Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“El birliği ile bağımlılıkla mücadele edeceğiz”

“El birliği ile bağımlılıkla mücadele edeceğiz”

Bağımlılıkla mücadele değerlendirme toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını kaydederek, “El birliği ile bu sorunun üstesinden geleceğiz” dedi

 

Uyuşturucu ile mücadelede kararlılığın devam ettirilmesi, mevcut durumun tespit edilmesi, ilave alınacak tedbirler ve sosyal farkındalık projelerinin planlaması amacıyla İçişleri Bakanlığı talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak Bağımlıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapılan toplantıya İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il protokolü, kaymakamlar ve ilgili il müdürleri katıldı.
“ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Toplantıda konuşan ve toplantının içeriği hakkında bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz, “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ndeki kamera sistemleri, okul ve çevrelerindeki güvenliğin artırılması, okul ve çevrelerinde illegal yöntemlerle sigara satışı yapılmasının engellenmesi, öğrencilerin uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, oyun salonu ve internet kafelerin denetlenmesi, kontrol edilmesi, STK’larla işbirliği yapılması, uyuşturucu maddeler konusunda gençlerin okul idarecileri ve öğretmenler tarafından uyarılması, bilgilendirilmesi, il genelinde uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen noktanın bir önceki yıl ile kıyaslanarak 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması bakanlığımızca istenmektedir. Bu toplantıda genel değerlendirme yapacağız. İl olarak bu alanda önemli çalışmalar yapıyoruz. El birliği ile bu sorunun üstesinden geleceğiz.” dedi.
İLGİLİ KURUMLAR SUNUM YAPTI
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından uyuşturucu kullanımı ve mücadele ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğünce KGYS ile park ve rekreasyon alanları güvenlik kameraları ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünce, okul çevreleri ve güvenlik kameraları ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli eğitim Müdürlüğünce, metruk bina ve tek dal sigara ile ilgili İl Özel İdaresi ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünce sunumlar gerçekleştirildi.
Uyuşturucu arzının engellenmesine ve uyuşturucu kullananların rehabilitasyonuna yönelik kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer paydaşların işbirliğinin hedeflendiği toplantı ile bağımlılığın yaygınlaşmasını önlemek hedefleniyor.