• Haberler
  • Genel
  • Ekonomide 'İstişare' bereketi – Kocatepe Gazetesi

Ekonomide 'İstişare' bereketi – Kocatepe Gazetesi

AK Parti'nin 22'nci İstişare Toplantısı'nın Afyonkarahisar'da yapılması, kentin ekonomisini olumlu etkiledi. 5 yıldızlı otellerdeki 6500 yatağın hepsi dolarken, lokum ve sucuk satışları ise 3'e katlandı AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlediği 22'nci İstişare Toplantısı, kentin ekonomisine doğrudan yansıdı. Kentteki 5 yıldızlı otellerde bulunan 6 bin 500 yatağın hepsi doldu. Sadece 5 yıldızlı otellere giren sıcak paranın 2 [&hellip]

Ekonomide “İstişare” bereketi

AK Parti’nin 22’nci İstişare Toplantısı’nın Afyonkarahisar’da yapılması, kentin ekonomisini olumlu etkiledi. 5 yıldızlı otellerdeki 6500 yatağın hepsi dolarken, lokum ve sucuk satışları ise 3’e katlandı

AK Parti’nin Afyonkarahisar’da düzenlediği 22’nci İstişare Toplantısı, kentin ekonomisine doğrudan yansıdı. Kentteki 5 yıldızlı otellerde bulunan 6 bin 500 yatağın hepsi doldu. Sadece 5 yıldızlı otellere giren sıcak paranın 2 milyon lirayı aştığı tahmin ediliyor. Şehrin önde gelen ürünlerinden sucuk ve lokum satışları ise, milletvekilleri, milletvekili danışmanları, il dışından gelen polisler ve gazeteciler ile 3 katına çıktı.
BU TOPLANTILAR SIK SIK YAPILSIN
Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’ı tercih etmesinin, şehrin markalaşma yolunda ilermesini sağlayacağını söyledi. Acar, “AK Parti İstişare Toplantısı sırasında bütün 5 yıldızlı otellerimiz doluydu. Biz istiyoruz ki böyle toplantılar, sık sık şehrimizde yapılsın. Bundan turizm müspet etkilenir. Hem termallerimizin isminin markalaşmasına çok ciddi katkıları oluyor. Hem de otellerimizin dolmasına vesile oluyor” dedi.
KONGRE MERKEZİ KURULMALI
Afyonkarahisar’da büyük bir kongre merkezine ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Acar, “Bütün oteller olarak bir araya gelmesini, devletten de imkanlar ölçüsünde yardımlar alarak buraya çok büyük bir kongre merkezinin kurulmasını istiyorum. Ben bunu arkadaşlarıma da iki yıldır söylüyorum. 5-6 bin kişinin aynı anda toplantı yapabilecekleri bir kongre merkezi yapıldığında, 5-6 bin kişi aynı otelde kalamayacağı için, bütün otellerin bundan faydalanmasını istiyorum” diye konuştu.
İLK KEZ LOKUM YEDİLER
Şehrin önde gelen lokum firmalarından olan Akkent Şekerleme sahibi Ahmet Akkent de, yoğunluğun önemli bir katkı sağladığını belirtti. Akkent, “İstişare Toplantısı sayesinde, hayatında hiç lokum yemeyen birçok misafirimiz, lokumun tadına baktı ve beğendi. Afyonkarahisar’a gelen kişiler, memleketlerine hediyelik olarak lokum aldılar. Toplantı, haftasonu ile birleşince lokum satışları önemli ölçüde arttı” ifadelerini kullandı.
AFYON SUCUĞU’NA RAĞBET
Cumhuriyet Sucukları’nın sahibi Yavuz Kocaşaban ise, sucuk satışlarının kendilerini memnun ettiğini belirtti. Kocaşaban, “İstişare Toplantısı’nın olduğu günlerde, satışlarımız normale göre 3 kat fazlaydı. Örneğin, Köroğlu Beli’ndeki tesisimize 60-70 milletvekili uğrayıp alışveriş yaptı. Bizimle birlikte diğer sucuk işletmeleri de satış gerçekleştirdi. Afyon’a özgü köy ekmeği, kaymak, ekmek kadayıfı alan misafirlerimiz de oldu” dedi.

Bakmadan Geçme