• Haberler
  • Genel
  • Ekmekte katkı maddesi yasak – Kocatepe Gazetesi

Ekmekte katkı maddesi yasak – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ekmekte katkı maddesinin kullanılmasının yasaklandığını söyledi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, ekşi hamur ekmeği ve tam buğday ekmeklerinde, katkı maddesi kullanılması 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle yasaklanmıştır” dedi. Arap, açıklamasında şu ifadeleri [&hellip]

Ekmekte katkı maddesi yasak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ekmekte katkı maddesinin kullanılmasının yasaklandığını söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, ekşi hamur ekmeği ve tam buğday ekmeklerinde, katkı maddesi kullanılması 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle yasaklanmıştır” dedi.
Arap, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ekmekte katkı maddelerinin kullanımına yasaklama getiren yönetmelik 3 gün önce 30 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulmuştur. Resmi gazetede yayınlanan gerek Kanun gerekse yönetmelik ve tebliğler yayınlandığı günden itibaren direk olarak ilgilileri sorumlu tutar. Bunun için ayrıca resmi yazıyla ilgililere bildirilmesi söz konusu değildir. Çünkü Resmi Gazetede yayınlanmasının amacı da herkese duyurmaktır. Haberlerde açıklama yapan sivil toplum örgütü temsilcisi ATSO Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Adnan Aşkar’ın tebliğ elimize geçmedi bunun için Afyon’da katkısız ekmeğe geçilemedi ifadesi manidardır. Böyle bir mazeret kabul edilemez. Buna rağmen yönetmelik İl Müdürlüğümüzce gerek STK’lara gerekse fırın vb. ekmek üreticilerine gönderilecektir. Ancak sektörün bununla ilgili olarak ekmekle ilgili çıkan yönetmelik ve tebliğler kapsamında üretimlere biran önce başlaması gerekmekte olup, değişiklikle ilgili İl Müdürlüğümüzce hızlı bir şekilde denetimlere başlanacaktır. Bunun bilinmesi gerekmektedir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme