• Haberler
  • Genel
  • Ekmek üreticilerine eğitim verildi – Kocatepe Gazetesi

Ekmek üreticilerine eğitim verildi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ekmek üretimi ve satışında faaliyet gösteren işletmelerin yönetici ve personeline yönelik mevzuat ve hijyen eğitimi düzenlendi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda sektörünün insan sağlığı açısından [&hellip]

Ekmek üreticilerine eğitim verildi

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ekmek üretimi ve satışında faaliyet gösteren işletmelerin yönetici ve personeline yönelik mevzuat ve hijyen eğitimi düzenlendi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda sektörünün insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, işletmelerin gıda hijyenine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Arap, Afyonkarahisar’da çok sıkı denetimlerin yapılacağını ve tebliğ hükümlerine uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağını belirtti.
Toplantıda “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri” tebliği ve Üretim yerlerinin hijyen gereklilikleri konularında Mühendis Şenay Turgut, personel hijyeni konusunda ise Veteriner Hekim Bilgehan Engür sunum yaptı.
Turgut, şunları kaydetti: “Yeni düzenlemeye göre ekmeğin gramajı düşerken, tuz miktarı azalacak, kepek oranı ise artacak. Fırın ve bakkal, ekmeği ambalajlayarak ya da poşetin içine koyarak tüketiciye verebilecek, ambalajsız olarak piyasaya arz edilecek ürünler kasap, manav gibi yerlerde satılamayacak. Ekmeğin bakkala taşınması ve tüketiciye sunulmasının tüm aşamalarında hijyen kuralları ihlal edilmeyecek, örneğin bakkal eline eldiven geçirmeden satış yapamayacak. Kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği, ekşi hamur ekmeği ve ekmek en az 250 gram ağırlıktan başlayarak, 50’şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek.”
Sunumların sonunda eğitime katılan işletme sahipleri ve personeline sınav yapıldı. Sınav sonunda başarılı olanlara Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sertifika verilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme