Ekim Geçidi sergisine Afyon ev sahipliği yapacak

Bu yıl yirmincisi 30 ilde yapılacak ve üç binin üzerinde plastik sanatın yer alacağı 'Ekim Geçidi' sergisine Afyonkarahisar'da ev sahipliği yapacak   Afyonkarahisar ve diğer illerden sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek sergi 3-10 Kasım 2021 tarihleri arasında Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde (Taş Medrese) ziyarete açık tutulacak. Ekim Geçidi Afyonkarahisar Sergisi Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği (AFSAYAD) ve [&hellip]

Bu yıl yirmincisi 30 ilde yapılacak ve üç binin üzerinde plastik sanatın yer alacağı “Ekim Geçidi” sergisine Afyonkarahisar’da ev sahipliği yapacak

Afyonkarahisar ve diğer illerden sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek sergi; 3-10 Kasım 2021 tarihleri arasında Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) ziyarete açık tutulacak.
Ekim Geçidi Afyonkarahisar Sergisi; Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği (AFSAYAD) ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliği içerisinde gerçekleşecek.
Sergi hakkında bilgi veren AFSAYAD Başkanı Başak Nakilcioğlu, Ekim Geçidi sergi başlangıcının 29 Ekim 2002 olduğunu belirterek, “29 Ekim 2002 tarihinde çeşitli disiplinlerden 54 sanatçının katılımıyla Galeri X’in İstanbul Galata’daki sergi salonunda düzenlenen sergi ile başlayan ve peşi sıra düzenlenen sergiler, kendisi de ressam olan Gülsün Erbil’in Cumhuriyete ve Atatürk’e olan tutkusunu, minnet borcunu göstermek istemesi fikrinden yola çıkmıştır. Sergiye Ekim Geçidi adını veren sanatçı ve şair Yeşim Ağaoğlu, Cumhuriyet kutlamalarının bir fener alayı, bir şenlik şeklinde olmasından esinlenmiştir.” dedi.
Nakilcioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin her daim güçlü ve kalıcı olması dileğiyle, her ilimizde başından beri olması istenen ‘Ekim Geçidi Müzeleri’nin ilki, Aydın ilinde Burak Erim’in çalışmalarıyla gerçekleşecektir. Afyonkarahisar’ımızda da yakın zamanda “Ekim Geçidi Müzesi”ni gerçekleştirmek dileğiyle; Ekim Geçidi sergisinde buluşalım.” dedi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme