• Haberler
  • Siyaset
  • Elebaşı vatandaşlıktan çıkarılırsa yargılanamaz – Kocatepe Gazetesi

Elebaşı vatandaşlıktan çıkarılırsa yargılanamaz – Kocatepe Gazetesi

Resmi Gazete’de 𔄛 ay içinde yurda dönmemeleri hâlinde vatandaştan çıkarılacaklar” listesinin yayınlanmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal tepki gösterdi.AÇIK BİR AFGETİRİLMEKTEDİRKöksal, 󈫿 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminin yapıldığını biliyoruz. Bu tarihten itibaren başta AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşısının Türkiye’ye iadesi için girişimlerin yapıldığını [&hellip]

Resmi Gazete’de “3 ay içinde yurda dönmemeleri hâlinde vatandaştan çıkarılacaklar” listesinin yayınlanmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal tepki gösterdi.
AÇIK BİR AF
GETİRİLMEKTEDİR
Köksal, “15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminin yapıldığını biliyoruz. Bu tarihten itibaren başta AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşısının Türkiye’ye iadesi için girişimlerin yapıldığını söylüyorlardı. Sürece bakacak olursak böyle bir girişimin olması bile şüpheliydi, fakat devlet yönetiminde yalan olmaz ilkesiyle durumu takip ettik. Geldiğimiz noktada iadeyi bırakın, FETÖ elebaşısına örtülü bile değil, açık bir af getirilmektedir” dedi.
YURTDIŞINDAKİ FETÖCÜLERE
 ÖZGÜRLÜK GELİYOR
Köksal, şöyle devam etti:
“Bir taraftan yurtiçindeki FETÖ’cülerin yargılanmaları devam edecek, diğer taraftan FETÖ’cülerin elebaşısının Türkiye’de yargılanmasının önüne geçilecek. Böyle bir hukuk garabetini ancak AKP hayata geçirebilirdi. 15 Temmuz’da tanklara, savaş uçaklarına direnen, bu uğurda şehit olan vatandaşlarımızın kanı yerde mi kalacak? Yurtıdışındaki FETÖ’cülerin vatandaşlıktan çıkarılması demek, ‘Yurtdışındaki FETÖ’cüler hesap vermesin ve konu kapansın’ demektir. Bu yanlıştan dönülmediği takdirde, 15 Temmuz’un asıl failinin AKP olduğu düşünülecektir.”

Bakmadan Geçme