• Haberler
  • Genel
  • Elektronik rehberle Mevlevihane ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Elektronik rehberle Mevlevihane ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Sultan Divani Mevlevihane Müzesi'nde elektronik sesli rehber uygulamasına geçildi Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ne gelen ziyaretçilerin Mevleviliği gerekse Mevlevihane'yi yeterince anlamaları ve tanımaları amacıyla elektronik sesli rehber uygulamasına geçildi. Yeni sistemde gelen ziyaretçiye verilen cihazda yüklü olan bilgiler her bölümün girişinde bulunan numaranın cihaz üzerinde tuşlanması ile kulaklık vasıtası ile dinlenebiliyor. Bugüne kadar grup olarak gelenler [&hellip]

Elektronik rehberle Mevlevihane ziyareti

Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’nde elektronik sesli rehber uygulamasına geçildi

Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ne gelen ziyaretçilerin Mevleviliği gerekse Mevlevihane’yi yeterince anlamaları ve tanımaları amacıyla elektronik sesli rehber uygulamasına geçildi. Yeni sistemde gelen ziyaretçiye verilen cihazda yüklü olan bilgiler her bölümün girişinde bulunan numaranın cihaz üzerinde tuşlanması ile kulaklık vasıtası ile dinlenebiliyor. Bugüne kadar grup olarak gelenler rehber eşliğinde gezme-dinleme imkanından yararlanabilirken bundan sonra bireysel olarak gelen ziyaretçilerde bu teknoloji vasıtasıyla dinleyerek gezebilecekler.
İLK KEZ AFYON’DA
Şu anda Türkiye’nin önde gelen müzelerinde kullanılan sistemi Afyonkarahisar’da ilk uygulayan Mevlevihane Müzesi oldu. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırlanan 30 dakikalık tanıtım ilerleyen günlerde değişik dillere de çevrilerek farklı ülkelerden gelen ziyaretçilere de sistemden yararlanma imkanı ve Mevlevihaneyi daha iyi tanıma imkanı sunulacak.Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talimatıyla hazırlanan sistem yerli ve yabancı turistler için birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor.
Müze sorumlusu Hasan Özpunar ,Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mevlevihane Müzesi’nin geçtiğimiz 2013 yılı içerisinde pek çok sergiye ve etkinliğe ev sahipliği yaparak adeta bir sanat merkezi olarakta hizmet vermekte olduğunu ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme