Eksi 17 derecede ve çadırdalar…

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Van’daki depremzedelerin zor kış şartları altında çadırda yaşadığını belirterek hayırsever Afyonkarahisar halkının bu konuda duyarlı olmasını talep etti. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da Vanlı depremzedelere, kullanmadıkları evleri bir süreliğine tahsis edebilecek durumdaki vatandaşlara da çağrıda bulundu Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında Van’daki kış şartlarının zorluğu nedeniyle, depremzedelerin depremden zarar görmeyen illere yerleştirilmeye [&hellip]

Eksi 17 derecede ve çadırdalar...

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Van’daki depremzedelerin zor kış şartları altında çadırda yaşadığını belirterek hayırsever Afyonkarahisar halkının bu konuda duyarlı olmasını talep etti. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da Vanlı depremzedelere, kullanmadıkları evleri bir süreliğine tahsis edebilecek durumdaki vatandaşlara da çağrıda bulundu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında Van’daki kış şartlarının zorluğu nedeniyle, depremzedelerin depremden zarar görmeyen illere yerleştirilmeye başlandığını söyledi. Afyonkarahisar’da da şu ana kadar 254 depremzedenin misafir edildiğini ancak bu sayının Van için yeterli olmadığını vurgulayan Balkanlıoğlu, bu konuda hayırseverlere çağrı yaptı.
Balkanlıoğlu, “Van’da sarsıntılar sık sık yokladığı için insanlar korkudan evlerine giremiyorlar. Yani evleri sağlam olanlar bile evlerine giremiyorlar. Nerede kalıyor bunlar? Depremden etkilenmeyen diğer illere valiliklere mesaj geldi Bakanlıktan. Van Valiliğinden ‘buradaki depremzedeleri kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerinde barındırın. Kapasiteniz ne kadar, ne kadar depremzede gönderelim’ diye yazı geldi. Van Valisi’ni aradığımda, ‘çok kişi sıra bekliyor’ dedi. Van dışında bir yerde geçici ikamet etmek için biz de misa-firhanelerimizi yokladık. 254 kişi şu anda bizim misa-firhanelerde barınıyor. Tabii biraz daha sıkıştırırsak bu artabilir ama Afyonkarahisar da anayol üzeri birçok yolların kesiştiği yer. Misafirhaneleri sıfırlarsak bu defa gelecek önemli şahsiyetleri misafir etmekte çok zorlanacağız. ‘Başka alamıyoruz’ dedik. Son bir çağrı geldi. Faks çekmişler, telefon ediyorlar… ‘Burada insanlar çadırda kalıyor, sıcaklık eksi 17 dereceye düştü. Kabul edecek imkanınız varsa biraz daha alın’ diye bize ricada bulunuyorlar” dedi.
Afyon halkı kadirşinas
Bu son çağrı üzerine, kendisinin imkânları zorla-yacağını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Özel İdarenin iki boş lojmanı varmış, onu devreye almayı düşünüyorum. Ömer’de iki kaplıca devremülkü var, onu devreye alacağım. Belediye’nin YÜNTAŞ’ta yeri varmış oradan biraz devreye alacağım. Fakat bunlar da yeterli gelemeyecek. Afyon halkı çok kadirşinastır. Daha dün yardımseverler 12 ton yağ gönderdi Van’a. Metin Helva, Adalya Tesisleri gibi firmalar da destek verdi. Orada eksi 17 derecede insanlarımız çadırlarda. Bunun hastası var, yaşlısı var, hamilesi var, doğum yapanı var, bebeği var” diye konuştu.
Gönüllü sayısı, aile sayısını belirleyecek
Çadırda yaşayan depremzedelerin yaz mevsimi ya da kalıcı konutların yapılmasına kadar misafir edileceğini söyleyen Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Depremzedeler sıcaklar gelene kadar ya da kalıcı konutlar yapılana kadar misafir edilecek. Kalıcı konutların yapımının çok fazla zaman alacağını düşünmüyorum. Afyonkarahisar’daki vatandaşlardan evi boş olanlar ‘Allah rızası için evimi depremzedelere veririm’ diyenler çıkarsa Valilik’e başvursunlar. Biz de gönüllü sayısını iletelim ki gelecek aile sayısı ona göre belirlensin. Hayırsever ev sahibi Afyon halkını duyarlılığa davet ediyorum. ‘Benim de boş evim var. Oradaki insanlar titrerken, soğukta üşürken, kaloriferli evimde rahat edemiyorum’ diyen hayırseverler varsa biz de buradan eşya uydurmaya çalışacağız. Allah korusun, bugün onlara yarın bizlere. Başımıza ne geleceğini bilemiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme