• Haberler
  • Genel
  • Elibol şark kurnazlığı yapıyor – Kocatepe Gazetesi

Elibol şark kurnazlığı yapıyor – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl Sandıklı'nın eski Belediye Başkanı İsmail Elibol'la aralarında yaşanan tartışmalar hakkında açıklamada bulundu. Çöl 'fail' diye bahsettiği Elibol için, 'Olayları saptırıyor' dedi. Çöl, Milletvekili Yılmaz'ı da sert eleştirdi Hiçbir suretle gereksiz ve şahsi meselelerle uğraşmadan, belediye hizmetlerinin aksamadan yürümesi gayesinde olduklarını belirten Sandıklı Belediye Başkanı Çöl, 'Bunun için Belediye Başkanlığı yaptığım [&hellip]

Elibol şark kurnazlığı yapıyor

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl Sandıklı’nın eski Belediye Başkanı İsmail Elibol’la aralarında yaşanan tartışmalar hakkında açıklamada bulundu. Çöl “fail” diye bahsettiği Elibol için, “Olayları saptırıyor” dedi. Çöl, Milletvekili Yılmaz’ı da sert eleştirdi

Hiçbir suretle gereksiz ve şahsi meselelerle uğraşmadan, belediye hizmetlerinin aksamadan yürümesi gayesinde olduklarını belirten Sandıklı Belediye Başkanı Çöl, “Bunun için Belediye Başkanlığı yaptığım sürece ihtiyaç duyacağım yegane güç kanunların verdiği yetki ve siz halkımızın varlığıdır. Halktan başka kimsenin telkin ve tavsiyesine itibar etmedim, etmem de beklenilmesin” dedi. 10 Kasım 2014 Pazartesi günü her zaman ki gibi sabahleyin mesai başlamadan Belediye Başkalığı’ndaki makam odasına girdiğinde güvenlik kamerası kayıtlarından da anlaşıldığı üzere önceden tasarlandığı açıkça belli olan tehdit ve saldırıya maruz kaldığını belirten Çöl, sözleri şöyle sürdürdü:
“DEREBEYLİKLE BİR
YERE VARILAMAZ”
“Şahsıma ve yürüttüğüm kamu görevine karşı yapılan böylesi büyük saldırı ve tehdidi kabul etmek elbette tasavvur bile edilemez. Gerek yürüttüğüm belediye başkanlığı görevinin sorumluluğu, gerekse çalışanların motivasyonu, halkımızın huzur ve esenliğini düşünerek, her şeye rağmen açıklama yapmaktan kaçındım. Yapılmasında da ilçemiz ve belediyemiz adına bir fayda görmedim. Şahsi çıkar ve heveslere kurban edilecek bir dakikamızın olmadığı gibi, hemşehrilerimizin emanetine de yapılacak olan edepsizliğe müsamaha göstermemiz, yönetimimizden beklenemez. Ülkemiz bir hukuk devletidir. Hak arama yerleri yasalarla belirlenmiş mahkemelerdir, derebeylikle bir yere varılamaz. Biz hiçbir edepsizliğe, edepsizlik ile karşılık vermeyiz. Bu bizim aldığımız eğitim ve terbiyeye yakışmaz. Lakin bu saldırı ve tehdide boyun eğeceğimiz anlamına gelmeyeceği gibi, bunları yapan kişilerin, halkımızın huzurunu bozmasına müsamaha göstermeyeceğiz. Bu olayda beni en çok üzen benim gibi daha önce seçilmiş ve belediye başkanlığı yapmış, hatta halkın huzuruna yeniden çıkarak ‘milletin vekili’ olmak isteyen birisi tarafından gerçekleşmiş olmasıdır. Hakkı olanın hakkını arayacağı yer adli mercilerdir, aksi derebeyliktir. Bununla ilgili olarak ben de gerekli adli mercilere başvurumu, olayın akabinde yaptım. İki kişi arasında cereyan eden böyle bir olayın edepsizliğini yapmak memleketimize ne kazandırır, ne kaybettirir? Bunu, terazisi asla şaşmayan siz hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Olayın başından bugüne kadar şahsıma ve yürüttüğüm kamu görevine yapılan bu ağır saldırı ve tehdidi ilçe ve belediyemizin selameti için sabır ve soğukkanlılıkla karşıladım. Yapılan bu saldırı ve tehdit olaylarına her geçen gün faili tarafından ilgisi olmayan kişiler ve olaylar da işin içine dahil edilerek meşruluk kazandırılmaya çalışılmaktadır. Lakin ‘Güneş Balçıkla Sıvanamaz’. Bunun en bariz örneği failin belediye başkanı olarak görev yaptığı dönemde belediyeye 11.00’den önce geldiği nadirdir. Bu durum herkes tarafından bilindiği gibi, o günde güvenlik kamera kayıtlarına göre 07:55’de belediyedeki makam odama girdiğim esnada arkamdan gelerek, göreve geldiğimiz günden beri kapanmayan makam odası kapısını kapatıp olay çıkartarak, yaptığı tehdit ve saldırıyı “poğaça almaya gelmiştim beni dinlemeden gitti diye ……..” halkımızı yanıltmak için yapılan tutarsız beyanlardır. Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde çalışanların maaşını ödemeyerek delikli kuruşa muhtaç eden ve tefecilerin ellerine düşüren bunu bir gün bile kendisine dert edinmeyen failin; konu ile ilgisi olmayan ve ekmek parası için yanında çalışan masum emekçileri örgütleyerek “Ekmeğimizin peşindeyiz Elinizi ekmeğimizden çekiniz” dedirtmesi, ne kadar samimiyetle karşılanabilir? Bunu halkımızın vicdanına bırakıyorum.
“KEMALETTİN YILMAZ, HANGİ AMAÇ VE ÇIKARA VEKİLLİK YAPIYOR”
Ayrıca 9 ay boyunca maaş alamadığından dolayı eylem yapan ve bu milletin evlatları olan belediye çalışanlarımızın, bir gün dahi yanında göremediğimiz milletin vekili olan Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Kemalettin Yılmaz’ın, Sandıklı Belediye eski Başkanının şahsi çıkarlarına katkı sağlamak için Belediyemizin önüne üşenmeden gelişi ne kadar manidardır. Kaldı ki milletimizin oyuyla vekil olan sayın Yılmaz’ın hangi amaç ve çıkara vekillik ettiğini de sizlerin vicdanında sorgulanmasını arzu ediyorum. Ayrıca ilgili şahıs kısa bir süre sonra yapılacak olan İlçe Başkanlığı seçimi ve 2015 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimine yaklaştığımız şu günlerde böyle bir olay ile gündemde kalmak istemektedir. Aidiyeti ne olursa olsun, gayri hukuki talebi olmayan her yatırımcıya yürürlükteki mevzuat çerçevesinde nasıl kol kanat olduğumuz ortadadır. Faili dışında hiçbir kişi ve kurumla ilgisi olmayan bu saldırı ve tehdit olayının, sadece yargı mercilerince görüşülmesini arzu ederken, entrika ve Şark kurnazlığı yapılmak suretiyle halkımızın algı ve vicdanıyla alay edercesine bir tutum sergilenmesi, kamuoyunun gerçekleri bilmesi adına bu süreçte yaşanan ve çuvala sığmayan birkaç mızrağın siz değerli hemşehrilerimizle paylaşılması zorunlu hale geldiğinden, bu açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Sandıklı halkının temsil edildiği makama karşı yapılan bu saygısızlığın görüntüleri de siz halkımızla en kısa sürede paylaşılacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme