Eleştirdi, istifa etti

SP Merkez İlçe Başkanlığı görevini bırakan Orhan Arslan dün görevi Hasan Ayva'ya devretti. Arslan, whatsapp grubundan, 'Saadet Partisinin sözde pandemi ile ilgili tutumunu, politikasını beğenmediğim için, benim talebimle bu değişiklik yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyor hepinize hayırlı günler diliyorum. Hoşçakalın.' notunu paylaştı   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan görevini Hüseyin Ayva'ya devretti. [&hellip]

SP Merkez İlçe Başkanlığı görevini bırakan Orhan Arslan dün görevi Hasan Ayva’ya devretti. Arslan, whatsapp grubundan, “Saadet Partisinin sözde pandemi ile ilgili tutumunu, politikasını beğenmediğim için, benim talebimle bu değişiklik yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyor hepinize hayırlı günler diliyorum. Hoşçakalın.” notunu paylaştı

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan görevini Hüseyin Ayva’ya devretti. Parti yönetiminin kendi arasında yaptığı devir teslim töreni ile haftalık değerlendirme yazılı olarak bildirildi.
TAHMİN EDİLEN AYRILIK
DÜN İLAN EDİLDİ
Hatırlanacağı üzere partide düzenlediği son basın toplantısında görevi bırakacağı sinyallerini veren ancak Kocatepe Gazetesi muhabirinin konuyla ilgili sorusuna “şimdilik sabredelim” cevabını vererek görevi bırakma tasarrufunu net şekilde açıklamayan Orhan Arslan bayrağı yönetim kurulu üyesi Hasan Ayva’ya teslim etti. Partililer arasında gerçekleşen toplantıda SP İl Başkanı Adnan Şenel, Arslan’a görev süresi içerisindeki çalışmaları için teşekkür ederek plaket verdi. Şenel, yeni Merkez İlçe Başkanı Hasan Ayva’ya da görevinde başarılar diledi. Orhan Arslan dün saat 13.18’de partisinin whatsapp grubundan “Saadet Partisinin sözde pandemi ile ilgili tutumunu, politikasını beğenmediğim için, benim talebimle bu değişiklik yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyor hepinize hayırlı günler diliyorum. Hoşçakalın.” notunu paylaşarak ayrıldı.
“ADALETE GÜVEN ÖRSELENDİ”
Siyasi gündemi değerlendiren SP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Avya ilk yazılı açıklamasını yaptı. Her geçen gün adalet kurumu ve adalete olan güven duygusunun biraz daha örselendiğini belirten Ayva, “Mafya-siyaset-medya üçgeninde ortaya atılan iddialar hukuksuz ve karanlık işler, güç ve suç ortaklıkları artık mide bulandırıcı bir hal almaktadır. Esas endişe verici ve üzücü olan bu kadar kirli ortaklıkların ortalığa saçıldığı halde kimsenin kılının kıpırdamamasıdır. Yönetim, adalet mekanizması ve tüm kurumlarıyla bunların üzerine gitmek zorundadır. Bu sessizlik ve görmezden gelme hali, sorumlu olan herkesi dolaylı olarak suça iştirak etmiş sayabilir. Bu ağır iddialar karşısında iktidar suspus, savcı ve hâkimlerin eli kolu bağlı, medya da bu konularla alakalı yazmamakta kararlı.” ifadelerine yer verdi.
“KANUNLAR SÜREKLİ DEĞİŞTİRİLİYOR”
SP olarak uzunca zamandır altını çizdikleri adaletle ilgili hususların AYM Başkanı tarafından dile getirilmesini önemli bir gelişme olduğuna değinen Ayva sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece sözde kalmamasını temenni ediyoruz. George Orwell’e bir atıf yapmak istiyorum. 1984 romanında diyor ki ‘Aslında hiçbir şey yasa dışı değildi çünkü artık yasa diye bir şey yoktu.’ Kanunların bu kadar sık değiştiği bir ülkede siz adaleti sağlam temellere oturtamazsınız. Yasa diye bir şey bugün var yasa dışılığa adapte ediliyor. Kanunlar sürekli değiştiriliyor. Bu kötü gidişata artık bir son vermek gerekiyor. Bu artık ihtiyaç değil, zarurettir. SP olarak biz, bu zaruretin yerine getirilmesi için ısrarlı tutumumuzu devam ettirmekte kararlıyız. Bizim prensiplerimizin içinde adaletle, liyakatle ve şefkatle birlikte bir de ahlak ve insaf prensibi vardır. Eğer biz insafı bir kenara bırakırsak devlet zulüm mekanizması haline gelebilir.”
“TÜRKİYE’NİN KADERİ
BİR KİŞİ VEYA PARTİ İLE BÜTÜNLEŞMEZ”
Hasan Ayva, Marmara Denizinin müsilaj tehdidi ile karşı karşıyayken, iklim krizinin şiddetini artırdığı bir süreçte, büyük İstanbul depremini beklenirken iktidarın “Kalan İstanbul’u” dert edinmek yerine Kanal İstanbul’a odaklandIğını belirtti. Ayva şunları kaydetti: “Geldiğimiz noktada bu hatalı ekonomi politikaları, borca, betona ve israfa dayalı yatırım anlayışı, Kanal İstanbul ihtirası ve inadı yüzünden ülkemizin ve insanımızın bir yüz yılı daha çalınmak isteniyor. İktidara sesleniyorum, lütfen bütün politikalarınız tekrar gözden geçirin. Vatandaşın güveni azalınca iktidar, kendisini kurtarmak için bir çabanın içine girdi. Bu çabayı kendinizi değil, ülkeyi kurtarmak için göstermelisiniz. Sayın Erdoğan açıklamasında Türkiye ile AK Parti’nin kaderi adeta bütünleşmiştir. Türkiye’yi seven AK Parti’yi seviyor, Türkiye’den nefret eden bizden de nefret ediyor. Bu nasıl bir ifadedir. Bu bir mantık kargaşasıdır. Türkiye’nin kaderi hiçbir zaman bir partinin ya da bir kişinin kaderi ile bütünleşmemiştir, bütünleşmeyecektir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme