Elektrikte dağıtım ve satış ayrıldı

Afyonkarahisar'da elektrik hizmetleri ikiye ayrıldı. Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. il binası, törenle açıldı. TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, Afyonkarahisar'da 2013 yılında 16 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi Osmangazi Elektrik şirketi, enerji piyasasındaki zorunluluğa uyarak iki ayrı şirkette hizmet vermeye başladı. Afyonkarahisar'da Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ) binası törenle açıldı. Vatandaşlar, bundan böyle [&hellip]

Elektrikte dağıtım ve satış ayrıldı

Afyonkarahisar’da elektrik hizmetleri ikiye ayrıldı. Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. il binası, törenle açıldı. TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, Afyonkarahisar’da 2013 yılında 16 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi

Osmangazi Elektrik şirketi, enerji piyasasındaki zorunluluğa uyarak iki ayrı şirkette hizmet vermeye başladı. Afyonkarahisar’da Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ) binası törenle açıldı. Vatandaşlar, bundan böyle elektrik faturalarını Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. binasında yatıracak. Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ise teknik altyapı hizmetini devam ettirecek.
FAALİYETLER İKİYE AYRILDI
OEPSAŞ açılış töreninde konuşan Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Mükremin Çepni, “Mevcut elektrik dağıtım şirketleri faaliyetlerini ikiye ayırmak zorunda kaldılar. Osmangazi Şirketi dağıtım ve perakende şirketi olmak üzere iki şirketten oluşmaktadır. Osmangazi Elektrik, Yıldızlar Holding bünyesinde hizmet vermekte iken, 1 Ağustos itibariyle yönetimine el çektirildi, Yönetim Kurulu üyeliklerine kamu kuruluşundan personel olarak bizler getirildik. Bunu yapmaktaki gerekçe bu bölgedeki vatandaşımıza hizmetin aksamadan yürütülmesi, vatandaşımızın elektriğini kesintisiz kullanmasını sağlamaktı” dedi.
16 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Afyonkarahisar’a önemli projeler yaptıklarını söyleyen Çepni, 16 milyon liralık bütçelerinin olduğunu kaydetti. Çepni, “Mevcut Yıldızlar Holding bünyesindeyken ödemelerde sıkıntı yaşanınca bu tedbir gündeme geldi. Hisse devri şeklinde bir satış gerçekleştirilecek. Şu an Polat Yapı Grubu ile görüşmeler devam ediyor. Bir aksilik olmazsa Osmangazi Elektrik, farklı bir gruba geçmiş olacak. Afyonkarahisar ilimiz, mermer sanayi ve termal turizmin yoğun olduğu bir ilimiz. Turizm ve sanayi açısından önemli bir şehrimiz. Elektrik hizmetinin aksamadan yüremesi için her iki şirkette de 408 arkadaşımızla 2013 yılı içinde toplamda 31 projenin ihalesi yapılmış bu hizmetlerin iyileştirilmesi ve altyapının daha iyi hale getirilmesi için toplamda 16 milyon liralık ödenek ayrılmış. Bu ödeneğin büyük bölümü harcanmış ve sene sonuna kadar tamamlanacak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme