Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eli öpülesi öğretmenlerimiz unutulmadı – Kocatepe Gazetesi

Eli öpülesi öğretmenlerimiz unutulmadı – Kocatepe Gazetesi
Eli öpülesi öğretmenlerimiz unutulmadı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilimizin yöneticileri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları kutlama mesajı yayınladılar

“En saygın ve kutsal meslek”
Vali İmga, mesajında, öğretmenler, geleceğin teminatı çocukları ve gençleri, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileri olduğunu kaydetti.
İmga, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenlik, toplumumuzdaki en saygın, en kutsal meslektir. Öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk’ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, karanlıkları aydınlatma onurunun sahibidirler. Mustafa Kemal Atatürk; ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak anlayışı ve gücü öğretmenlerde görerek, Cumhuriyet çocuklarını onlara emanet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin öğretmenleri, Başöğretmen Atatürk’ten aldıkları bu emanetin ve bu görevin onurunu taşıyarak; ulusumuzun yarınları olan gençlerimizi, umut çiçekleri olan çocuklarımızı yetiştireceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için her türlü fedakarlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir yaşam, mesleğe yeni başlamış öğretmenlere de başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Gönül ve sevgi işi”
AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ahmet Koca, mesajında, emek ve fedakarlığın öğretmeni ne güzel ifade ettiğini kaydetti. Koca, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu iki kavram, eğitimciliğin ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Öğretmenlik hakikaten kutsal bir meslektir. Bir gönül ve sevgi işidir. Tüm meslek gruplarına dağılan kişiler öğretmenler tarafından yetiştirilmektedir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir. Öğretmen yapıcı ve üretkendir. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir eğitimcidir. Bu milletin tohumlarının suyudur güneşidir, toprağıdır. Bir çocuk gözüyle; öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir. Dünyanın en saygın insanları olan, siz öğretmenlerimin huzurunda saygı ile eğilirim. Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Gönül bahçemizindeler”
Öğretmenlerin hatırlanması için 1 günün yetmeyeceğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Arslan, mesajında şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Şüphesiz öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için bir gün, bir hafta veya bir ay yeterli değildir. Öğretmenlerimiz, bizlerin bütün ömrümüz boyunca gönül bahçemizde en güzel yerinde her zaman olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki, öğretmenlik mesleğini diğer birçok meslekten ayırtan en önemli özellik,meyvesinin insan olmasıdır. Yarınımızı emanet edeceğimiz gençleri yetiştiren sevgili öğretmenlerimizdir. Tüm öğretmenlerimizin bir kez daha Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutlar, aile fertleri, öğrencileri ve çalışma arkadaşları ile birlikte daha mutlu, başarılı ve huzurlu günler dilerim.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Eğitim en önemli unsuru öğretmerlerimiz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar milletvekili Halil Ünlütepe, mesajında, birlik ve beraberliğimizin uluslaşmanın ve geleceğe güvenle bakabilmemizin en temel konularından birinin eğitim olduğunu kaydetti. Ünlütepe, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Eğitimin en önemli unsuru ise öğretmenlerdir. Kültürümüzü gelecek nesillere aktaran toplumda yenilikçi araştırmacı, özgür düşünebilen bireyler yetiştiren öğretmenlerimizin ekonomik sosyal ve özlük haklarının görevlerinin önemiyle bağdaşır bir şekilde düzeltilmesi gerekmektedir. Eğitmeyi ve öğretmeyi kendilerine ideal olarak belirleyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren toplumumuzun aydınlık yüzü değerli öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Gününü’ yürekten kutlarım.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Maddi karşılıkla ölçülemez”
Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel mesajında”Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu açıdan düşünüldüğünde bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, çok yüce ve onurlu bir meslektir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye yaratmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum yaratılacaktır. Her toplumda ve her dönemde öğretmenler topluma ışık saçan, onları yönlendiren ve bilgi sunan bir pınar olmuştur. Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en faydalı değerleridir. Geleceğimizin teminatı en önemli güvencelerimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularla ve “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” düsturunun idraki içerisinde başta İlimizde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu gününü kutluyorum”dedi.
“Gösterdikleri çapa büyük”
Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mesut Arısoy ise, “Kurtuluş Savaşı’nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur.
Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri’nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın… herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda gösterdikleri çabayı hep övmüştür. Atatürk yeni Türkiye’nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde ifade etmiştir.
Memleketimizin dört bir yanında büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde çocuklarımızı yetiştirmek için sarfettiğiniz büyük çabanın bilinci içindeyim ve bu vesile ile en içten takdirlerimi sunuyorum. Büyük önder Atatürk’ün belirttiği üzere “çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak” ancak ve ancak çok iyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş bir toplumla gerçekleştirilecektir.Hep birlikte, sabırla ve azimle amacımıza kesinlikle ulaşacağız. “Bağımsızlık Savaşı” ını yokluklar içinde zaferle sonuçlandıran ve bunu takiben gerçekleştirdiği devrimlerle bu zaferi taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları bize örnek olmuşlardır.
Bu nedenle, Atatürk’ün ve Atatürkçü Düşünce’nin çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesinde en büyük görev sizlere düşmektedir. Büyük “Önder” bunu çok iyi bildiğinden; “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek size olan inancını ve güvenini ifade etmiştir.
Çok iyi biliyoruz ki; ülkenin her köşesinde fedakarlıklarla yürüttüğünüz bu kutsal görevde en büyük gücünüz vatan ve millet için duyduğunuz yüce sevgidir.Büyük Ata’nın “Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır” ifadesi hepimiz için itici güç olacak ve bizi başarıya ulaştıracaktır.
Bu düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak ülkemizin aydınlanması ve gelişmesi mücadelesine katılan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve bütün öğretmenlerimizin gününü bir kez daha kutlamanın kıvanç ve heyecanıyla,bütün öğretmenlerimize sağlık ve başarı diliyorum”dedi.
“Büyüközveri ile rgö yapıyorlar”
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol mesajında öğretmenlik mesleğinin önemine değinirken; “Bir ülkenin kalkınması,çağdaş ülkeler seviyesine ulaşması ancak o ülkenin eğitim ve öğretim seviyesinin artması ile mümkündür. Bu çok değerli ve kutsal görevi meslek edinen öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştirmek için vatanımızın her köşesinde büyük özveri göstermektedir. Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakarlık gerektiren bir meslektir. Toplumu yetiştirip, yetiştirdiği toplumla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, değerini gerektiği gibi bilemediğimiz saygıdeğer öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.”dedi.
“Aydınlık geleceğimizin teminatı”
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, mesajında, en değerli varlıklarımız, çocuklarımız ve gençlerimizi, en büyük değerimiz Cumhuriyet’in nitelikleri doğrultusunda yetiştirmek için her koşulda görevlerini yerine getiren cefakar öğretmenlerin bu gayretlerinin yalnızca bu gün değil, her an farkında olduklarını kaydetti. Acar, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşma’nın yegane yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan itibarlı ve cazip hale getirmek olmalıdır. Kıymetli öğretmenlerimizin, vatanımızın aydınlık geleceği için gerçekleştirdikleri en büyük hizmet, koşullar ne denli güç olursa olsun, vatanperverlikle, sorumluluk duygusu ve vazife bilinciyle evlatlarımızı erdemli birer birey olarak yetiştirme yolunda gösterdikleri gayretleridir. Bu duygu ve düşüncelerle evlatlarımızı eğitimin ışığıyla donatma vazifesini, fedakarca omuzlarında taşıyan tüm kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, saygılarımı sunarım.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Fedakarlık isteyen bir meslek”
Bolvadin Belediye Başkanı Mehmet Koçum mesajında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” sözünü hatırlatarak “Öğretmenlik mesleği fedakârlık isteyen bir meslektir. Öğretmenlik, belki maddi tarafı ile değil ama manevi yönüyle en büyük duygunun yaşandığı, yaşanması gereken kutsal bir görevdir. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.” dedi.
“En büyük görev öğretmenlere düşüyor”
İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajında yurttaki tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Başkan Aşkar yayınladığı mesajında çağdaş uygarlığa ulaşmadaki en büyük görevin öğretmenlere düştüğünün altını çizdi.
Başkan Aşkar, mesajında şu görüşlere yer verdi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Başöğretmen Atatürk ‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek, Türk öğretmenine güvenini ve beklentisini işaret buyurmuşlardır. Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençliği yetiştiren, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakar temsilcileridir. Milli birlik ve beraberlik ruhunu gençliğe kazandırarak ortak amaçlarda birleştirmek için manevi bir hazla görevini övgüye değer bir şekilde yerine getirmektedirler. Türk öğretmeninin gösterdiği bu başarının altında ise Başöğretmen ve onun ilkelerinden aldıkları destek ve güç yatmaktadır.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye yaratmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerin gösterdiğini belirten Başkan Aşkar, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle, güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum yaratılacaktır. Bu duydu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutuluyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Birgün değil her gün hatırlanmalı”
Çay Belediye Başkanı Ali Yakut mesajında şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bir milletin ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının teminatı öğretmenlerdir. Bize her zaman iyiyi doğruyu milli duyguları ve Atatürk’e bağlılığı öğreten hayat bakışımıza en güzel desenleri veren geleceğe aydınlık içerisinde güvenerek ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi milli ahlak ve milli birlik şuuru içerisinde hayata hazırlayan, ülkemizin mihenk taşı olan Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Yakut, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor Öğretmenlerimizin bu anlamları günlerini kutluyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Ağır sorumluluk gerektiren bir meslek”
Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin, mesajında şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Öğretmenlik bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleğidir. Ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ demiştir. Atatürk ‘Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer ögeleridir’, ‘Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleri ve ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Öğretmenlere günümüz bilgi çağında Türkiye’nin eğitim kadrosuna maddi ve manevi borcumuz bulunduğunu hatırlatan Başkan Keskin, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu çerçevede öğretmenlerimizle birlikte geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmeleri, diğer gelişmiş ülkelerin insanlarıyla rekabet edebilecek konuma gelebilmeleri sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, candan tebrik ediyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Ulusal kalkınmanın mimarı öğretmenlerimiz”
Kayıhan Belediye Başkanı Seydi Ahmet Kaya, yayınladığı kutlama mesajında şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”24 Kasım Öğretmenler Günü”http://m.kocatepegazetesi.com/”, Ulu Önder Atatürk’ün 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ne seçilmesinin yıl dönümüdür ve 1981 yılından beri de büyük bir coşku içinde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Ulu Önder Atatürk, cehaletle mücadele amacıyla okuma-yazma seferberliğini bu gün başlatmış ve Türkiye’miz öğretmenler sayesinde aydınlığa giden yolda kayda değer, mesafeler almıştır. Hızla gelişen şu çağda, değişim ve yenilik kaçınılmazdır. Ulusal kalkınmanın en büyük mimarı öğretmenlerin de, bu değişim ve yenilikleri sürekli takip ederek, bir adım bile geride kalmamaları gerekmekte olduğundan, bu kutsal meslek aynı zamanda ömür boyu bitmeyen bir öğrenciliktir. Bu yüce vatan, yarının büyüklerini, Atatürk`ün ilke ve inkılapları doğrultusunda eğiten öğretmenlerimizin kutsal gayretleriyle ileri seviyelere çıkacaktır.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Başkan Kaya, üstlendikleri büyük sorumluluğu fedakârlıkla yerine getiren tüm öğretmenlere onurlu görevlerinde başarılar diledi, günlerini kutladı. (Kocatepe)