Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekipler hem uyarıyor hem denetliyor

Ekipler hem uyarıyor hem denetliyor

Afyonkarahisar Valiliği bünyesinde oluşturulan İl Salgın Denetim Merkezi, denetimlerine devam ediyor. Ekipler, Vali Gökmen Çiçek’in talimatıyla iş yerleri, esnaf ve vatandaşların İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile Covid-19 tedbirlerine uyup uymadıklarını denetliyor

 

Koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerinin tek elden yönetiminin sağlanması amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla pilot il olarak Kırıkkale’de başlatılan ve Afyonkarahisar’da da hayata geçirilen İl Salgın Denetim Merkezi bünyesinde İş Yeri Denetim Ekipleri ile Mahalle Denetim Ekipleri oluşturuldu. İlçelerde de Kaymakamlar koordinesinde İlçe Salgın Denetim Ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Vali Gökmen Çiçek’in talimatıyla koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışın önüne geçmek, salgının yayılma hızını yavaşlatabilmek ve tedbirlere uyulmasını sağlamak amacıyla İş Yeri Denetim Ekipleri ile Mahalle Denetim Ekipleri gün boyunca aralıksız denetimler yaparak, uyarılarda bulunuyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının hatırlatıldığı denetimlerde, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ile Covid-19’a karşı uyulması gereken tedbirler konusunda hassasiyet gösterilmesinin önemi anlatılıyor.
“EKİPLER 24 SAAT ESASINA
GÖRE ÇALIŞIYOR”
İl Salgın Denetim Merkezi bünyesindeki denetim ekiplerinin 24 saat esasına göre çalıştığını belirten Vali Çiçek, salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak, Covid­ 19 tanılı ya da temaslısı hastaların pandemi kurallarını ihlal etmelerini önlemek amacıyla kurulan “Mahalle Denetim Ekipleri”nin kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerinin yanı sıra öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azaları ile apartman ve site yöneticileri temsilcilerinden oluştuğunu kaydetti.
“ETKİLİ MÜCADELE İÇİN
VATANDAŞ DESTEĞİ ŞART”
Covid-19 test sonuçlarını belirleyen en önemli faktörün tedbirler olduğunu önemle vurgulayan Vali Çiçek, salgın tehlikesinin bir an evvel geçmesi için vatandaşların üzerine düşeni hassasiyetle yapması gerektiğini söyledi. Kontrollü sosyal hayatın devamlılığı için İl Hıfzıssıhha Kurulu ve tedbirlere harfiyen uymak gerektiğini ifade eden Vali Çiçek, “Koronavirüsle etkili mücadele edebilmek için vatandaşlarımızın desteği şart. İhlal ettiğimiz her kural, uymadığımız her tedbir bir başkasının sağlığını tehlikeye atıyor ve salgının yayılma hızını da artırmış oluyor. Lütfen durumu ciddiye alalım ve üzerimize düşeni toplum sağlığı açısından yerine getirelim.” dedi.