• Haberler
  • Genel
  • El sanatlarının satılabileceği bir mekan olmalı

El sanatlarının satılabileceği bir mekan olmalı

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği El Sanatları Yaz Kursu sergisinde konuşan AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, el sanatlarının satışının yapılabileceği bir mekanın bulunması gerektiğini belirtti Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği El Sanatları Yaz Kursu, Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergide, kurs öğretmeni Zeynep Gürman’ın rehberliğinde çalışan Ahsena Çeşmeci, Betül Akosman, Burak Öner, Rümeysa Öner, Zeynep [&hellip]

El sanatlarının satılabileceği bir mekan olmalı

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği El Sanatları Yaz Kursu sergisinde konuşan AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, el sanatlarının satışının yapılabileceği bir mekanın bulunması gerektiğini belirtti

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği El Sanatları Yaz Kursu, Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergide, kurs öğretmeni Zeynep Gürman’ın rehberliğinde çalışan Ahsena Çeşmeci, Betül Akosman, Burak Öner, Rümeysa Öner, Zeynep Özdamar, Mücadele Özdamar, İlkay Çeşmeci, Münevvere Küçükkurt, Melike Gürman, Fadime Öner, Ömercan Özçelik, Tuba Özdemir, Dilek Özçelik, Büşra Söğüt’ün eserleri yer aldı.
İHTİYACA CEVAP VERİLMELİ
Sergi hakkında konuşan AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Afyonmuz hızlı bir gelişme gösteriyor. İhtiyaca cevap vermek için çok çaba sarf etmek gerekir. Bizim Afyon’da üretilen ürünleri satılabileceği, pazarlamasını yapabilecek mekanları bu arkadaşlara sunmak gerekir. Türbe Camii etrafında da böyle bir mekan açılabilir. Yetkililerimiz de bunların satılabileceği bir pazar oluşturur” ifadelerini kullandı.
DERNEKLER ÖNCÜ OLUYOR
İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök de “İlimizde bu tür faaliyetlerin olmasından büyük bir sevinç duyuyoruz. Bu işe gönül veren insanların artması gayet güzel. Bu işe gönül veren vatandaşlarımızın artmasını istiyoruz. Derneklerimiz de bu işe örnek oluyor” dedi. Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Aygök ve Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Yusuf Gürman da bu serginın açılması dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyonkarahisar’ın simgeleri yer alsın

AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, sergiyi gezerken, el sanatlarında Afyonkarahisar simgelerinin de yer alması gerektiğini bildirdi. Alimoğlu, “Öğrencilerimizin el sanatlarında Kocatepe, haşhaş Utku Anıtı gibi simgeler bulunmalı. Bu da yetmez, bunların pazarlanması, göz önünde bulunması gerekli” diye konuştu.

Bakmadan Geçme