EKYS Nedir Kimler Girebilir?

MEB- EKYS sınavının ne olduğu ve bu sınava kimlerin katılabileceği araştırılıyor. MEB- EKYS sınavı hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

EKYS NEDİR?

MEB- EKYS Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı demektir. EKYS, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında müdür yardımcısı görevini yürütmek isteyenlerin girmeleri gereken bir sınavdır. MEB- EKYS sınavı ile okullara müdür veya müdür yardımcısı atamalar yapılmaktadır.  ÖSYM başvuru merkezleri veya aracılığıyla başvuru yapılan sınavda Genel kültür, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Değerler eğitim, Eğitim ve öğretimde etik ve Eğitim bilimleri konularından toplam 80 soru soruluyor. Sınav için adaylara 150 dakika süre tanınıyor.

EKYS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

EKYS sınavını başvurularının bazı kriterleri bulunmaktadır. Müdür ya da müdür yardımcılığı görevlerinde ilk defa olarak yer alacak olan bireyler için yazılı sınava Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Yönetmeliğinin 5,6 ve7’inci maddelerinde ifade edilen genel ve özel koşullara sahip olan adayların başvuruda bulunabilmeleri mümkündür.

EKYS başvuru koşulları şöyledir:

  • Adaylık dahil olmak üzere en az iki senelik öğretmen olarak görev yürütmüş olmak. (Söz konusu sürenin hesaplanmasında ise; 657 sayılı olan Devlet Memurları Kanunun 4/B Maddesi çerçevesinde sözleşmeli öğretmenlik, yıllık izin, asker öğretmenlik, aylıksız izin ve hastalık izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirmeye tabi tutulmaktadır.)

Bakmadan Geçme