• Haberler
  • Genel
  • Ekilebilecek tarlalar 3 yıl muhtarlıklara tahsis edilecek

Ekilebilecek tarlalar 3 yıl muhtarlıklara tahsis edilecek

İGM toplantısında ekilebilecek durumda olan 2 bin metrelik tarlaların üç yıl süre ile köy muhtarlıklarına tahsisi kararı çıktı. Meclis Başkanı Salih Sel, hiçbir zaman popülist politika gütmediklerinin altını çizdi İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının beşinci birleşimini bazı köylerin muhtarları misafir olarak izledi. Toplantıda ilk olarak gündeme dışı konular okutularak gündeme alındı.RAPOR İSTEYENLERE VERİLECEK [&hellip]

Ekilebilecek tarlalar 3 yıl muhtarlıklara tahsis edilecek

İGM toplantısında ekilebilecek durumda olan 2 bin metrelik tarlaların üç yıl süre ile köy muhtarlıklarına tahsisi kararı çıktı. Meclis Başkanı Salih Sel, hiçbir zaman popülist politika gütmediklerinin altını çizdi

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının beşinci birleşimini bazı köylerin muhtarları misafir olarak izledi. Toplantıda ilk olarak gündeme dışı konular okutularak gündeme alındı.
RAPOR İSTEYENLERE VERİLECEK
İl Özel İdaresi’nin Sayıştay Kanununa göre denetimi sonrası hazırlanan 2013 Yılı Danıştay Denetim Raporunun meclis üyelerine fotokopilerle bilgi verileceğini kaydetti. İdare davalarının yoğunluğu nedeniyle ihtiyaç duyulduğu bildirilen sözleşmeli avukat çalıştırıldığı, kanun hükmünde kararname ile belirtilen ek ödeme oranının belirtilmesi isteği İdari Hukuk İşleri komisyonunda görüşülmesine karar verildi.
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar köyü Curman mevkiinde bulunan atıl durumdaki eski Belediye Sarayı ile aynı ada da bulunan mülkiyeti idareye ait, tapunun 471 ada, 3 parselde kayıtlı 773,72 metrekare alanlı kargir dükkan ve arsasının, köy tüzel kişiliği adına tahsisini uygun gören Plan Bütçe, İdari Hukuk İşleri ile İmar Bayındırlık komisyonlarının aynı yönde raporları oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporlarında bazı üyelerin muhalefet şerhi düştüğü bildirildi.
PEK ÇOK KONU TEK TEK GÖRÜŞÜLÜYOR
Kapatılan Belediyelerde ki taşınmazların tahsis ve satışı konusundaki komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. İlgili komisyonların raporlarının bazılarında MHP’li üyelerin şerhleri bulunduğu belirtildi. MHP Merkez Üyesi Mehmet Karagöz, torba yasayı oylar gibi maddelerin görüşülmesi yerine hepsinin ayrılıp neye evet ya da hayır denildiğinin netlik kazanması gerekitğini söyledi. İGM Başkanı Salih Sel, konuların kendilerine nasıl geldiyse aynı şekli ile görüşüldüğünü, pek çok konunun madde madde ele alındığını kaydetti. Salih Sel, valilik makamından gelen yazıda taleplerin tek bir yazı kapsamında gönderildiğini ifade etti. Söz konusu konuyu üç komisyon olarak değerledirip, bu konunun mecliste genel olarak konuşulduğunu belirten Sel, sadece tarla ve arsaların verilmeyip ayrı değerlendirilmesi yönünde mutabakata vardıklarını kaydetti.
TAPU VERİLMESEDE TAHSİS SAĞLANABİLİR
Divan Katibi Şuhut AK Parti İGM Üyesi Ömer Tunçay, gerek mesleği gerekse yaşadığı yöre gereğince tarlaların İl Özel İdaresine bırakılmasıyla elde edilebilecek hiçbir şey olmadığını söyledi. Tunçay, yaklaşık 15 gün sonra tüm tarlaların ekim döneminin sona ereceği gerçeğine dikkat çekerek, idarenin kiralama yöntemini tercih etmesi halinde uzun bir prosedürün ekimi engelleyeceğini vurguladı. Ömer Tunçay, bu anlamda tarla tapularının verilmese bile köylüye kullanım tahsisinin yapılabileceği düşüncesini açıkladı. İGM Çay MHP Üyesi İsa Çağa tarla satışına karşı olduğu görüşünü yineledi. Meclisten ekilebilecek olan 2 bin metrelik tarlaların 3 yıllığına köy muhtarlıklarına tahsis edilmesi kararı oybirliği ile çıktı. Meclisin Kasım ayı toplantılarının 6’ıncı birleşimi Pazartesi günü sabah saat 11.00’de başlayacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme