Eleştiri de var, övgü de

Afyonkarahisar Belediyesi adına sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta açılan sayfada, Belediye’nin hizmetleri ile ilgili haberler yayınlanıyor. Bu haberlere olumlu olduğu kadar olumsuz yorumlar da geliyor. Belediye’nin su boru hattı için 4 buçuk milyon liralık yatırım yaptığıyla ilgili haberin yayınlanmasının ardından yapılan bir yorum dikkat çekti:”Türkiye’nin en büyük açık hava şantiyesi.” Afyonkarahisar Belediyesi adına sosyal paylaşım sitesi [&hellip]

Eleştiri de var, övgü de

Afyonkarahisar Belediyesi adına sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta açılan sayfada, Belediye’nin hizmetleri ile ilgili haberler yayınlanıyor. Bu haberlere olumlu olduğu kadar olumsuz yorumlar da geliyor. Belediye’nin su boru hattı için 4 buçuk milyon liralık yatırım yaptığıyla ilgili haberin yayınlanmasının ardından yapılan bir yorum dikkat çekti:”Türkiye’nin en büyük açık hava şantiyesi.”
Afyonkarahisar Belediyesi adına sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta açılan ve Belediye’nin faaliyet haberlerinin yayınlandığı sayfada olumlu ve olumsuz görüşler yer alıyor. Sayfada, Belediye’nin çalışmalarının takdir edildiği yorumlar kadar, Belediye’yi eleştiren yorumların yazılmasına da izin veriliyor.
“Açık hava
şantiyesi”
tanımı yapıldı
Belediye adına açılan sayfada su şebekesi hattına 4 buçuk milyon liralık bir yatırım yapıldığının anlatıldığı haber de yorum yapılan haberlerden biri. Yorumlarda hakaret, dışlama, küfür gibi unsurlar yer almazken, her yorumcu kendi görüşünü açıkça ifade edebiliyor.
4 buçuk milyon liralık su şebekesi haberiyle ilgili yorumlar dikkat çekiyor. Yorumlardan en öne çıkanı şöyle:
“Türkiye’nin en büyük açık hava şantiyesi.”
Bu yorumun hemen arkasından başka bir yorumcu şunları yazmış:
“Sayın Başkanım gerçekten Afyon için çok emek veriyor, ciddi anlamda da çalışıyor. İnanılmaz değişimler olmaya başladı.”
“Başkanımızdan Allah razı olsun”, “Başkanımızın hakkını yemeyin”, “Meyve veren ağaç taşlanır” yorumlarından sonra eleştiren bir yorum daha karşımıza çıkıyor:
“Sayın Başkan’ın niyeti iyi olabilir, ama koordine edemiyor. Bir sürü yol şantiye gibi, dışarıdan gelenler, iğreni-yor şehirden.”
Sokaklardan şikayetçiler
Facebook üzerinden Afyonkarahisar Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında görüşlerin bildirildiği bir başka haber ise Akarçay üzerinde yapılan taşkın koruma tesisiyle ilgili. “Başarılarının devamını diliyorum” yorumu ile başlayan görüş bildirimleri, “Çöplerimize de çare bulsunlar mümkünse” yorumuyla devam ediyor. Bu yorumdan sonra başka bir kişi tarafından “Sokakta yürümek işkence oldu resmen!” şeklindeki görüş yazılmış. Başarı temenni eden başka bir kişinin ardından “Bu yollar ne zaman dü-zelecek” sorusu sorulmuş. Bunun yanı sıra “Afyonkarahisarımız sizinle gurur duyu-yor”, “Müthiş başarı”, “Hayırlı olsun, binlerce teşekkürler” yorumları da aynı haber için yazılmış durumda.

Bakmadan Geçme