Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Ekran görüntüsü veya diğer adıyla SS(screenshot) alma nasıl yapılır?

Eskiden çeşitli programlarla yapılan ekran görüntüsü alma işlemi artık günümüz dünyasında birkaç tuş veya ekranda kaydırılan parmak hareketiyle rahatlıkla yapılmaktadır. Z kuşağından sıkça duyduğumuz “es es alma” işleminin bilgisayarda ve telefonda nasıl yapılacağına dair bilgiler bu yazımızda…
Bilgisayar ekranınızın tamamından ya da bir kısmından sözcükleri veya görüntüleri kopyalamak için anlık görüntü almak için “Ekran Alıntısı Aracı”nı kullanarak değişiklik yapın veya not alın, ardından kaydedin ve paylaşın. Bu Ekran Alıntısı Aracı'nı açmanın dört yolu vardır:

•    Başlangıç düğmesini seçin, arama kısmına ekran alıntısı aracı yazın ve sonuçlardan Ekran Alıntısı Aracı'nı seçin.

•    Statik görüntü alıntısı için Windows logo tuşu + Shift + S tuşlarına basın.

•    Statik görüntü alıntısı için Print Screen (PrtSc) tuşuna basın.

•    Video ekran alıntısı için Windows logo tuşu + Shift + R tuşlarına basın.

Bir ekran alıntısı yakaladığınızda bu, değişiklik yapmanız, kaydetmeniz ve paylaşmanız için Ekran Alıntısı Aracı penceresine kopyalanır.  

Telefonlarda ise bu durum giderek daha basit hâle dönüşmeye başladı. İphone marka cihazlarda ekranın alt ortasındaki tuş ile birlikte güç(power) tuşu tuşuna aynı anda basmanız gerekiyor. android cihazlarda ise yine güç tuşu ile ses azaltma tuşuna aynı anda basılmasıyla cihazınızda rahatlıkla ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bazı marka cihazlar ise ekran görüntüsü alma işlemi daha kolay bir şekilde yapılabiliyor. Özelliğin aktifleştirilmesi hâlinde telefon ekranında 3 parmağınızı aşağı yönde hızlıca sürüklediğinizde hiçbir tuşa basmanıza gerek kalmadan ekran görüntüsü alınabilir.

Bakmadan Geçme