'Ekâbirlerle işimiz olmaz, Sayın Bakanımız ne derse uyuyorum'
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Meclisi salonunda, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın idaresinde gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2015 yılına ait Faaliyet Raporu'nun oylandığı Belediye Meclisi toplantısında muhalefetteki MHP'li üyeler itirazlarını ve önerilerini dile getirirken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da eleştirilere cevap verdi.BİZLER SİYASİ İNSANLARIZToplantıda, Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara'nın 'Ekâbirler, aldığımız [&hellip]
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, Belediye Meclisi salonunda, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2015 yılına ait Faaliyet Raporu’nun oylandığı Belediye Meclisi toplantısında muhalefetteki MHP’li üyeler itirazlarını ve önerilerini dile getirirken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da eleştirilere cevap verdi.
BİZLER SİYASİ İNSANLARIZ
Toplantıda, Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara’nın “Ekâbirler, aldığımız kararların uygulanmasını engelliyor” dediğini, bu görüşün “Ekâbirler” kısmına katılmadığını söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Ekâbirler tarafından engellendi, diyor Halil İbrahim kardeşimiz. Bu hem doğru, hem yanlış. Engellendi kelimesi doğru ama ekâbirler tarafından değil. Biz de siyasi insanlarız. Milletvekilimiz var, Sayın Bakanımız var, teşkilatımız var, şunlar var, bunlar var” ifadelerini kullandı.
ŞARTLAR POPÜLİZME
ZORLAYABİLİYOR
Çoban, şöyle devam etti:
“7 Haziran’da Milliyetçi Hareket Partisi ve CHP ne dedi? Emekliye şunu yapacağım, asgari ücrete bunu yapacağım dedi. Biz ne dedik? Bu ülkenin gerçekleri var. Esnaf, çalıştırdığı adamın parasını ödeyemez. Emekliye bu kadar verirsek bütçe rejiminden taviz veririz. Bu da bizi geçmiş durumlara götürür. İnsanlar, 1500 lira asgari ücret verene gitti. Emekliye şunu vereceğim diyene gitti. 1 Kasım’da ne yaptı AK Parti? O da aynısını yaptı. Bazen rakipleriniz ya da eşit şartta yarışmadığınız insanlar sizi bazı şeylerde popülizm yapmaya zorluyor. Bu da onlardan bir tanesi. Sayın Bakan’a gitmişler. Ben Sayın Bakan’a, ‘Hayır efendim, yapamayız mı’ diyeyim, ne yapayım? Benim stilim bu” dedi.
TEŞKİLATIMLA KAVGA
ETMEYECEĞİM
Göreve başladığı ilk günden itibaren “uyumlu bir siyaset” sözü verdiğini hatırlatan Başkan Çoban, “Ben ilk geldiğim gün ‘İlimizin milletvekili ile kavga etmeyeceğim, teşkilatımla kavga etmeyeceğim, Sayın Bakanımız’a asla ve asla karşı gelmeyeceğim, dedim. 7 yılda Allah’a hamdolsun bunu Afyon menfaatleri doğrultusunda götürüyorum. 3 tane İl Başkanı ile çalıştım şimdiye kadar. Teşkilatımızla çalıştım, milletvekillerimiz sürekli değişiyor. Bakanımız, Allah’a hamdolsun göreve başladığımızdan beri Bakanımız. En ufak bir şeyde kendileri ile karşı karşıya gelmedim. Görüşümü iletiyorum, taleplerimi iletiyorum. Ama Sayın Bakanımız ne derse ben ona uyuyorum. Bu şehrin menfaati için de bunu gerekli buluyorum” diye konuştu.
AFYON’UN GELECEĞİ
VE MENFAATİ
Önceki dönemlerde bir Belediye Başkanı’nın kendi partisinden çıkan bir Bakan’a “Vatan haini” dediğine şahit olduğunu söyleyen Çoban, “Ben de sizin sıralarınızda Meclis üyeliği yaptım. Belediye Başkanımız’ın kendi Bakanı’na ‘Vatan haini’ dediğini bu kürsüden biliyorum. Böyle hizmet edilir mi? Karayolları’nın değeri, bizim emlak değerimize göre 30 milyon lira. Sigorta Hastanesi’nin bulunduğu alan 40 milyon lira. Bunlara 1 kuruş para vermeden biz aldık. Bakanımız olmasa, biz Bakanımız’la uyum içinde olmasak bunlar gelir mi? Ne yapalım? Burada da Sayın Bakanımız emretti, biz de uyduk. Yaptığımız işlem budur. Afyon’un menfaati ve geleceği için yapıyoruz. Ekâbirlerle asla ve asla işimiz olmaz” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine MHP’li Halil İbrahim Baykara, “Benim söylemek istediğim Bakan değil. Bayağı da ekâbir. Siyasi birisi değil, AK Partili değil” dedi.
MİLLİ BİRLİK’TE, AMBARYOLU’NDA NE YAPABİLİRİM?
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıda MHP’li üyelerin yönelttiği eleştirileri de madde madde cevapladı. Afyonkarahisar’da trafik sorunundan çok, kurallara uymama gibi bir sorun olduğunu söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; bitişik nizam 7 kat imarı hiçbir yerde izin vermediklerini ifade etti. Başkan Çoban; “İşimiz gereği, özel yaşamımız gereği birçok ili, birçok büyük şehri ziyaret etme fırsatı buluyoruz. Bu illerimiz de de bir yerden bir başka yere gitmek en az bir saati buluyor. Mezarlığın önünde bir kavşak yapıyoruz. 6-7 aydır devam ediyor. Burada bile insanlar 3 dakika dahi beklemeye sabır gösteremiyor. Şehir içerisinde Milli Birlik, Bankalar, Ambaryolu, Kurtuluş Caddesi’nin bazı yerlerinde tıkanmalar olduğu bir gerçek. Milli Birlik Caddesi’nde, Bankalar Caddesi’nde, Ambaryolu’nda ne yapabilirim, lütfen biri söylesin…. Ama ben bir şeyle övünüyorum; Allah’a hamdolsun hiçbir imar çalışmamızda bitişik nizam 7 kat imar hiçbir yere yapmadım, hiçbir yere bu şekilde izin vermedik. Biz şehri böyle bulduk. Ama ben biliyorum ki, şehrimiz artık cazibe merkezine taşınıyor. Ve oralarda ne otopark sorunumuz var, ne de trafik sorunumuz var. Şehir merkezindeki bu sorunu da elbette dile getirilecek. Emek Otopark ilk yarım saat ücretsiz, vatandaş emek otoparka girmek yerine otoparkın yanına ikinci sıra aracını park ediyor. Ben sorun yok demiyorum ancak, bu ilde trafik sorunu mu var, kurallara uyma sorunumu… Takdiri size bırakıyorum” diye konuştu.
YAPTIĞIMIZ ESERLERLE ELEŞTİRİLİYORUZ
Hanımlar Lokalin binasındaki bozulmalara yönelik eleştiriyi de yanıtlayan Başkan Burhanettin Çoban; bir kez yağmur suyu basan Hanımlar Lokali’nin işleyişinde herangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Başkan Çoban; “Allah’a hamdolsun. Bizler ‘şunu yapmadınız’ diye eleştirilmiyoruz. Yaptığımız eserlerin üzerinden eleştiri alıyoruz. Burada hanımlarımız için neden bir lokal yapılmadı? Şeklinde bir eleştiri gelmediği gibi yapılan eserin üzerinden bir eleştiri gelmesi de bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bence bu bizim de bir şeyler yaptığımızın göstergesi. Hanımlar Lokali’ne ait binadaki bozulmalara gelirsek; ihale kanunlarımız en düşük teklif verene işi vermekle bizi zorunlu tutuyor. Aslında bu böyle olması gerekiyor. İhale şartnamesinde de örnek verecek olursak bir binanın pencereleri, kapısı, çatısı şu veya bu marka olacak şeklinde bir zorunluluk getiremiyoruz. İsteyebildiğimiz tek şey malzemelerin TSE belgesine sahip olması. Ancak Hanımlar Lokali 2014 Şubat ayında açıldı, 2,5 yıla yaklaştı. Bir defa yağmur suyu bastı. Bunun dışında hiçbir şekilde bir arıza meydana gelmedi. İşleyişinde bir sıkıntı yok. Ancak arkadaşlarımız daha dikkatli olsunlar” ifadelerini kullandı.
KAPALI PAZARLAR YAYGINLAŞIYOR
Kapalı Pazaryeri’nin iki kez açıldığına yönelik eleştiriyi reddettiğini ifade eden Başkan Çoban, yapılan eserleri tek tek değil, toplu halde açtıklarına dikkat çekti. Kapalı Pazaryeri’ni asla başka bir amaçla kullanmayacaklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Pazaryerimizi başka hiçbir amaçlı kullanmayacağız, Orası pazaryeridir. Ayrıca biç tüm pazaryerlerinin üstünü kapalı hale getiriyoruz. Sadece Fatih Pazaryerine harcanan para, 2,5 milyon liradır. Muhtemelen bu sene ihalesini yapacağımız Esentepe, Ataköy Pazaryerimiz 5 milyon liraya maliyeti var. Uydukent’i kapatacağız, Karşıyaka Pazarını bitirdik, Harbiş- Ataköy ihale aşamasına geldi. Çavuşbaş’a yine 9 bin metrekare üstü kapalı bir pazaryeri yapacağız. Bunların hepsini dönemimiz içerisinde yapacağız” dedi.
KARAYOLLARI PARKI
BU YIL BAŞLAYACAK
Karayolları Parkı projesi hakkında da bilgi veren Başkan Çoban, Karayolları arazisi karşılığında depo inşaatının tamamlandığını söyledi. Projenin hazır olduğunu dile getiren Başkan Çoban; ihale aşamasında olduklarını kaydetti. Karayollarından yer teslimini beklediklerini ifade eden Başkan Çoban, 21 bin metrekare alan üzerinde yapılacak Karayolları Parkı’na bu yıl içerisinde başlamayı hedeflediklerini söyledi.
ALTYAPIDA ÖNEMLİ HİZMETLER
Erenler Mahallesi’ndeki yolların durumuna ilişkin eleştirileri de dinleyen Başkan Çoban; yurtların önündeki tüm yolların geçen yıl sıcak asfaltla kaplandığını ancak bölgedeki inşaat çalışmalarından dolayı yolların bozulduğunu ifade etti.
Girdiği mahallelerde alt yapıyı bitirmeden, üst yapıya asla geçmediklerini ifade eden Başkan Çoban; “Yapılaşması yıllar öncesine dayanan birçok mahalleyi hizmetle tanıştırdık. Alt ve üst yapı seferberliğinde ilk kez mahalle bazında çalışmalar yaptık. Alt ve üst yapısı yenilenen mahalle sayısı geçen dönem 67’ye ulaştı. Afyonkarahisar’ın en büyük ve en güzide mahallelerinden olan ancak bugüne kadar yüzde 70’nde kaldırım dahi olmayan Cumhuriyet Mahallesi’nin de alt ve üst yapısı bu dönemde yenilendi. Çalışmalar yıllar itibariyle diğer mahallelerde de sürdü. 50-60 yıllık geçmişe sahip mahallelerimizden olan Uydukent, Sahipata, Veysel Karani, Hoca Ahmet Yesevi’nin yollarının yüzde 80’İ topraktı. Cumhuriyet tarihi boyunca Selçuklu ve Eşrefpaşa Mahallelerinde Afyon’un en büyük yağmur suyu inşaatını yaptık. Bu yatırımımız 6,5 milyon lirayı buldu. Bırakınız 6,5 milyon lirayı bu belediye kredi almaksızın 650 bin liralık bir yağmur suyu yapmamıştır, yapamamıştır” dedi.
ZENGİN-FAKİR
MAHALLE AYRIMI YOK
Kaldırım ve yol çalışmalarına ilişkin bir anısını da Meclis Üyeleri’yle paylaşan Başkan Çoban; “Sahipata Mahallesi’nden bir vatandaşımız su ile ilgili bir problemi için makamıma geldi. Bana ‘Sayın Başkanım Belediye Başkanları zaten hep zengin mahallelerine bakar, bizim mahallelerin yol ve kaldırımına bakmaz, ilgilenmez. Sende öyle yaparsın’ dedi. Bende kendisine ‘daha yeni Belediye Başkanı oldum, inşallah seni mahcup edeceğim. Zengin mahalleleri derken kastettiğin Cumhuriyet Mahallesi mi? Dumlupınar Mahallesi mi? Yoksa Dervişpaşa Mahallesi mi?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Şoförümü çağırdım ve misafirimi söz konusu mahalleleri gezdirmesini söyledim. Mahalleleri şoförümle birlikte dolaşan misafirim dönüşte; ‘Sayın Başkanım, haklıymışsın, zengin mahallelerde biraz yol var ama kaldırım diye bir şey yok’ dedi. Zengin mahalle olarak bilinen Dumlupınar Mahallesi’nin yüzde 80’nin kaldırımları topraktı. Cumhuriyet Mahallesi’nde hiçbir şey yok. Dervişpaşa Mahallesi’nin bir kısmı asfalttan yapılmıştı. Böyle bir Afyonkarahisar teslim aldık” dedi.
HOPARLÖR SİSTEMİ
HÂLÂ İSTENİYOR
Hoparlör sisteminden kendisininde de rahatsız olduğunu ifade eden Başkan Çoban; özellikle 50 yaş üzeri insanların cenaze duyurularını almak için yoğun bir şekilde kendisinden hoparlör talebinde bulunduğunu ifade etti. Meclis Üyelerine, Bayraktepe Mezarlığını gezip görmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Burhanettin Çoban, “Bayraktepe Mezarlığı’nda çok ciddi bir düzenleme yaptık. İstinat duvarları yapıldı. Yolları topraktı, asfaltlandı. En kötüsü su yoktu, şimdi her köşesinde su akar hale geldi” dedi.Bu yıl içerisinde ise Kocatepe Mezarlığını düzenleyip yenileyeceklerini ifade eden Başkan Çoban, “sırada Kocatepe Mezarlığı var, yeni parke fabrikamızın bitmesini bekliyoruz. Kocatepe Mezarlığı Bağdat Caddesi gibi olacak.” Diye konuştu.
7 YILDA 183 ADET
ARAÇ VE İŞ MAKİNASI ALINDI
Afyon’da ilk kez Kentsel Dönüşümü bu yönetimin başlattığını hatırlatan Başkan Çoban; “Bundan da gurur duyuyoruz. Ataköy Kavşağındaki Sosyal Konutlarda vatandaşımız 60 metrekareden 120 metrekare konut sahibi oldu. İnşallah Mısri ve Örenbağdada bunu bitireceğiz” diye konuştu. Belediye’yi ticari işletme gibi yönetmeye çalıştığını ifade eden Başkan Çoban; “Elimden geldiğince Belediye’yi ticari işletme gibi yönetmeye çalışıyorum. İşimize geldiğinde araç ve iş makinası alıyoruz, işimize geldiğinde kiralıyoruz. Bazen kiralamak satın almaktan çok daha güzel. 2009 şartlarında Belediye ve Yüntaş’taki araç sayısı 143 adetti. Biz 143 aracın 64 tanesini hurdaya verdik. Ya da hurda olmuş bakamayacak hale gelmişiz, belde belediyelere hibe ettik. 7 yılda 183 adet araç ve iş makinası almışız” diye konuştu.
MEYDAN PROJESİ
TRAFİĞİ ETKİLEMEYECEK
Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin uygulama projesinin gelmek üzere olduğunu söyleyen Başkan Çoban; projenin bu sene muhtemelen başlayacağını çalışma sırasında trafiğin etkilenmeyeceğini ve kısa zamanda bitirilmesi temennisinde bulundu. Çoban’ın cevaplarının ardından Faaliyet Raporu, AK Partili üyelerin oyları ile kabul edildi.
CEZAEVİ’NİN ÖNÜNDEKİ BİNA DİYALOĞU
Faaliyet Raporu oylamasının öncesinde MHP’li Özcan Şarlak’ın Cezaevi’nin önünde yeni bir bina yapılmasını gündeme getirmesi üzerine Başkan Çoban ile Şarlak arasında şöyle bir diyalog gerçekleşti:
BAŞKAN ÇOBAN: Cezaevi’nin önündeki bina denildi. Özcan Ağabey sen bu işleri biliyorsun. Bunu burada sormanı tabir-i caizse garipsedim. Biliyorsun bunun nasıl yapıldığını. Kusura bakma, ben senin günahını alacağım. Acaba ‘Buradan Sayın Başkan’a vuralım’ mı demek istiyorsun, ne demek istiyorsun? Cezaevi’nin önüne yapılan binanın nasıl yapıldığını çok iyi biliyorsun. Ama ben size şunu söyleyeyim: Sen danışmanı olduğun dönemde Belediye Afyon Konağı’nı nasıl yaptıysa biz ondan daha iyisini yaptık.
ŞARLAK: Afyon Konağı’nın nasıl yapıldığını bilmiyorum. Benim İnaz Sırtları’ndan başka Belediye’nin hiçbir işine karışmışlığım yoktur. Bakabilirsiniz. İstediğiniz kişiye sorabilirsiniz. Burada sadece gördüm. Ayfer Hanım’a sordum, bir ses çıkmadı.
ÇOBAN: Çok iyi biliyorsunuz ki orası imar-ruhsat verilebilecek bir yer değil.
ŞARLAK: İçeri yapsalar kimse görmez.
ÇOBAN: Orayı istediler. Ben beklerdim ki ‘Sayın Başkan Allah razı olsun, Cezaevi orada 50 yıldır var, kimse düşünmedi sen düşündün’ demeni.
ALDIĞIMIZ KARARLAR,
VATANDAŞLA İLGİLİ DEĞİL
Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu Başkanı Halil İbrahim Baykara, trafikle ilgili
alınan kararların çoğunun vatandaşın hayatını kolaylaştırma amacını taşımadığını belirtti
Baykara ve MHP’li diğer üyelerin Faaliyet Raporu hakkındaki söyledikleri şöyle:
Halil İbrahim Baykara: 7 yıldır aldığımız kararların yüzde 90’ı, şehir trafiği, yaya trafiği ve araç trafiğinin rahatlaması ile ilgili değildir. Kararlarımızın yüzde 10’u trafiğin rahatlaması ile ilgilidir. Minibüs güzergahı, trafik levhası gibi kararlar geçmiştir. Şehir trafiği ile ilgili rahatlatıcı kararlar da alınmıştır ama alınan kararların birçoğu hiç uygulanmamıştır. Bir kısmı da uygulama aşamasında şehrimizin ekâbirleri tarafından hem Belediye Meclisi’nin hem de halkın üstünde görünen kişiler ya da kuruluşlar tarafından yapılması gereken güzel şeyler engellenmiştir. Bunu burada isim vererek açıklamayacağım. Hâlâ bu devam etmektedir. Afyon’da öyle insanlar vardır ki bundan önce başka partilerde, Doğru Yol Partisi’nden Belediye Başkanı varken, Anavatan Belediye Başkanı iken, AK Parti Belediye Başkanı iken, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanlığı’nı almışken bu beyefendiler bu seçilmiş insanların üstünde olmuşlardır. Bizim yapmak istediğimiz şeyleri zaman zaman engellemişlerdir. Ben burada bunu açıklamayacağım ama merak edene de söylerim. Geçen yıl bugünlerde söylediğim konular yine gündemdedir. Yine kaldırım işgalleri vardır. Yine şehir trafiği allak bullaktır. Paralı otoparkların bir kısmı kalktı. Esnafımız veya bazı dükkan sahibi arkadaşlar, kendi tapulu malı gibi dükkanının önünü sandalye veya başka bir eşyayla kapatmaktadır. Trafik çok ciddi bir problem oldu. Geçen yıl günlük trafiğe çıkan araba sayısı 25’ti. Bu yıl 28 oldu. Bunu hesapladığınız zaman 5 sene sonra Afyon’da adım atılacak yer kalmayacak. Kaldırımlar da aynı şekilde. Kaldırımlarda yürüdüğünüz zaman önünüze her şey çıkabilir. Bildiğimiz büyük marketler günün istedikleri saatinde kaldırımları kapatabiliyorlar. Egzozunu patlatan araçlar vatandaşı rahatsız ediyor. Tabanca sesine benzer sesler çıkarılıyor. Yetkililer bu konuda ceza yazsa bu sorunun önüne geçilecektir.
KALDIRIMLARA DİKKAT
İlker Çelikoğlu: Nermin Erbakan Hanımlar Lokali’nin duvarlarının sıvalarının dökülmüş olduğunu görüyorum. Yeni yapılmış olan bir inşaatın sıvasının neden döküldüğünü, yoksa sıvasında ve boyasında eksik ya da yanlış malzeme mi kullanılmış olduğunu öğrenmek istiyorum. İki defa açılışını yaptığınız kapalı pazar yeri ile ilgili olarak düşündüğünüz pazar kavramı 1 günlük müydü, yoksa burayı da sonrasında başka amaçlı mı kullanacaksınız?
Emekliler Lokali’nin yerine açılmış olan kafetarya işletmesi kime aittir?
Mecidiye Cuma Pazarı’nın kapalı pazar yerinde açılması için aldığımız Meclis kararı neden uygulanmıyor, uygulanmayacaksa neden karar çıkartıyorsunuz?
Kapalı yüzme havuzunun Belediyemiz’e devri oldu mu, devir olduğunda yüzme sporları yapılmasını sağlayacaktınız, ne aşamadayız?
İki dönemdir üzerinde durduğunuz Karayolları Parkı için ne gibi bir çalışma içindesiniz ve yıkılmış olan yetiştirme yurdundan Karayolları’nın sonuna kadar içerisinde insanların kaybolacağı daha büyük bir park alanı oluşturursanız nasıl olur?
Mecidiye Caddesi’nde yapılmış olan ışıklı yol projenizin ışıklarının çalışmadığını görmekteyiz, pili mi bitti, yoksa garanti şartları mı bitti?
Merkezi alanlarda gözümüze katılan kaldırım düzensizliği, yolda yürürken ya Telekom kutusu ya elektrik kutusu, ya mini çöp tenekesi ya da düzensiz bir ağaç ile karşılaşıyoruz. Bu da kaldırım ahengini bozmaktadır. Bununla ilgili olarak tam bir düzenleme yapılması için çalışmalarınız var mıdır?
Hâlâ hoparlör sistemi ile anonslar duymaktayız. Bunun yerine vatandaşlarımızı bilinçlendirici ve hatta Belediye’nin cep telefonu uygulamasına yönelik çalışmalar yapılsa daha uygun olmaz mı?
Erenler Mahallesi’ne kaç defa gittiniz, hangi yollardan geçtiniz, yağmurlu bir günde ekip gönderdiniz mi? Yağmur yağdığında yollar çamurdan geçilmiyor.
YEŞİLYOL, BARLAR SOKAĞI GİBİ
Özcan Şarlak:Yeşilyol, Ordu Bulvarı’nda yapılan ışıklar çok güzel. Zemine döşenen ışıkların bu kadar renkli ve çok olmasına gerek var mıydı? Araba kullananların gözünü alıyor. Bilhassa Yeşilyol’daki ışıklandırmalar o kadar sık, o kadar renkli ki, bunun yanına bir de müzik koyarsak, Barlar Sokağı’na dönecek.
Kentsel Dönüşüm çalışmalarında hâlâ netice alamadık. Cumhuriyet Meydan projesi ve Kentsel Dönüşüm’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelip onların görüşlerini alalım. Hata yaparsak çok büyük vebal altına gireceğiz.
Cezaevi’nin önünde bir yapı gördüm. Bu yapının ruhsatı var mıdır?
KARAR ALDIK, UYGULANMADI
Recep Avşar: Faaliyet Raporu yüzde 50 başarılıdır. Başarının yüzde 100 olmasını isterdik. Kent Müzesi çalışmaları hangi aşamadadır? Kent Müzesi’nde Şehir Kütüphanesi de kurulacak mıdır? Dört ay önce Meclis’te almış olduğumuz kararlar uygulanmamıştır. Kurtuluş Caddesi’nde park yasağı kararı almıştık, ama hâlâ uygulanmadı.
ULAŞIM MASTER PLANI YOK
Bekir Özerdem: Milli Eğitim Müdürlüğü ile dirsek temasında olarak tiyatro oyunlarına öğrencilerimizin de gelmesini sağlanması, öğrencilerimiz için de tiyatro oyunu sergilenmesi kanaatimce iyi olacaktır. Oyun sayısının da yılda 2’ye çıkması iyi olacağını düşünmekteyim.
Taksim Meydanı 253 günde tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı’nın büyüklüğü Taksim’le kıyaslanamaz. Bizim meydanımızdaki çalışmalar ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek?Afyon Belediyesi’nin hâlâ Ulaşım Master Planı’nın olmamasını kabul edemiyoruz.