Ekşioğlu Milsa Park Residence temeli atıldı

Ekşioğlu Milsa Park Resıdence temel atma töreni hafta sonu eski Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda gerçekleştirildi.'EKŞİOĞLU TECRÜBESİYLEIŞIK TUTTU'Temel atma töreninin ilk konuşmasını Milsa Park Kooperatif Başkanı Sadi Çelebi yaptı. 225 ortaklı özel projeyi en iyi şekilde yaparak Afyonkarahisar'a layık olacak şekilde tamamlamak istediklerini belirten Çelebi, 'Gerçekten en değerli araziyi pahasına bakmaksızın 225 ortağımızla satın aldık. Burada [&hellip]

Ekşioğlu Milsa Park Resıdence temel atma töreni hafta sonu eski Çimento Fabrikası’nın bulunduğu alanda gerçekleştirildi.
“EKŞİOĞLU TECRÜBESİYLE
IŞIK TUTTU”
Temel atma töreninin ilk konuşmasını Milsa Park Kooperatif Başkanı Sadi Çelebi yaptı. 225 ortaklı özel projeyi en iyi şekilde yaparak Afyonkarahisar’a layık olacak şekilde tamamlamak istediklerini belirten Çelebi, “Gerçekten en değerli araziyi pahasına bakmaksızın 225 ortağımızla satın aldık. Burada özellikle hem fikren, hem de vizyonuyla bize sahip çıkan yol gösteren dönemimizin Belediye Başkanı mevcut İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban’a hususi teşekkürlerimi tekrarlıyorum. Afyon’un şuanda yüzölçümü ile en değerli arazisini ortaklarımızla beraber satın aldık ve bu değerli araziye değer katabilecek onun değerine layık bir proje yerine getirmeye çalıştık. Çocukların trafiğe kapalı olan iç bahçeye gönül rahatlığı ile bırakılabilecekleri, oyun alanlarının olduğu, cep sinemasının, Türk hamamı, sauna, spa, yüzme havuzu, fitnesscenter gibi sosyal donatıları yine önünde 49 mağazası ile kendine özgü Milsa caddesi ile AVM şekliyle yapılmıştır. Zor bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Temel atma töreni bizim için ve ortaklarımız için tarihi bir gündür.” diye konuştu.
“LİYAKATLİ KADRO GÜÇBİRLİĞİ YAPTI”
Ekşioğlu Grubu adına konuşan Hasan Ekşi, Ekşioğlu ailesinin Türkiye çapında bir üne sahip inşaatçı bir aile olduğunu hatırlattı. İnsanın verdiği emek kadar var olduğuna dikkat çeken Ekşi, “Biz de inşaat sektöründe gerçek anlamda bilgi, birikim ve belli bir tecrübe sahibi olduk. Hala baba mesleği, dede mesleği olarak sürdürmekteyiz. İnşaatçılığın yanı sıra 1990 yılların başında ülkemize ve insanlarımıza daha rahat konut edinme ihtiyacını giderebilmek için bir kooperatif anlayışı geliştirdik. 1990’lı yıllardan evvel veya ondan sonra belli dönemlerde kooperatifçilik ne halde olduğunu hepimiz az çok geçmişimizde duyduk, okuduk, anladık. Çok farklı bir anlayış getirerek profesyonellik katarak, liyakat katarak, bilgi birikim katarak ülkemizi 1990’ların başından aşağı yukarı 2012-2013’e kadar 15 yıllık bir süre zarfında yüz binleri bulan veya geçen projeler ürettik ve bitirdik.” şeklinde konuştu.
“ÇİMSA YETKİLİLERİNE
İSTEDİKLERİ SÜRE VERİLDİ”
Törenin son konuşmasını İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Çoban şunları söyledi:
“Buraya 1950’de Türkiye’nin o zamana göre en önemli Çimento Fabrikası olarak muhteşem bir fabrika yapılmış. Ama yıl 2010’a geldiğinde burayı işleten Çimsa’nın da artık diğer fabrikalarla rekabet edebilmesi için fabrikanın yenilenmesi şarttı. Aynı zamanda yetkililer belki bunu reddediyor ama ister istemez etrafındaki Güvenevler, Örnekevler, karşı tarafından kalan Yenice Mahallelerinde çimentonun toz bıraktığı, filtresinden etrafı rahatsız eden bir takım bakterilerin çıktığına dair şikâyetler sürekliydi. Bizde 2014 yılı seçim kampanyamıza Çimento Fabrikasının buradan kaldırılma sözünü vermiştik. Tabii bu sözü niye verdik? Çünkü sanıyorum 2013’de Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacı Kamiloğlu üç kişiyle bizi ziyaret etti. Ziyaret sırasında ‘Başkanım biliyoruz sizin bu fabrikayı kaldırma niyetiniz var. Bu fabrika şu anda özelleştiriliyor. Yabancılar Fransızlar bu çimento fabrikasını satışa çıkardılar. Bizde ihaleye gireceğiz. Bize üç yıl süre tanır mısınız?’ Bende kendisine ‘Mehmet Bey sizin gibi Türkiye’nin köklü sanayicilerinden ve herkesin sevip saydığı Sabancı Ailesi yeter ki bu fabrikayı satın alsın biz size üç yıl değil beş yıl zaman tanırız’ dedim. Verdiğimiz bu güvence ile Çimsa bu fabrikayı satın aldı. Şimdi ki Nuri Bey Halımoru hudutlarında ki alana fabrikayı taşımadı yeniden inşa etti.”
“17 MİLYONLUK ARAZİ
AFYON HALKINA BAĞIŞLANDI”
Sözü edilen aşamada Çimsa yetkilileriyle hiçbir pazarlığa girişmediklerini belirten Çoban şunları söyledi:
“Arazinin arkasında kalan alanda Allah razı olsun bir Belediye Başkanımızın döneminde park yapılmış. Arada kalan Şeyh Şamil Bulvarı da Çimsa’nın kendi arazisinden geçirilmiş. Yani yolun ve karşı tarafta ki parkın mülkiyeti bir önce ki Fransız firması olan Set Çimento’ya ait. Ben hiçbir şey söylemedim. İşler bitti burada ki imar tapuları dağıtıldı. Çimsa’nın tapuları verildi. Herşey bittikten sonra Çimsa yetkililerini çay içmeye davet ettim. Dedim ki, ‘Sizden Afyon halkı adına birşey istirham ediyorum. Lütfen bu yolun tapusunu ve karşı tarafta ki parkın tapusunu Afyon Belediyesi’ne karşılıksız olarak vermenizi istirham ediyorum’ dedim. Eğer baştan ben bunu yapsaydım biz sizin buranın imar çalışmasını yaparız, şöyle, böyle yaparız ama bu araziyi bize verseniz deseydim ben biliyorum ki onlar bize bu araziyi vermezlerdi. Çünkü vermek gibi bir mecburiyetleri yok. Sağ olsunlar hiçbir ikilem içerisine girmeden hemen konuyu genel müdürlüğe ilettiler ve bir haftada yönetim kurulu kararı gelerek bize hem yolun hem de karşı tarafta ki parkın tapusu aktarıldı. Bize yani Belediye’ye verilen toplam arazi 17 bin metrekaredir. Bugünkü burada ki rayiç fiyatları ekonomik sıkıntıya rağmen metrekaresi aşağı yukarı bin TL civarındadır. Yani 17 milyon TL değerinde ki araziyi de sağ olsunlar kendileri Afyon halkına bağışlamışlardır. Bundan dolayı bu vesile ile kendilerini kutluyor teşekkür ediyorum.”
“TOKİ YERİNE DAHA
ÖZEL PROJE YAPILDI”
Ekşioğlu Milsa Park Resıdence ortaklarının kendisine ilk etapta TOKİ’den özel bir proje yapılabilir mi diye geldiklerini anlatan Çoban sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben de ‘TOKİ’yi ne yapacaksınız. Orada hazır bir projeye ortak oluyorsunuz. İnşaat kalitesi genelde pek iyi olmayabiliyor. İnsanlar eve geçtikten sonra kapıyı, fayansı, mobilyayı değiştiriyor. Bir takım sıkıntılar oluyor. Sıfırdan yapın burası TOKİ şartlarından daha uygun’ diye kendilerini buraya yönlendirmiştim. Sadi beyi kutluyorum, 37 bin metrekare arazi ki bu arazinin bence ikamet için, oturmak, için sosyal alanlarıyla mevkisi ile cephesi ile en kıymetli yeridir. En güzel arazide en uygun fiyatta Milsa Park ilk satış olarak burayı aldılar. Bizler de o aşamada yetkililerle temas noktasında yardımcı olduk. Allah sadece Kooperatif Başkanımız Sadi beye yönetim kurulunda ki arkadaşları Eren beye, Raşit beye değil buraya üye olmuş 225 kardeşimize inşallah tamamına kavuşmayı nasip eylesin. İnşaat süresince Ekşioğlu gibi tecrübeli bir firmada inşallah burada iş güvenliği kurallarına uygun olarak kazasız belasız ve en güzel malzemeleri kullanarak çok güzel bir projeyi nihayete erdirir. Videolarda izledik otoparkıyla, sosyal alanlarıyla, çarşısıyla velhasıl her şeyi düşünülmüş. Tebrik ediyorum. Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan da bilir. On yıllık Belediye Başkanlığı görevimin 4. yılında gördüm ki şehrimizde imar planları yapılırken büyük alanlara 2 bin metrekare bir yere 3 bin metrekare bir yere 4 bin metrekare bir yere 5 bin metrekare bir yere yeşil alanlar konuluyor. Bu yeşil alanlarda Belediye buraya park yaptıktan sonra korumakta, bakımını yapmakta çok sıkıntı çekiyor. Arkadaşlar artık bu işi terk edelim. Bir yere imar yapacaksak oraya büyük parklar koyalım. Belediye de oraya adam akıllı bir yapıp etrafını çevirsin. Bakımı, korunması, güvenliği daha rahat olur dedim. Hemen bulunduğumuz bu alanın karşısına bizzat ilgilenerek projesine yaklaşık 30 bin metrekarelik bir park koyduk. Yeni Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ağabeyimize de Allah muvaffakiyetler versin. Onun seçim projelerine bakıldığında burada ki parkımızı projelerine koydu. Dolayısıyla inşallah projeye koymak demek 5 yıl içerisinde bu parkın yapılacağı anlamına gelir. İnşallah sitenin orta tarafından çok güzel bir park yapılacak. Bir hayırsever de site içerisine hem camii hem Kur’an Kursuna başladı. Afyonumuzun köklü ailelerinden bir tanesi. Allah’ın izniyle bahçe düzenlemesi, Kur’an Kursu ve camii de en kısa zamanda yani inşaat bitmeden camimiz de bitecek. Allah tamamına erdirsin.”
Konuşmaların ardından ilk olarak imam hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Törene davetli olan protokol üyeleri ve Milsa Park’ın bu seviyeye gelmesinde emeği olanlar hep birlikte temel atmak için butonlara aynı anda bastı. Butonlara basılmasının ardından Ekşioğlu Milsa Park Resıdence’ın ilk betonu temele döküldü. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme