'Ekmek, emek ve mazlumdan yanayız'

Toç Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Çınar, sendika olarak mazlumların, ekmek ve emek mücadelesi verenlerin yanında olduklarını belirtti Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu, Garden Kale Otel'de bir araya geldi. Sendika Şube Başkanı Mehmet Çınar, sendika olarak mazlumların, ekmek ve emek mücadelesi verenlerin yanında yer aldıklarını, çalışanların haklarını savunduklarını kaydetti. Çınar, 'Anadolu'nun dört [&hellip]

“Ekmek, emek ve mazlumdan yanayız”

Toç Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Çınar, sendika olarak mazlumların, ekmek ve emek mücadelesi verenlerin yanında olduklarını belirtti

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu, Garden Kale Otel’de bir araya geldi. Sendika Şube Başkanı Mehmet Çınar, sendika olarak mazlumların, ekmek ve emek mücadelesi verenlerin yanında yer aldıklarını, çalışanların haklarını savunduklarını kaydetti. Çınar, “Anadolu’nun dört bir tarafında binbir sıkıntı ve fedakârlıklarla mesleki çalışmalarınızı sürdürürken çok iyi bilmelisiniz ki; Toç Bir-Sen ve Memur-Sen her platformda ve her süreçte yetkili ve etkili sendika olmanın bilinci ve sorumluluğu ile üyelerinin olduğu gibi tüm kamu çalışanlarının da tutan eli, haykıran sesidir. Birileri gibi süreçte kriz gözleyen ve muhtemel krizlerden fayda bekleyenlere inat; yaşadığımız sıkıntıların sancısıyla, çözüm için darda olanlarla birlikte omuz omuza verip, binbir sıkıntıdaki çalışanlarımız, üyelerimiz ve onların masum eş ve çocukları için onurlu ve soylu mücadeleden geri durmadık, çok bedeller ödedik; kimseye bu uğurda bedel ödetmemek için hep titredik. Sizlerin güvenine, inancına ve samimiyetine hep layık olmaya çalıştık. Biz sizleri dar günlerinizde yalnız bırakmadık, asla da bırakmayacağız” dedi.
“MALUM SENDİKA” TANIMI
Diğer sendikaların siyasi birtakım hareketler içinde olduğunu aktaran Çınar, “Bizler Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak; Milli İrade’yi katledenlere, milletin emek ve ekmeğini sömürenlere, özgürlüklerimizin önündeki vesayetçilere ve darbecilere karşı; Ortak Akıl Mitingleri düzenlerken ve alanlarda ‘Kayıt Yok, Şart Yok, Egemenlik Milletindir!’ diyerek; milletimizin ve kamu çalışanlarının ekmek ve emek mücadelesinin yanında yer alırken, Malum Sendikalar; Genel merkezlerinde 41 illegal örgütle Ulusal Birlik Hareketi Platformu’nu kurup, kamu çalışanlarının çözüm bekleyen onlarca sorununu unutup, eşi başörtülü olan birisinin Cumhurbaşkanı olmaması için mücadele etmekle meşgul oldular. Kamu çalışanlarından ve aziz milletimizden Osmanlı tokadını yiyince de U dönüşü yaptılar” ifadelerini kullandı.
REFERANDUM HATIRLATMASI
Çınar, her platformda demokrasiden yana tavır koyduklarını hatırlatarak şöyle devam etti:
“Bizler Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak; Kamu çalışanlarına Toplu Sözleşme yolunu açmak için 12 Eylül 2010 tarihindeki referandumda Toplu Sözleşme’ye de Toplumsal Sözleşme’ye de evet derken, Malum Sendikalar; kamu çalışanları için güya yıllardır savundukları Toplu Sözleşme Hakkı’nın Çalışanlara Referandum’da verilmemesi için ideolojik sendikacılık yaparak hayır cephesinde yer aldılar. Bizler Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak; 310 bin sözleşmeli çalışanın kadroya geçirilmesi için müzakere ve mücadele ederken, Kanun Hükmünde Kararname 4 ve 6495 Sayılı Kanun ile kamuda çalışan sözleşmelilerin 4/A kadrosuna geçişini sağlarken, Malum Sendikalar; Kadro Kararnamesi’nden iki gün önce internet sitelerinde ‘Kadro Fos Çıktı’ haberi yaparak çalışanlarımıza bir ümitsizlik rüzgarı estirmeye kalkışıp, kadronun alındığı gün ise ‘Kadro Mücadelemiz Sonuç Verdi’ haberiyle akıllara ziyan bir pişkinlikle sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini fevkalade yüzsüz bir biçimde sahiplenmeye çalıştılar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme