Elektrik’ten bir milyon lira gelir

Birlik Meclisi toplandı Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği 12. Olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun büyük destekleriyle kurulan Çevre Hizmetleri Birliği hedeflediği gelirle komşu belediyelere örnek oluyor.Bakanımızın desteği büyükÇevremiz için büyük tehlike oluşturan atıklar, Birlik için büyük gelir kaynağı oluyor. Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği’nin birçok giderini tıbbi atık, çöp ve [&hellip]

Elektrik'ten bir milyon lira gelir

Birlik Meclisi toplandı

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği 12. Olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr.
Veysel Eroğlu’nun büyük destekleriyle kurulan Çevre Hizmetleri Birliği hedeflediği gelirle komşu belediyelere örnek oluyor.
Bakanımızın desteği büyük
Çevremiz için büyük tehlike oluşturan atıklar, Birlik için büyük gelir kaynağı oluyor. Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği’nin birçok giderini tıbbi atık, çöp ve enerjiden kazanabilen bir birlik haline geleceğini ifade eden Başkan Çoban; sadece tıbbi atıkların sterilizasyo-nundan aylık yaklaşık 15 bin lira civarında gelir elde edildiğini açıkladı. Bunun yanı sıra kısa süre önce ihalesi yapılan metan gazından elektrik enerjisi üretiminden yıllık 992 bin lira gelir beklediklerini ifade eden Başkan Çoban; depolama giderlerinden elde edilecek 774 bin lira tasarrufla birlikte elektrikten yılda 1 milyon 600 bin lira gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Çevre Hizmetleri Birliği’ne Bakan Eroğlu’nun büyük desteği olduğunu hatırlatan Başkan Çoban; Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nda sadece Afyonkarahisar’ın değil, civar il ve ilçelerin de tıbbi atıklarının da sterilizasyona tabii tutulduğunu anlattı.
Türkiye’nin en güzel ihaleseni yaptık
Başkan Çoban şöyle devam etti; “Sterilizasyon ünitesinden aylık yaklaşık 15 bin lira civarında bir gelir elde ediyoruz. Personel giderlerimizin tamamına yakını buradan gelen kaynakla ödüyoruz. Birincisi elektrikten kârımız olacak. Elektrik firmasından yıllık 24 bin liradan aylık 2 bin lira kira alıyoruz. İkincisi, ürettiği elektriğin yüzde 38’ni alacağız. Tahmini olarak elektrikten 992 bin lira gelir bekliyoruz, 774 bin lira da depolama giderinden tasarruf edeceğimiz düşünülürse toplamda yıllık 1 milyon 600 bin lira gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Türkiye’nin en güzel ihalesini yaptık. Yüzde 8’den başlayan arttırma yüzde 37.9’a kadar yükseldi. Firmada sözleşmeyi imzaladı çalışmalarına başlayacak.10 yıl süreyle de bu işi yapacak. Çevre Hizmetleri Birliğimiz artık çoğu giderlerin tıbbi atık, çöp ve enerjiden kısacası çevreden kazanabilen bir birlik haline gelecek” dedi.
Seçimler yapıldı
Toplantıya Birlik Başkanı Burhanettin Çoban’ın yanı sıra Birlik Meclis Üyeleri katıldı. Bir önceki Birlik Meclis Toplantısı’na ait tutanak özetinin Meclisin bilgisine sunularak onaylanması ile başlayan toplantıda önemli kararlar alındı. İlk olarak seçimlerin yapıldığı toplantıda Birlik Başkanlığı’na Burhanettin Çoban seçilirken, Birlik Başkan Vekilliğine Cengiz Pala, Halit Aşkar Divan Kâtip Üyeliği’ne Asil Üyeler; Sami Ayyıldız, Bayram Akkaş, Yedek Üyeler Ahmet Özgen, Adem Aytuğ, Encümen Üyeliklerine Salih Sel, Abdullah Ertekin, Nazmiye Kılçık, Salih Alaka, Mustafa Cibik, Ali Arslan, İbrahim Işılak, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliklerine Recep Bozkurt, Nuri Köse, Nurettin Arı, Selahattin Keskin, İsmail Elibol seçildi. 2010 yılı Birlik faaliyet raporunun görüşülerek karara bağlandığı toplantı, Katı ve Sıvı Atıkların toplanması ve bertarafının sağlanması için işletme kurulması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Bakanlığın araç desteği
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Birliğe hibe edilen çöp toplama araçlarının perso-nel, akaryakıt, malzeme ve işçilik bedellerinin atık alınan Belediyeler tarafından karşılanması hususu görüşüldü. 2010 yılı Birlik Kesin Hesabının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Birliğe hibe edilecek 3 adet 2011 model Hyundai(Karsan) marka 6+1 kasa ve 1 adet 2011 model Ford Cargo marka 13+1,5 kasa çöp toplama araçları kabul edildi. Nuribey Belediyesinin Birliğe yeniden üyeliğinin kabul edilirken, Birliğe üye olan Belediyelerin borçlarını ödemediği takdirde borçların tahsilatının yapılabilmesi için icraya verilmesi için Birlik Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Birliğe hibe edilecek 3 adet 2011 model Hyundai(Karsan) marka, Truck HD 75 model, 6+1 m3 hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama araçlarının ihtiyaç fazlası olması durumunda, Birliğimize üye belediyelere kiraya verilebilmesi için Birlik Encümenine yetki verildi.Toplantı,Katı Atık Transfer İstasyonlarına kantar, kabin, elektrik hattı vb. işlerin yapımı için ödenek aktarımı hususunun görüşülerek karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi

Bakmadan Geçme