Egzersizle 8 ayda 38 kilo verdi

Afyonkarahisar'da İl Halk Sağlığı'na bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'na kaydolan ve kendisine önerilen egzersizleri yapan 12 yaşındaki Kemal Aksu, 8 ayda 38 kilogram verdi. Aksu, '64 beden pantolon giyiyordum, 48 bedene düştüm. Emeği geçenlere teşekkür ederim' dedi Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'na Nisan ayında kaydolan Kemal [&hellip]

Egzersizle 8 ayda 38 kilo verdi

Afyonkarahisar’da İl Halk Sağlığı’na bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’na kaydolan ve kendisine önerilen egzersizleri yapan 12 yaşındaki Kemal Aksu, 8 ayda 38 kilogram verdi. Aksu, “64 beden pantolon giyiyordum, 48 bedene düştüm. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi

Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’na Nisan ayında kaydolan Kemal Aksu’nun hayatı değişti. Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’na başvurduğunda 130 kilogram olan Aksu, Merkez’de kendisine uygulanan programla 8 ayda 38 kilogram verdi.
İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün’e ait olan ve 2007’den bu yana uygulanan egzersiz programı ile kilo vermeyi başaran Kemal Aksu, zayıflamasında emeği geçenlere teşekkür etti. 10 Dakikalık 15 hareketten oluşan kolay egzersiz programına tabi tutulan Aksu, kendisine önerilen hareketleri günde 6 kez yaptı.
“ARKADAŞLARIM ŞAŞIRDI”
Ekrem Yavuz Ortaokulu’nda 8’inci sınıfa giden Kemal Aksu, “8 ay önce Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne başvurdum. 130 kilogram 200 gramla tedaviye başladım. Şu an 92 kilogramım. 38 kilogram verdim. Bu merkezde bana uyarılan tavsiyelere uydum, egzersizleri yaptım. Okuldaki arkadaşlarım, yaz tatilinden sonra beni gördüklerinde hepsi şaşırdı. Sportif faaliyetleri daha iyi yapabiliyorum. Motive olduğum için derslerime daha iyi yaklaştım.
Pantolon olarak 64 beden giyiyordum, 48 bedene düştüm. Kıyafet olarak da XXL giyiyordum, şimdi M beden bile oluyor” dedi.
“YEMEKLERİ OĞLUMA
GÖRE YAPIYORUZ”
Kemal Aksu’nun annesi Gülay Aksu da, oğlundaki değişim dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti. Gülay Aksu, “Oğlumla beraber başladık ama O beni geçti. Günde 6 seans egzersiz yaptı. Aile olarak gayet memnunuz. Ona göre yemekler yapıyoruz, haşlama yemekleri yapıyoruz. Babamız kola bile içmeyi bıraktı” diye konuştu.
KISITLI BİR DİYET
DÜZENLENMEDİ
Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu Sorumlu Hekimi Doktor Emrah Turan ise “Kemal, azimli, bizim gözbebeğimiz olan bir kardeşimiz. Kısa sürede ciddi bir kilo verdi. 75 kilogram dolaylarına düşmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Diyetisyen Neriman Ece Mercan da “Kemal için hazırladığımız diyet programı, kısıtlı bir program olmadı. Büyüme ve gelişmesini etkilemeyecek bir program hazırladık. Abur cubur konusunda kendini iyi yönlendirdi. Kalorilik bir diyet uygulamadık. Onu yıpratmadan, sağlıklı bir şekilde bu süreci tamamladık” şeklinde konuştu. Kemal Aksu’ya zayıflaması sürecinde Psikolog Merve Gündoğan, Çocuk Gelişim Uzmanı Pınar Akyürek ile Egzersiz Hemşiresi Gül Yeşil Bildiler de destek verdi.

KAS ERİTMEDEN KİLO VERİLİYOR

Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde uygulanan program, vatandaşların kas yapılarını bozmadan, sadece vücutlarındaki yağı eritmelerini sağlıyor. Merkez’e başvuran vatandaşların vücutlarındaki değişim, her ay kontrol ediliyor. 2007 yılında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki Obezite Merkezi’nde uygulanmaya başlanan egzersiz ve hareket ağırlıklı program, 2014’ün Ocak ayından itibaren Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’nda tatbik ediliyor. Ücretsiz hizmet veren Merkez’e 1 yılda 13 bini aşkın vatandaş başvurdu. >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme