Ellerinizi yıkayın, grip riskini düşürün

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca, gripten korunmak için ellerin sık sık yıkanması gerektiğini söyledi Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda “Grip ve Gripten Korunma Yolları” ile ilgili seminer düzenlendi.Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca tarafından verilen seminerde, Afyon Lisesi öğrencilerine, kış aylarının [&hellip]

Ellerinizi yıkayın, grip riskini düşürün

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca, gripten korunmak için ellerin sık sık yıkanması gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda “Grip ve Gripten Korunma Yolları” ile ilgili seminer düzenlendi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozca tarafından verilen seminerde, Afyon Lisesi öğrencilerine, kış aylarının en yoğun hastalığı olan griple ilgili bilgi verildi. Dr. Berna Bozca, “Gribe yakalanmamanın en önemli kuralı hijyendir. Sık sık ellerimizi yıkayarak ve temizliğimize özen göstererek gribe karşı kendi çapımızda önlemler alabiliriz. Okul gibi toplu yaşam alanlarının olduğu yerlerde, solunan havanın temizliği çok önemli. Bununu için de belirli aralıklarla camları açarak, bulunduğumuz kapalı alanı havalandırmalıyız” dedi.
Hastalık süresince istirahat edilip bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini kaydeden Bozca, mutlaka doktora tedavi olunması gerektiğini vurguladı. Hapşırık ve öksürme gibi reflekslerde ellerin kullanılmaması gerektiğini aktaran Bozca, tek kullanımlık peçete kullanılmasını, eğer yoksa kolların kullanılması gerektiğini söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme