• Haberler
  • Genel
  • Ellerine verilen el bombası ile ölen askerlerin şehit sayılması sevindirdi

Ellerine verilen el bombası ile ölen askerlerin şehit sayılması sevindirdi

Komutanının, pimini çekip verdiği el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 askerden biri olan Afyonkarahisarlı Ali Osman Altın’ın ‘yüksek dereceli şehit’ sayılması, baba Ali İhsan Altın’ı memnun etti. Baba Altın, gerekenin yapıldığını ve adaletin yerini bulduğunu söyledi. “Adalet yerini buldu'Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, 17 Ağustos 2009’da ‘Pimi çekili el bombası’ cezasında 4 asker hayatını kaybetmiş, ancak [&hellip]

Ellerine verilen el bombası ile ölen askerlerin şehit sayılması sevindirdi

Komutanının, pimini çekip verdiği el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 askerden biri olan Afyonkarahisarlı Ali Osman Altın’ın ‘yüksek dereceli şehit’ sayılması, baba Ali İhsan Altın’ı memnun etti. Baba Altın, gerekenin yapıldığını ve adaletin yerini bulduğunu söyledi.
“Adalet yerini buldu”
Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, 17 Ağustos 2009’da ‘Pimi çekili el bombası’ cezasında 4 asker hayatını kaybetmiş, ancak şehit sayılmamıştı. Hayatını kaybeden 4 askerin ailelerine sevindirici haber Ankara’dan geldi. 5. İdare Mahkemesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) er Ali Osman Altın’ın oğlu Ali Osman Altın’ın ‘yüksek dereceli şehit’ sayılmasına, ailesine de ödenmeyen aylıkların yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.Karar sonrasında, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı, Güneydoğu Gazisi İsmail Kumartaşlı’yla birlikte basın toplantısı düzenleyen şehit babası Ali İhsan Altın, adaletin yerini bulduğunu söyledi. Kararın memnuniyet verici olduğunu kaydeden şehit babası, “Yanlıştan dönüldü. Bu konuda başka konuşacak bir şeyin yok. Gereken yapıldı” dedi.
“Ödenmemiş aylıklar yasal faizi ile ödenecek”
Dernek Başkanı Kumartaşlı da şehit ailesinin, şehit ailesi sayılabilmesi ve Ali Osman Altın’ın şehit sayılabilmesi için bu davayı açtıklarını ve davayı kazandıklarını söyledi. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından şehidin anne ve babasına ayrı ayrı olmak üzere aylık bağlandığını dile getiren Kumartaşlı, Ali Osman Altın’ın da şehit sayıldığını söyledi. Kumartaşlı, bir de tazminat davası açtıklarını ve onun da sunucunu beklediklerini kaydetti.Kaza denilen olayın, teğmen Mehmet Tümer’in, nöbette uyuyan onbaşı İbrahim Öztürk’e ‘ceza olarak’ pimi çekilmiş el bombası vermesi ile meydana geldiği anlaşılmıştı. Suçlu bulunan teğmen Mehmet Tümer’e 9 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, askerler İbrahim Öztürk, Mesut Bulut, İbrahim Yaman ve Ali Osman Altın’ın aileleri de kendilerine şehitlik maaşı bağlanması için mücadele başlattı. SGK’ya giden şehit er Ali Osman Altın’ın ailesi şok yanıtla sarsıldı. Afyonkara-hisar’da yaşayan baba Ali İhsan ve anne Zakire Altın’a SGK olumsuz cevap verdi. SGK’nın tavrı üzerine aile, avukat Halil Öztürk aracılığı ile Ankara 5. İdare Mahkemesi’ne dava açtı ve dava kendi lehlerine sonuçlandı. Mahkeme, er Ali Osman Altın’ın geçici görevle Elazığ Karakoçan’a gönderildiğini belirtti. Şehit er Altın’ın, keşif ve gözetleme yaparken, Piyade Onbaşı İbrahim Öztürk’ün elindeki el bombasının patlaması sonucu şehit olduğunu vurgulayan mahkeme, Altın Ailesini haklı buldu. SGK’nın, bugüne kadar ödenmemiş aylıkları yasal faizi ile birlikte ödemesine hükmetti. (Cihan)

Bakmadan Geçme