'Ekmeleddin İhsanoğlu, ilk turda seçilecek'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimi ilk turda kazanacağını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki Candaroğlu Kafe'de basın toplantısı düzenledi. 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 60 oy oranına ulaşacağını kaydeden Yılmaz, 'Sayın Başbakan'ın kimyasını bozacak anketler, Sayın Başbakan'ın eline gidiyor. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye [&hellip]

“Ekmeleddin İhsanoğlu, ilk turda seçilecek”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimi ilk turda kazanacağını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’daki Candaroğlu Kafe’de basın toplantısı düzenledi. 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 60 oy oranına ulaşacağını kaydeden Yılmaz, “Sayın Başbakan’ın kimyasını bozacak anketler, Sayın Başbakan’ın eline gidiyor. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye genelinde yüzde 60 oy alacaktır” dedi.
KARDEŞLİĞİN KORUNMASI İÇİN
Yılmaz, “Afyon için neden Ekmeleddin İhsanoğlu dediğimizde, birlik için beraberlik için bin yıllık kardeşliğimizin korunması ve kollanması için, cumhuriyetin kurulduğu bu mübarek topraklarda cumhuriyeti kuran iradenin ayağa kalkması için Ekmeleddin İhsanoğlu ile netice alabileceğimize inandığımız için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz” diye konuştu.
ÇALIŞMALARA DEVAM
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ziyaretlerinin olumlu havada geçtiğini belirten Yılmaz, parti olarak da çalışmalarına devam ettiklerini aktardı. Yılmaz, “Bizler çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yerel seçimler öncesinde de ilçelerimizi, beldelerimizi ziyaret ettik. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz” ifadelerini kullandı.
BÜTÜN PARTİLERE EŞİT
Yılmaz, siyaset üstü bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak “Herkesi kavrayan, kucaklayan, herkesle barışık, içte birliği beraberliği temin ederken, dıştaki itibarımızı koruyacak, kollayacak, 76 milyon insanımızı ayırt etmeyecek, herkese eşit mesafede olacak, bütün siyasi partilere eşit mesafede olacak bir Cumhurbaşkanı adayımızın çıkmasını tercih ettik. Bu konuda da hiçbir partiye bağlı olmaksızın aday olmuş olan, aday yapılmış olan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kazanması için MHP olarak gayret gösteriyoruz” dedi.
KİMSEYİ KIRMAYACAĞIZ
Cumhuriyet’i kuran iradenin yeniden ayağa kalkacağını aktaran Yılmaz, “Biz bölünmeyeceğiz parçalanmayacağız. Saygı, sevgi ve hoşgörü de olabildiğince cömert olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz kimseyi kırmayacağız. 76 milyon insan olarak daha iyi daha güzel günlere ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız. Onun için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz” şeklinde konuştu.
FRENLERİ DE TUTMUYOR
Bir gazetecinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun “Devlet Bahçeli, MHP’yi CHP’ye metres yaptı” açıklamasını hatırlatması üzerine Yılmaz, Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye geçmeden önceki söylemlerinin de farklı olduğunu belirtti. Yılmaz, şöyle devam etti:
“Sayın Süleyman Soylu Beyefendi’nin siyasete giriş noktasını çok iyi biliyorum. Demokrat Parti Genel Başkanlığı dönemindeki olaylara yaklaşımını, Demokrat Parti içindeki faaliyetlerini, o dönemde diğer siyasi partilerle olan münasebetlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne söylediği sözleri… Burada Numan Kurtulmuş’u da dahil etmek mümkün. O dönemlerde söylemiş olduğu sözleri çok iyi biliyoruz. Ancak ne oluyor da insanlar, belli bir noktadan sonra temsil etmiş oldukları partiden ayrılıp başka bir partiye geçiyorlar? Orada da kendilerini dışlanmış, kabullenilmemiş veya ikinci sınıf muamele görmeme adına, oraya yaranma adına, oraya mensubiyet duyma adına bazen böyle hızını alamıyorlar; frenleri de tutmuyor.”
GOOGLE’A GİRİP ARAYALIM
Sert söylemlerin partilere ve şahıslara zarar verdiğine dikkat çeken Yılmaz, “Öyle ifadeler kullanıyorlar ki hem geldikleri partiye zarar veriyorlar, hem de kendi karakterlerinin, mizaçlarının, beyin arkasına sakladıkları duygu ve düşüncelerin kamuoyu tarafından bilinmesine fırsat veriyorlar. Google’a girip Süleyman Soylu ve söylemleri diye arattığınızda, ibretlik vesikalarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunlar siyasilere yakışmıyor” diye konuştu.
SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Karabük’te yaptığı konuşmada “Hadi CHP’yi anladım. Ak Parti ne yaparsa Türkiye’de, kim iyi birşey yaparsa o istemezük der. Peki, Milliyetçi Hareket Partisi’ni, Devlet Bahçeli’nin getirdiği halini görüyor musunuz? Koskoca CHP’ye metres yaptı Milliyetçi Hareket Partisi’ni” demişti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme