Ehliyet Yenilenmezse Ne Olur?

Eski tip ehliyeti olanlar, dikkat! 15 TL ve 15 dakikanızı ayırın, yeni formattaki ehliyete kavuşun. Aksi takdirde gelen ceza sizi üzecek!

2016 yılı öncesinde alınan B sınıfı sürücü belgelerinin yenilenmesi zorunlu hale getirildi. Ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, 2025 yılından itibaren ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

2016 yılı öncesi düzenlenen B sınıfı ehliyet sahiplerinin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor. Bu süre içerisinde ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, 2025 yılı itibarıyla 12 bin TL'ye kadar para cezası ile karşılaşabilecek.

Ehliyet yenileme işlemleri kapsamında, sürücülerden 15 TL yenileme bedeli alınacak. Ancak bu işlemi gerçekleştirmeyen sürücüler, belirlenen son tarihten sonra ağır para cezalarıyla karşılaşacak. Ehliyet yenileme işlemleri için sürücüler, nvi.gov.tr adresinden ya da Alo 199 çağrı merkezi üzerinden randevu alarak nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Başvuru için kimlik belgesi, biyometrik fotoğraf ve sağlık raporu gibi evrakların yanı sıra eski sürücü belgesinin de ibraz edilmesi gerekiyor.

Bakmadan Geçme