El dövmesi bıçak, dünyaya açılıyor

  Demirciler Çarşısı’nda hizmet veren Meşebüken Bıçakçılık, Afyonkarahisar’a özgü el dövmesi bıçaklarla dünyanın çeşitli ülkelerine ulaşıyor. Meşebüken Bıçakçılık işletmesi sahibi Mert Dinç, “Her ilin kendine has kurban kesim bıçağı vardır. Afyonkarahisar’da da biz, Meşebüken Bıçakçılık olarak ilimizde yaygın kullanılan bıçakları üretiyoruz. Ben 6 yıl önce, ‘en genç vergi mükellefi’ unvanıyla imalata başladım. Dededen toruna geçen [&hellip]

Demirciler Çarşısı’nda hizmet veren Meşebüken Bıçakçılık, Afyonkarahisar’a özgü el dövmesi bıçaklarla dünyanın çeşitli ülkelerine ulaşıyor. Meşebüken Bıçakçılık işletmesi sahibi Mert Dinç, “Her ilin kendine has kurban kesim bıçağı vardır. Afyonkarahisar’da da biz, Meşebüken Bıçakçılık olarak ilimizde yaygın kullanılan bıçakları üretiyoruz. Ben 6 yıl önce, ‘en genç vergi mükellefi’ unvanıyla imalata başladım. Dededen toruna geçen bir ustalıkla bıçakları biz üretiyoruz. Afyonkarahisar’ın alanında tek tescilli markasıyız. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki kasaplara bıçaklarımızı satıyoruz. Afyonkarahisar’ın adını duyurmaya çalışıyoruz” dedi.
DEDEDEN GELEN MARKA
“Meşebüken” markasının kendileri için önemli olduğunu belirten Mert Dinç, “Bizim yıllık üretimimiz 7-8 bin bıçak. El dövmesi tekniğiyle bıçağımızı üretiyoruz. Bizde kasaplar için 0, 1, 2, 3, 4 büyüklüğündeki bıçaklar var; kemik sıyırma bıçaklarımız var. Bir de yüzme bıçağımız var. 15 liradan başlıyor fiyatlarımız, 60 liraya kadar devam ediyor. Markamız, dedemizden geliyor. Ahmet Dinç büyüğümüzün lakabı meşebükendi. Yaptığı bıçaklarla kuru meşe ağacını ikiye ayırabiliyormuş. Bundan dolayı böyle bir marka meydana getirdik. Piyasada satılan sahte bıçakların satın alınmamasını istiyoruz. Demirciler Çarşısı’ndaki bıçakçı esnafından bıçak alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi

KURBAN İÇİN BIÇAKLAR BİLENMELİ

Meşebüken Bıçakçılık işletmesi sahibi Mert Dinç, Kurban Bayramı öncesinde bıçakların bilenmesi gerektiğini söyledi. Dinç, “Bıçak bileyiciliği, Kurban Bayramı mukaddes olduğu için çok önemlidir. Çünkü kurban kesilirken hayvanlara eziyet etmemek gerekiyor. Vatandaş, bıçağının bilemeye ihtiyacı olup olmadığını nasıl anlayacak? Bir ekmeği alacaksınız, ekmeği bıçağınız kesmiyorsa o zaman bıçağı bilemeye ihtiyaç vardır” dedi.

Bakmadan Geçme