• Haberler
  • Genel
  • Elibol’dan OEDAŞ'a şahsi kefalet – Kocatepe Gazetesi

Elibol’dan OEDAŞ'a şahsi kefalet – Kocatepe Gazetesi

Sanjet'in elektriklerinin kesilmemesi için elinden geleni yaptığını belirten Sandıklı Belediye Başkanı ve Sanjet Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Elibol OEDAŞ tarafından istenen teminat mektubunu şahsi kefaleti sonucu hazırlattı Geçen sene elektrik borcundan dolayı OEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen Sanjet'in elektrik borcunu sıfırlamasına rağmen kendilerinden istenen teminat mektubu Garanti Bankası Sandıklı Şubesi'nden İsmail Elibol'un şahsi kefaletiyle alındı. TEMİNAT [&hellip]

Elibol'dan OEDAŞ’a şahsi kefalet

Sanjet’in elektriklerinin kesilmemesi için elinden geleni yaptığını belirten Sandıklı Belediye Başkanı ve Sanjet Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Elibol OEDAŞ tarafından istenen teminat mektubunu şahsi kefaleti sonucu hazırlattı

Geçen sene elektrik borcundan dolayı OEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen Sanjet’in elektrik borcunu sıfırlamasına rağmen kendilerinden istenen teminat mektubu Garanti Bankası Sandıklı Şubesi’nden İsmail Elibol’un şahsi kefaletiyle alındı.
TEMİNAT MEKTUBU ALINDI
EPDK’nın sanayi elektriği kullanan şirketlerden 2 aylık kullanım bedeli kadar istediği teminat mektubu önümüzde ki günlerde OEDAŞ’a takdim edilecek. 2012-2013 ısınma döneminde bütün olumsuz riskleri ortadan kaldırmak istediğini belirten Elibol; “Sanjet’in OEDAŞ’a olan tüm borçlarını kapattık. Ancak OEDAŞ kullanacağımız 2 aylık elektrik bedeli kadar bizden teminat mektubu istedi. Sanjet A.Ş. olarak bankalardan teminat mektubu alamadık. Bu zorunluluğu yerine getirebilmek adına şahsi kefaletimle Garanti Bankası’ndan teminat mektubu alarak ısınma dönemi boyunca meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olduk.” dedi.
GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI
Kendisinin memuriyetten gelen bir Belediye Başkanı olması halinde şahsi olarak bu riski üzerine alıp almayacağı konusunda fikir olmadığını belirten İsmail Elibol şöyle konuştu: “Bu teminatın benden bilinçli olarak istendiğinden eminim. Memleketim ve hemşerilerim için her zaman olduğu gibi yine tereddüt etmeden görevimi yaptım. Birileri borç yapacak, birileri gelip bunu ödeyecek. Belediyecilikte uygulama buymuş. Bana ve siz hemşerilerime bunuda öğrettiler. Acaba Afyonkarahisar’da ve hatta Türkiye’de kullanacağı elektrik için teminat mektubu alınan kaç tane Belediye vardır? Bunu çok merak ediyorum. Ama ben doğup büyüdüğüm Sandıklı’nın menfaatleri için elimi taşın altına sokmaktan kaçınmam ve her şeyi de yaparım. Bizler ilçemizin sorunsuz ısınması için böylece bütün önlemleri almış olduk. Allah’tan gelen deprem, sel gibi doğal afetler olmadıkça abonelerimiz Allah’ın izniyle sorunsuz ısınacaklar. Onların gönlü rahat olsun. Abonelerimiz adına Garanti Bankası Sandıklı Şubesi Müdürü Kenan Zorlu ve OEDAŞ Müdürü Mehmet Ekici’ye teşekkür ediyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme