Ehliyet Alacaklar Dikkat, Kurallar Değişiyor!

Ehliyet alacakların korkulu rüyası olan direksiyon sınavında değişiklik yapılıyor.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için yeni bir yönetmelik hazırlandığını belirtti. Tekin, sürücü adaylarının iki araç arasına park etme konusunda zorluk yaşadığını vurguladı ve bu konuda esneklik sağlanacağını ifade etti. Tekin şu açıklamalarda bulundu:

“Bir kursiyerin tek hamlede aracını geri geri gelerek iki arabanın arasına park etmesi gerekiyordu. Bu çok katıydı. Ölümle doğrudan bir bağlantısı olmayan ve eğitimlerin tamamının bu maddeye yoğunlaşmasına neden olan bir uygulamaydı. Bu konuda bir değişiklik yapılması bekleniyor. Kursiyer, iki araç arasına park ederken ilk denemesinde başarısız olursa, tekrar manevra yapma hakkı tanınacak.”

Tekin ayrıca, sürücü adaylarının direksiyon sınavında ‘U dönüşü’ yapma zorunluluğuyla karşılaşabileceklerini belirtti. Motosikletlerde 6-6,5 metre genişliğinde, otomobillerde ise 8 metrelik alanda kursiyerlerden iki manevra ile ‘U dönüşü’ yapmalarının isteneceğini söyledi.

Tekin sözlerine şöyle devam etti: “Sınav süresinin daha iyi sürücüler yetiştirmek amacıyla 40 dakikaya uzatılması, sürücü kurslarına kaydolacak kursiyerlerin kimliklerini yenilemesi şartının getirilmesi bekleniyor. Bu, güvenlik açısından önemli. ‘Joker’ olarak bilinen, başkasının kimliğiyle sınava girme gibi yasa dışı uygulamaları ortadan kaldıracak.”

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının arttığını belirten Tekin, sürücü kurslarının eğitimlerinde artık bu araçları da kullanmaya başladığını ekledi

Bakmadan Geçme