisini her zaman koruduğunu söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, gazetenin 50. kuruluş yıldönümü kutladıklarını ifade etti.
PROBLEMİN SONA
ERMESİ GEREKİYOR
Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, merkez ilçe yönetimi olarak aktif siyasetin içerisinde çok bulunmayan, siyaseti dışarıdan takip eden isimlerden oluşan yeni bir yönetimle iş başına geldiklerini söyledi. CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak yönetime yeni, ciddi ve iştahlı bir ekiple geldiklerini dile getiren Demirkırkan; “Başarılı olmak için ciddi ve iştahlı olmak gerekiyor. Aksi durumda ben başarılı olunabileceğine inanmıyorum. İnsanlar bir yerden sonra yılgınlığa giriyor. Biz ilk başlangıcı iyi bir tempo ile yakaladığımızı düşünüyorum. Önemli olan bunu yakalayabilmekti diye düşünüyorum. Kısa sürede bunu yakaladık. İlk bir yılımızdaki tempomuzu devam ettirmemiz gerekiyordu. Ama siyasetin içine girdiğimizde bizim kontrolümüzde gitmiyor. Bizim dışımızda bir sürü faktör var. Genel Merkez, İl Başkanlığı, ilçeler, beldeler vd. gibi bir sürü problemi bizde ister istemez yaşıyoruz. Bunlar yaşanmaya başlandı. Son dönemde de bunlar herkesin malum olduğu üzere can sıkıcı boyutlara ulaştı. Biz bundan bir şekilde çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
İSTİFAYI DÜŞÜNDÜK
CİDDİ İTİRAZLAR GELDİ
Dr. M. Kemal Demirkırkan, açık yüreklilikle 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarının ardından yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı değerlendirme sonucu istifa etme gereği duyduğunu söyledi. Oy oranının artışının başarı olmadığını, elde edilen sonucun beklenenle hiç ilgisi olmadığını belirten Dr. Demirkırkan; “CHP’nin Belediye Başkan adayı gibi bir aday ve böyle bir ekiple malum sonucu aldık. Pek çok kişinin beklentisi bu kadar değildi. İstifa edelim derken, insanlar buna itiraz ettiler. Ekip iyi çalışıyor tamam olabilir. Bu bir yerel seçimdir, demoralize olmayın bırakmayın diye ciddi baskılar geldi. Biz istifayı düşündük. Siyasette bunun olması lazım. Başarılı olmayan kişilerin de gitmeleri lazım. Ama hakikaten o dönem biraz ekstrem bir dönem. Yerel seçim çok alışıldık bir yerel seçim değildi. Ülkede bir var olma savaşı vardı. Herkes bir yerlere kanalize oldu. Afyon’da da maalesef bundan CHP yerine MHP nemalandı. Onlar daha güçül gözüktüler. Biz o görüntüyü veremedik. Açıkça onunla devam eden süreç devam etti.” diye konuştu.
AFYON’UN RESMİ ORTADA
Son dönemde parti içerisindeki çekişmelerin, bireysel problemlerin ön plana çıkmaya başladığını ifade eden Dr. Kemal Demirkırkan, böyle bir siyasi partinin çok ileriye gidemeyeceği düşüncesini yineledi. Bu konuda bir çok büyüğün, eski partililerin, genel merkezin uyardığını kaydeden Demirkırkan; “Bilindiği üzere bu durum basına da yansıdı. Afyon’daki durumla ilgili uyarılar gitti. Herkes kendi cephesinden öyle veya böyle genel merkezi bilgilendirdi. Afyonla ilgili bu tempoyu götürülemeyeğini Genel Başkanımıza ilettik. Yeni bir şey söylemiyoruz. Bu tempo ile Afyon’da başarıyı yakalayamayacağımızı belirttik. Bunun için gerekli ne ise genel merkezin takdiridir. Bunu yapmasını istedik. Ne olabilirdi, genel merkezden bir kaç kişi gelip Afyon’u iki gün dolaşsa bizlerle de konuşmalarına gerek yok. Basın mensupları ve eski İl Başkanları ile görüştüklerinde diğer partililer, kadın kolları, gençlik kolları olmak üzere bir sürü adamla konuştuklarında Afyon’un resmi çizilebilir. Çok da zor birşey değil. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimi girdi. Ama ondan sonra bizim kendi seçimimiz devreye girdi. Bir sürü vs. uzadıkça uzadı.” şeklinde konuştu.
AFYONLA İLGİLİ HERŞEYDE BİZ VARIZ
İktidar partisi AK Parti de olabilen çok radikal şeylerin ana muhalefet partisi CHP’de olamadığını söyleyen Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, iktidar cephesinde her şeyin çok daha keskin ve bir günde kararlar alınabilir düzeyde olduğunu kaydetti. Demirkırkan, “Bu sadece bizim sorunumuz değil. CHP’nin bir çok ilde, ilçe de benzeri sorunlar yaşandığını görüyoruz. Yönetime giren arkadaşlar da yoruldular. Eğer önümüzdeki milletvekili genel seçimlerini de katarsak üçüncü seçimi yapmış olacağız. Bir yerel, bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ufukta milletvekili seçimi var. CHP’de her zaman ışık var. Aksi sözkonusu değil. Şu anda biz istediğimiz tempo da gidemiyoruz. Ama biz yine de çalışmamıza devam ediyoruz. Sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. Gazeteleri ziyaret ediyoruz. İnsani ve toplumsal her türlü durumla yakından ilgileniyoruz. Hemen herşeyi izliyor ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Afyonla ilgili herşeyin içerisinde bizde varız. Genel seçim içinde süre başlatıldığında eğer görev bizde ise yine biz devam edeceğiz. Yine aynı şekilde gereğini yapacağız.” ifadelerini kullandı.
TERCİH ÖN SEÇİM
Milletvekili Genel Seçimleri sürecinin henüz netleşmediğini belirten Dr. M. Kemal Demirkırkan, Afyon’da CHP için nasıl bir seçim olacağı doğrultusunda merkez yoklaması ya da tercihleri doğrultusunda ön seçim uygulamasının olup olmayacağını henüz bilmediklerini kaydetti. Ön seçimin tercih edilen demokratik bir uygulama olduğunu söyleyen Demirkırkan şöyle konuştu: “Ben genel seçim öncesinde aday belirlenmesinde ön seçim olması gerektiğini düşünüyorum. Yerel ve genel seçimlerin atama ile değil demokratik şekilde olmasından yanayız. Bunun dışında biz tavrımızı mutlaka koyacağız.”
KATMA DEĞERLİ İŞLER HIZLA YAPILIYOR
Afyonkarahisar gündeminin nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu da cevapladıran CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, seçilmiş ve atanmış yöneticilerde yaşanan değişikliklere yönelik düşüncelerini aktardı. Değişen Afyon gündemine, sorunlara, Afyon’a CHP Merkez İlçe Teşkilatının bakışını anlatan Dr. Demirkırkan şunları söyledi: “Yerelden yani Belediye yönetiminden başlar isek yerel seçim öncesi Belediye ile ilgili bir sürü eleştirimizi söyledik. O dönem için Burhanettin Bey, ‘Çıraklık döneminden ustalık dönemine giriyoruz.’ dedi. Bizde inşallah Tayyip Bey gibi olmaz demiştik. Ama maalesef görüyoruz ki yerel seçimin üzerinden altı ay geçmesine rağmen Belediye de henüz bir kıpırdanma yok. Elle tutulur şeyler yapılmıyor. Hala en basitinden kaldırımlarda çok ciddi problemler var. Halen daha Afyon’da istenilen bir sürü şey yapılamıyor. Seçim öncesi bir sürü projeler söylendi. Gençlik merkezleri vs olacaktı ama bunlarla ilgili bir şey yok. Zamana sari olduğu söyleniyor ama zaman da çok hızlı geçiyor. Altı ay neredeyse geçti. Bir temel atılırda bitmesini beklersiniz. Müze taşınacaktı zaman geçti gitti. Üzerinden iki yıl geçti. Stadyum taşınacaktı üzerinden 1,5 yıl geçti. Miadı doldu. Ama katma değerli işler hızla ilerliyor. Garaj hızla yıkılıp çok güzel binalar hızlı şekilde yapılabiliyor. Sosyal alanda beklediğimiz hızı biz maalesef göremiyoruz. Tam tersi oluyor. Özel mülkiyetli işler güzel ve hızla yapılıyor.”
ILIMLI İSLAM
TARTIŞMALARINDAN NASİPLENİYORUZ
Ilımlı İslam’la ilgili ülkenin sıkıntısı olduğunu, bu tartışmalar çerçevesinde Afyon’da bunun çok hızlı yaşandığını söyleyen Demirkırkan, yerel bir gazete de Afyon’da 500 tane derslik açığı varken bir ilköğretim okulunda yanında bir camii bulunmasına rağmen iki dersliğin mescide dönüştürülmesini anlamanın gerçekten güç olduğunu kaydetti. Demirkırkan; “İlköğretim içerisinde siyaseti de, dini de ayırmak lazım. Ben böyle düşünüyorum. Biz gayri Müslimler’in yaşadığı bir ilköğretim okuluna bunu yapabilir miyiz? O zaman insanların dinle olan ilişkilerini yaşamaları kadar doğal birşey yok. Biz buna kesinlikle karşı değiliz. Ama kamusal alanlarda özellikle göstermelik olarak bu tür şeylere yönelinmesini doğru bulmuyoruz. Beş yüz tane dersilk açığın varken bunu niye yapıyorsun? Ya da Anadolu Öğretmen Lisesi gibi Afyon’un medarı ifteharı, Türkiye birincisi çıkarmış bir okulda yaşananlar malum. Ben kendi çocuğumu oraya yazdırmayı düşündüm. Ama bu yaşanan olaylar sonrası vazgeçtim. Gerçekten iyi bir okul olduğunu düşünüyorum. Orayı neden İmam Hatipe çevirirsin? Bir sürü okullar var. İlla İmam Hatip açığımız varsa Anadolu Öğretmen olmaz da mesela Atatürk Lisesi olabilir. Başarısı daha az olan bir okulu İmam Hatipe çevirebilirsin. Kocatepe Gazetesinin basında Afyon’da bir simge olduğu gibi Kadınana İlkokulu da bir simgedir. Bizim pek çok büyüğümüz oradan yetişti. En iyi okullar illa İmam Hatip olacak. Bu böyle bir mantık içinde yürüyor.” ifadelerini kullandı.
ŞİMDİKİ VALİMİZ DEVLET ADAMI
Yeni İmam Hatip Lisesi yapılması noktasında istenildiğinde çok güzel arazi bulunup çok iyi şekilde yapılabileceğini kamuoyunun gördüğünü söyleyen Demirkırkan şu ifadelere yer verdi: “İstendiğinde yenisi ve iyisi yapılabiliyor. Bu mantık içerisinde maalesef işler çok istediğimiz gibi gitmiyor. Vali Bey’in değişmesini ben kendi adıma çok olumlu karşılıyorum. Yeni gelen Valimizin davranışlarını, öğrencileri ziyaretini, toplu alanlardaki konuşmalarını gördükçe biz açıkçası gerçekten devletin valisinin burada olduğunu hissetmeye başladık. Daha önceki Valimiz daha çok hükümetin Valisi ve AKP’nin Valisi gibi davranıyordu. Ama şimdiki Valimiz inşallah nazar değmesin bu düzende giderse bize devletin içinde devlet adamlığının olduğunu gösteriyor. Böyle gitmesi de bizim temennimiz.”
TOPLUM UYANIK SİYASETÇİ
ARTTIRICI OLACAK
Afyon’un hala kabuğunu kıramadığından yakınan CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, “Biz elma şekerleri ile kandırılıyoruz.” diyerek arsaların birilerine peşkeş çekildiğini, “Ne güzel işler yapıyoruz.” denilerek bir takım kişilerin işler yaptığını ileri sürdü. Demirkırkan; “Bir takım insanlar suitler, koca işhanları yapıyorlar. Biz buna seviniyoruz. Havaalanı konusunu sizler gündeme getirdiniz. Ulusal medyada da çıktı. Bilmem kaç trilyon para dökülüyor, garanti para verilip ‘Size havaalanı getirdik.’ diye hava atılıyor. Aslında bu bahane ile kimlerin zengin edilmeye çalışıldığının üstü örtülmüş oluyor. Ben elma şekeri ile kandırıldığımızı düşünüyorum. Yıllık 3-4 trilyonluk bir parada bahsediliyor. Toplam maliyeti herhalde 10 sene de sıfıra çıkarılıyor. O zaman ne gerek vardı bunları yapmaya? Gezi olayları sırasında aynı eleştiri İstanbul’daki 3. havaalanı içinde yapıldı. Üçüncü havaalanı da bu sistemle yapılıyor. Çok eleştiri aldı. O zaman dış güçler, Almanlar bize engel olmaya çalışıyor gibi bir gündem saptırma ile onun da altını boşalttılar ve pek yakında yapılırsa göreceğiz. Onda da buna benzer şeyler maalesef çıkacak. Bizim artık toplum olarak biraz daha uyanmamız lazım. Bize yani siyasetçilere düşen görevde bu uyanıklığı, farkındalığı artırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bunun için sizlere yani medyaya görev düşüyor. Kocatepe Gazetesi’nden bizim hiçbir şikayetimiz olamaz. Gerçekten tarafsızlığını görüyor ve hep söylüyoruz. Ama bazı medyada Afyon ölçülerinde bile yer bulmamız bizim için kolay olmuyor.” dedi.
BAZEN ÖZGÜRLÜKLE
PARTİ DİSİPLİNİ KARIŞIYOR
CHP örgütlerine bakıldığında güncel konulara bakış açısında farklılık görülmediğini, sözünü ettiği konularda eleştirisel bakış açısının aynı olmasına karşılık parti içerisindeki anlaşmazlıların neden kaynaklandığını, iki başlılık söylentilerinin nedenlerinden söz eden Demirkırkan; “Afyon merkezde il ve merkez ilçenin bulunduğu konum itibariyle biraz sıkıntılar yaşadığı malumdur. Biz bu sıkıntıları son olaya kadar çok ön plana çıkarmamaya çalıştık. Partimizin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’deki çifte kutlama haricinde benim ağzımdan ya da bizim arkadaşlarımızın ağızlarından hiç böyle bir şey duymadınız, duyamazsınızda. Biz hep kol kırılır yen içerisinde kalır anlayışı ile davrandık. Ama hayata bakışımızın çok aynı olduğunu söyleyemem. Aslında bu çok garipte değil. CHP bir kilte partisidir. Bu partinin içerisinde sosyalizme ya da kominizme yakın arkadaşlarımız da olabilir. Ulusalcılığa yakın arkadaşlarımız da olabilir. Sosyal demokratlarda olabilirler. Hatta liberallerde. Mütedeyyin insanlarda bulunuyor. O yüzden CHP aynı Türkiye’deki gibi kozmopolit bir parti. Ama ortak hedef; eşitlikten, adaletten yana sosyal, demokrat bir siyasi parti olam hedefi. Buna uyan herkesin aynı fikirde olması lazım. Ama bazen CHP’de özgürlükle parti disiplini maalesef birbirine karıştırılıyor. Bu durum her zaman vardı. Afyon’da çok hissedilmiyordu. Ama genel merkez bazında vardı.” diye konuştu.
PARTİ DİSİPLİNİNE RİAYET ŞART
Özgürlükle parti disiplini anlayışı noktasında şahsı, İl Başkanı, diğer partililer, milletvekilleri de olmak üzere herkesin bu disiplini bir şekilde edinmeleri gerektiğini söyleyen Demirkırkan; “Parti bir karar almışsa, Genel Başkan bir karar almışsa, bu kararın arkasında herkesin durması gerekiyor. Örneğin Cumhurbaşkanı adayı bir şeklide belirlenmiş. En azından bu seçim bitinceye kadar herkesin bir şekilde bu karara itaat etmesi gerekiyor. Biz daha önce onu seçerek yetkilendirmişiz. Buna benzer tarz ve hareketler olabiliyor maalesef. Ama bizde bunları yavaş yavaş yıkacağız. Yıkmadan da zaten iktidara gelmemiz çok kolay gibi gözükmüyor. İnsanlar hep bunu bir ön plana getiriyorlar. Siz kendi aranızda anlaşın. Kavgalı eve gelin getirilmez gibi meşhur olan sözler sıkça gündeme gelir oldu. Bunlar çok büyütülüp sıkıntı yaratacak şeyler değil. Bizler konuşa konuşa sorunlarımızı hallederiz.” şeklinde konuştu.
İHTİYAÇ OLUNAN İKTİDAR
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, yerel seçimler sonrası kimin gerçek anlamda çalışıp çalışmadığı tartışmaları ve CHP içerisinde olası bir çelişmeden medyanın hemen haberdar olup direk teyit alabildiği eleştirilerini değerlendirdi. Demirkırkan sözlerine şöyle devam etti: “Biz elimizden geleni yapıyoruz. Genel merkezde bununla ilgili şeylere başvurdu. Artık disiplin mekanizmasını işletmeye başladık. Şunu da söyliyelim bu mekanizma sadece benim elimde değil. Tüzüğümüz gereği disipline vereceğimiz, disiplin sorunu yaşadığımız arkadaşımızı gerekçelerini yazarak il yönetimine veriyoruz. İl yönetimi de ister disiplin kuruluna sevk ediyor ister sevke gerek olmadığı yönünde karar alabiliyor. Böyle olunca birden çok faktöre bağlı disiplin soruşturması olamaz. Birden çok faktörü olan disiplin soruşturması olamaz. Ben bireysel olarak dahi tüzükte değişmesi gerekitğine inanıyorum. Ben şundan şikayetçiyim şöyle olması lazım diyerek direk disiplin kuruluna başvuru hakkım olmalı ki Anayasa Mahkemesine bile başvurabiliyorum. Ama bizim partide İl Başkanından geçmeyen hiçbir disiplin işlemi yapılamaz. Bunlar bazı şeylerin önüne ket vurabiliyor. Israrla bunu işletip devam ettirmemiz gerekiyor. Elbette bizimde başka arkadaşlarımızın da hatalarımız var. Bunları da zaman içerisinde yaşayarak öğreneceğiz. Bizim ihtiyacımızın olduğu en önemli şey iktidar. İktidarın ucundan yakaladığımız gün bu sorunların bize iletilen bilgilerin vs çok daha azalacağını düşünüyorum. Ana muhalefet partisi olarak Afyon gibi muhafazakar bir memlekette 2 veya 3 milletvekili çıkarabildiğimizde CHP Türkiye’de iktidar olur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme