• Haberler
  • Genel
  • “Eğitimin katledilmesine izin vermeyeceğiz” – Kocatepe Gazetesi

“Eğitimin katledilmesine izin vermeyeceğiz” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, eğitim sisteminin katledilmeye çalışıldığını kaydetti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, eğitimin çok önemli olduğunu belirtti. Görgöz, “Milli Eğitim, Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin olmazsa olmazı, en önemli temel taşıdır. Ülkemizde son yıllarda, özellikle de 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlatılmasından sonra öğrenci, eğitimci ve veliler açısından son derece [&hellip]

"Eğitimin katledilmesine izin vermeyeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, eğitim sisteminin katledilmeye çalışıldığını kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, eğitimin çok önemli olduğunu belirtti. Görgöz, “Milli Eğitim, Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin olmazsa olmazı, en önemli temel taşıdır. Ülkemizde son yıllarda, özellikle de 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlatılmasından sonra öğrenci, eğitimci ve veliler açısından son derece problemli olan süreçte sorunlar artarak yaşanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı “Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik” ile getirilen olumsuzluklar ülke bazında protesto eylemlerine yol açtı. Türkiye’de idari kadrolarda görev yapan binlerce eğitimci büyük bir haksızlığa uğradıklarını haykırıyor. Ancak ne Başbakan ve Cumhurbaşkanı, ne Milli Eğitim Bakanı, ne de oluşturdukları komisyon bu haykırışları duyuyor. Duymak da istemiyor.
Sendikalar ise Milli Eğitim Bakanlığının, eğitimde tarihin en büyük tasfiye ve siyasal kadrolaşma operasyonunu hayata geçirdiğini ifade ediyor. Bu nedenle de ülke çapında eylemler yapıyor, amaçları seslerini Ankara’ya duyurabilmek” dedi.
ÇAĞDAŞ MEDENİYETLERE ULAŞILMALI
İktidarın amacının eğitimde ilerlemek olması gerektiğine dikkat çeken Görgöz, “İktidarın birinci önceliği, Türkiye’yi eğitim alanında ‘muasır medeniyetler seviyesine’ çıkarmak olmalıdır. 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başladı. Yaklaşık 2 milyon öğrencinin kaderi ile oynamak bu hükümetin harcı olmamalıdır. Siz sayıları yüz bini aşan idarecileri bu şekilde yaptığını yanlış uygulamalarla dışlarsanız, inanın yarın yönetici bulamazsınız. Dahası; eğitim sisteminin çökmesine vesile olursunuz.
Türkiye’de emekçilerin ve eğitimcilerin çilesi bitecek gibi görünmüyor. Nitekim bu kesimler haksız yere sürüldükçe, siyasi ve ideolojik sebeplerle görevlerinden alındıkça ülkede huzur, barış ve güven sağlanamaz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme