• Haberler
  • Genel
  • Ek ödeme talepleri sıralandı – Kocatepe Gazetesi

Ek ödeme talepleri sıralandı – Kocatepe Gazetesi

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, öğretmen ve öğretim elemanları için zam ve tazminatlar hariç 314 TL ek ödeme istediklerini bildirdi Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, toplu sözleşme masasında hükümetten isteyecekleri zam talepleriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Süreçten başarıyla çıkılacak Abdullah Çelik, toplu sözleşmenin Memur Sen'in zaferi olduğuna [&hellip]

Ek ödeme talepleri sıralandı

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, öğretmen ve öğretim elemanları için zam ve tazminatlar hariç 314 TL ek ödeme istediklerini bildirdi

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, toplu sözleşme masasında hükümetten isteyecekleri zam talepleriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Süreçten başarıyla
çıkılacak
Abdullah Çelik, toplu sözleşmenin Memur Sen’in zaferi olduğuna vurgu yaparak 12 Eylül referandumu öncesi, toplu sözleşmenin anayasa değişikliği paketinde yer almasını sağlayan ve referandumda destek veren tek konfederasyon Memur Sen olduğunu kaydetti. Çelik; “Toplu sözleşmeyi istemelerine karşın bu kapsamda düzenlenen çalıştaya katılma ciddiyetinden uzak konfederasyonların, bugün toplu sözleşmeye sahip çıkma yarışında olduklarına şahit oluyoruz. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyende yine Memur-Sen’dir. Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır.” dedi. Sadece Mart ayında elektriğe yüzde 9.26, doğal gaza yüzde 18.70 zam yapıldığına dikkat çeken Abdullah Çelik, bu zamların önümüzdeki dönemde enflasyonun artırmasına neden olacağını belirtti. 2012 Mart ayı itibarıyla yıllık enflasyonun TÜFE’de 10.45 olarak hesaplandığını ifade eden Çelik, 2012’de kullanılan makdu harçların yeniden değerleme oranın ise 10.26 olduğunu kaydetti.
Talep edilen miktarlar açıklandı
Memur-Sen’in toplu sözleşme talepleri hakkında bilgi veren Abdullah Çelik, taleplerini şu şekilde açıkladı: “Yüzdelik zam 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14’dür. Taban aylığına zam yüzdelik artışlara ek olarak 2012 yılı için 120 TL, 2013 yılı için 80 TL seyyanen zam istiyoruz. Ek ödemelerde artış, ek ödemede öğretmen ve öğretim elemanı için 50 puan (314 TL), din görevlileri, hekim dışı sağlık personeli, sivil savunma uzmanları ile KİT’lerdeki 2 sayılı cetvele tabi personelden ek ödeme oranlarında artış yapılmayanlara 25 puan (157 TL) artış yapılmalıdır. Kıdem aylığı, kıdem aylığı göstergesi 20’den 100’e çıkarılmalı, 25 yıllık süre sınırlaması uygulanmamalıdır. Toplu sözleşme ikramiyesi 2012 yılında 90 TL, 2013 yılında 120 TL olmalı. Eş yardımı 2012 yılında 200 TL, 2013 yılında 240 TL ödenmelidir. Çocuk yardımı 2012 yılında 50 TL, 2013 yılında 60 TL olmalı, üniversite öğrenimi gören çocuklar için bir kat artırımlı olarak ödenmelidir. Yan ödeme katsayısında katsayısı 3 kat artırılarak, memur maaş katsayısına eşitlenmelidir. Doğum yardımı165 TL’den 660 TL’ye yükseltilmelidir. Ölüm yardımı 1256 TL olurken memurun kendisi için 2512 TL’ye, eş ve çocukları için 628 TL olan ölüm yardımı 1256 TL’ye çıkarılmalıdır. Kreş yardımı kurumlarca kreş hizmeti sunulmalıdır. Kreş hizmetinin sunulmaması halinde 0-4 yaş grubundaki her çocuk için 140 TL ödenmelidir.”
Mevcut ücretlere
200 TL seyyanen zam
Evlenme yardımında ise ilk defa evlenen memura 3140 TL, ilk defa evlenen çocuğuna ise 1884 TL evlenme yardımı verilmesi gerektiğini belirten Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, ulaştırma yardımında kamu görevlilerine her mesai günü için 4 TL ulaşım yardımı yapılması gerektiğini ifade etti. Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Kamu görevlilerine çalışma saati içerisindeki her öğün için 5 TL yemek yardımı ödenmelidir. Kamu görevlilerinin tamamına en düşük 100 TL olmak üzere giyecek yardımı yapılmalıdır. Muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı alınmamalıdır. 4/C Statüsünde istihdam edilen personele ilgili olarak; 4/C statüsündeki personel 12 ay süreyle istihdam edilmelidir. Mevcut ücretlerine 200 TL seyyanen zam yapılmalıdır. Eş, çocuk, giyecek ve yemek yardımından yararlandırılmalı, çalışmalarına esas sözleşmelerinden damga vergisi alınmamalıdır. 1 Ocak 2013 itibarıyla kadrolu statüye geçirilmelidir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme