• Haberler
  • Genel
  • Ekonomik kayıplar İGM gündeminde – Kocatepe Gazetesi

Ekonomik kayıplar İGM gündeminde – Kocatepe Gazetesi

Emirdağ AK Parti Üyesi Yusuf Demir, en kısa sürede Afyonlular Konukevi’ndeki İl Özel İdaresi maddi kaybına son verilmesi gerektiği görüşünü açıkladı. Dinar MHP Üyesi İbrahim Acar, benzeri bir ekonomik kaybın Ömer Termal tesisinde olduğunu vurgulayarak meclisin aynı hassasiyeti bu tesis içinde göstermesini istedi. Afyonlular Konukevi ile ilgili olarak komisyon raporu hakkında konuşan İGM Emirdağ Üyesi [&hellip]

Ekonomik kayıplar İGM gündeminde

Emirdağ AK Parti Üyesi Yusuf Demir, en kısa sürede Afyonlular Konukevi’ndeki İl Özel İdaresi maddi kaybına son verilmesi gerektiği görüşünü açıkladı.

Dinar MHP Üyesi İbrahim Acar, benzeri bir ekonomik kaybın Ömer Termal tesisinde olduğunu vurgulayarak meclisin aynı hassasiyeti bu tesis içinde göstermesini istedi.
Afyonlular Konukevi ile ilgili olarak komisyon raporu hakkında konuşan İGM Emirdağ Üyesi Yusuf Demir, bu konunun yaklaşık olarak 5 yıldır gündemde olduğunu söyledi. Bir kaç kez Ankara’ya gidilerek işletmenin yerinde görüldüğünü belirten İGM Üyesi Yusuf Demir, bir kaç kez gerekli tebligatların yapıldığını hatırlattı. Sonuç olarak kiracının konukevini boşaltmadığını aktaran Demir; “30 Eylül 2011 tarihinde sözleşme süresi dolacak. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir önerge verdik. Kendilerinin İGM üyeleri olarak mutlaka kamuoyu oluşturup konu üzerinde durmaları gerektiğini ifade eden Demir şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıllarda defatlerce gazetelerde manşet oldu. O kısımlara girmek istemiyorum. Şahsen beni bir Emirdağ’lı arkadaşımız aradı. Bu işten vazgeçin diye. Bundan sonraki günlerde de buna benzeyen şeklide bazılarımız arayanlar olacaktır. Bilhassa basına burada çok büyük görev düşüyor. Onun için bizim bunu kamuoyuna iyi anlatmamız lazım. ‘Bizim Ankara’daki elimiz ayağımız Afyonlular Derneği niye buradan boşaltılıyor.’ diye bizlere baskı yapacaklardır. Bunu iyi tahlil etmemiz ve bu yönde çalışmamız lazım. Diğer hususta raporda okunduğu gibi 4 bin 200 TL’ye kiralanmış. Üçüncü şahıslar burayı yıllık 25 bin 2 yüz TL’yi kiraya vermişler. Bunun 10 yıllık ortalama değeri 39 bin TL’dir. Çarpı 10 yıl göz önüne geldiğinde bizim İl Özel İdaresi olarak kaybımız 390 bin TL’dir. Kiraya verdiğimiz insanlar bu parayı kullanı-yorlar. Belki hizmet ediyor ya da etmiyorlar. Hedefimiz buranın bir an evvel boşaltılması olmalı. Yine bizler meclis olarak burayı nasıl kullanacağımızı, en iyi nasıl değerlendireceğimize karar vereceğiz. 390 Bin TL’lik kaybımızı devam ettirmemeliyiz. Bundan sonra da inşallah Özel İdaremizin mülkiyeti üzerinde bazı kayıplarımızın olduğu yerler var. Onları da sırası geldikçe gündeme getirmeye çalışacağız.” Dinar İGM Üyesi İbrahim Acar, İl Özel İdaresi’nin 390 bin TL’lik kaybı ile ilgili meclisin gerekeni yapacağını kaydetti. Ekonomik kayıplardan dem vurulduğunu bu bağlamda Ömer Termal tesisinde de yıllık yaklaşık 6 yüz milyarlık bir kaybın olduğunu ifade eden Acar; “Biz Mecliste ki arkadaşlarımızın Ankara’daki Afyonlular Konukevi’ne gösterdikleri hassasiyetin aynısını Ömer Termal’de de göstermeleri halinde malımıza daha iyi sahip çıkmış oluruz.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme