El emeği göz nuru ürünler sergilendi
Rıza Çerçel Kültür Merkezi bahçesinde açılan sergiye AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Demirtaş, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Letife Özdemir, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ile öğretim elemanları ve vatandaşlar katıldı.AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. [&hellip]
Rıza Çerçel Kültür Merkezi bahçesinde açılan sergiye AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Demirtaş, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Letife Özdemir, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ile öğretim elemanları ve vatandaşlar katıldı.
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, yaptığı kısa konuşmasında sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Letife Özdemir ise Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarından bir tanesinin de kadınların kendilerini geliştirerek özgüven sahibi, sosyo kültürel olarak gelişmiş bireyler olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Özdemir, “Bu amaçla kadınlara yönelik iğne oyası, tel kırma, takı tasarım, beş şiş dantel örgü, organik bebek yapımı (ami gurumi), dekoratif tablo ve İngilizce kursları açılmıştır. Dekoratif tablo ve takı tasarım eğitimi Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılmıştır.” diye konuştu.
El sanatları kurslarına katılım gösteren kadınların Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde el becerilerini geliştirip vakitlerini kaliteli şekilde değerlendirdiğini ifade eden Özdemir, “Dönem içerisinde yapılan işlerin Afyonkarahisar halkının beğenisine sunulmak amacıyla Rıza Çerçel Kültür Merkezinin bahçesinde el sanatları sergisi açılmıştır. Bu sergide 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminin ikinci yarıyılında eğitimlere katılan 110 kursiyerin işleri yer almaktadır. Dekoratif tablo, tel kırma, iğne oyası, beş şiş dantel örgü ve takı tasarım kurslarında yapılan işler hem sergilenmekte hem de satışı yapılmaktadır. Bu sayede kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlamaktadır.” dedi.