• Haberler
  • Gündem
  • 'Ekmek fiyatının 2,25 TL olması için mücadele ettik'

'Ekmek fiyatının 2,25 TL olması için mücadele ettik'

Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, oda olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla enerji fiyatlarında yapılacak düşüşü ön görerek 250 gram ekmeğin 2,25 TL olması için mücadele verdiklerini açıkladı   Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, Şubat ayının ilk haftası itibariyle 2,50 TL olarak uygulanan 250 gram ekmek fiyatı zammının resmiyet kazanması için Esnaf [&hellip]

Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, oda olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla enerji fiyatlarında yapılacak düşüşü ön görerek 250 gram ekmeğin 2,25 TL olması için mücadele verdiklerini açıkladı

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, Şubat ayının ilk haftası itibariyle 2,50 TL olarak uygulanan 250 gram ekmek fiyatı zammının resmiyet kazanması için Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (ESOB) fiyat tarife toplantısı düzenlendiğini bildirdi.
“FİYAT TARİFE TOPLANTISI YAPILMADAN ZAM UYGULANDI”
Cengiz Üstün, fırıncıları temsilen Bakkallar Esnaf Odası olarak bakanlık temsilcileriyle birlikte 10 Şubat 2022 Perşembe günü düzenlenen fiyat tarife toplantısında 250 gram ekmek fiyatı için 2,25 TL fiyat önerisinde bulunduklarını söyledi. Üstün, “Toplantıda Bakkallar Odası olarak fırıncıları temsil etmek üzere iki kişiyi görevlendirdik. Ticaret Bakanlığı ve federasyonun görüşleri alındıktan sonra fiyat uygulanacak. Aslında ortada bir muamma var. Bu karar alınmadan önce Şubat ayı itibariyle 250 gram ekmek 2,50 TL’ye satılıyordu. Biz bu sıkıntımızı dile getirdik. Fiyat geçebilir ancak karar onaylandıktan sonra uygulanması yönünde bizim itirazımız vardı. Ekmek piyasada 1 Şubat 2022 tarihi itibariyle 2,50 TL’den satılmaktadır.” dedi.
“2,25 TL FİYAT İÇİN
MÜCADELE VERDİK”
Temel tüketim maddesi olan ekmek fiyatı konusunda Bakkallar Esnaf Odası olarak hem esnafı hem de vatandaşı düşündüklerini söyleyen Üstün, “Biz oda olarak temel gıda maddesi olan ekmek fiyatı hususunda esnafımızı ve vatandaşımızı eşit şekilde düşünüyoruz. Bu noktada 250 gram ekmeğin 2,25 TL olması hususunda mücadele verdik. Ama karar vericiler 2,50 TL’lik fiyatı uygun gördü. Durumu bu vesileyle kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Enerji fiyatlarına yapılan zam sonucu ekmeğe zam yapıldı. Ama biz inanıyoruz ki enerji fiyatlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir düşme sözkonusu olacaktır. Biz bunu göz önüne alarak 2,25 TL’lik fiyatı önermiştik.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme